alcohol

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Ultzera dutenek min handia izaten dute jan ondoren. Lasaitzeko, azido-jariaketa alturik eragiten ez duten elikagaiak hartzen dira (esaterako, esnea). Ultzera dutenei, bizimodu lasaia egiteko gomendioa ematen zaie, baita alkoholik, kaferik edo bizigarririk ez hartzeko, digestio zaila duten elikagairik ez jateko eta gozagarririk eta pikanterik ez hartzeko ere. Las personas que la sufren tienen grandes dolores después de las comidas, que se calman tomando alimentos que no provoquen una secreción alta de ácido; por ejemplo, un vaso de leche, se les recomienda llevar una vida tranquila, no beber alcohol, café o excitantes, no tomar alimentos de difí­cil digestión y eliminar condimentos y picantes.

Materiala: Anatomia

Zegokion gaian ikusi zen moduan, barizeak sendagileek soilik tratatzen dituzte. Hala ere, profesionalak hainbat gomendio eman ditzake; esaterako, ariketa fisikoa egitea, ahal dela zutik ez egotea eta arropa estuak ez erabiltzea, dieta orekatuari jarraitzea, alkoholik ez hartzea eta tabakorik ez erretzea, etab. Como se vio en el tema correspondiente, las varices son exclusivamente tratadas por el médico, aunque el profesional puede hacer algunas recomendaciones como el ejercicio fí­sico, evitar estar de pie y el uso de prendas ajustadas, seguir una dieta equilibrada, evitar el alcohol y el tabaco ...

Materiala: Anatomia

Ondoren, fabrikazioari ekiten zaio. Kubeta handietan jartzen dira beratzen formulatutako kontzentratua eta alkohola, zenbait astez edo, gehienez, hiru hilabetez, produktuaren arabera. Posteriormente, se comenzará la fabricación, que tiene lugar en grandes cubetas en las que el concentrado formulado y el alcohol se dejan macerar desde varias semanas a tres meses, según el producto.

Materiala: Estetikan erabiltzen diren teknika hidrotermalak

Funtsezkoa da alkohola kalitatezkoa izatea usain-arrastorik ez uzteko: La calidad del alcohol es fundamental para que no aporte ninguna traza de olor:

Materiala: Estetikan erabiltzen diren teknika hidrotermalak

Loreetatik datorrena hondakin zehatza izan daiteke, landarearen alde lehorretatik badator erresinoidea; azken horiek zuzenean erabil daitezke lurringintzan, zehatzak, ordea, ez, alkoholetan disolbatzen ez diren argizariak kendu behar zaizkie eta: El residuo puede tratarse de un concreto, si proviene de flores, o de un resinoide, si se obtiene a partir de partes secas de la planta; estos últimos podrían utilizarse directamente en perfumería, no así­ los concretos, a los que se debe eliminar ceras insolubles en alcohol:

Materiala: Estetikan erabiltzen diren teknika hidrotermalak

horretarako, zenbait aldiz garbitzen da konkretua, substantzia usaintsuak kentzeko; gero, konkretua-alkohola nahastea 15 ºC inguruko tenperaturan jarrita, osagai argizarikarak solidotu egiten dira, eta iragazita ezaba daitezke; gainerakoa presio txikian distilatzen da, eta, hala, alkohola desagertu eta esentzia "absolutua" geratzen da. para ello se lava el concreto varias veces con alcohol para retirar las sustancias odorí­feras, llevando la mezcla concreto-alcohol a temperaturas del orden de -15 ºC, en la cual los componentes cerúleos se cuajan y así­ pueden ser eliminados mediante filtración; el resto se destila a presión reducida, con lo que el alcohol desaparece y permanece la esencia denominada "absoluta".

Materiala: Estetikan erabiltzen diren teknika hidrotermalak

Distilatze- eta erauzketa-teknikak ezagututa, lortutako pomada alkohol puruarekin garbitzen hasi ziren, substantzia usaintsuak ezabatzen dituelako; nahaste alkoholiko hori mekanikoki irabiatzen da, eta jalkitzen uzten da, alkohola eta substantzia usaintsuak bereiz daitezen; ondoren, dekantazioz bilduko dira azken horiek. Una vez conocidas las técnicas de destilación y extracción, se integró en el desarrollo de esta técnica el lavar la pomada obtenida con alcohol puro, que arrastra las sustancias olorosas; dicha mezcla alcohólica se bate mecánicamente y se deja reposar, para que se separen el alcohol y las sustancias perfumadas, que se recogerán tras una decantación.

Materiala: Estetikan erabiltzen diren teknika hidrotermalak

Bizpahiru aldiz egin behar da lan hori alkoholean substantziarik gal ez dadin. Esta operación debe realizarse dos o tres veces para que no haya pérdida de sustancia en el alcohol.

Materiala: Estetikan erabiltzen diren teknika hidrotermalak

Kasu honetan, beirazko plaka batean dagoen koipe-geruza fin baten gainean jartzen dira loreak ezin dute zimelduta edo heze egon; denboraldi batez uzten dira hor, eta, gero, horiek kendu eta beste lore batzuk jartzen dira, koipe-gorputza perfumez ase arte. Ondoren, alkoholarekin garbitzen da hotzean, printzipio aromatikoak disolbatzeko; alkohola lurruntzen da eta pomada-itxurako absolutua lortzen da. En este caso, las flores que no deben estar ajadas ni húmedas se colocan sobre una delgada capa de grasa que, a su vez, se encuentra sobre una placa de vidrio; se dejan un tiempo y se reemplazan por otras flores, hasta que el cuerpo graso esté saturado de perfume, tras lo cual se lava con alcohol en frí­o para solubilizar los principios aromáticos; se evapora el alcohol y se obtiene un absoluto en forma

Materiala: Estetikan erabiltzen diren teknika hidrotermalak

konkretuetatik eta erresinoideetatik lortzen dira esentzia absolutuak, haiei argizariak eta botatzekoak diren bestelako produktuak kentzen zaizkie, eta, ondoren, presio txikiko distilazioz kontzentratzen dira, alkohola ezabatzeko. Las esencias absolutas se obtienen a partir de los concretos y resinoides, de los que se eliminan ceras y otros productos desechables y posteriormente se concentran por destilación a baja presión para eliminar el alcohol.

Materiala: Estetikan erabiltzen diren teknika hidrotermalak

alkohol > alcohol (27 testuinguru)
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Mendebaldeko herrialdeetan, alkohola droga legala da, eta ondo onartuta dago gizartean. En los paí­ses occidentales el alcohol es una droga legal y ampliamente aceptada desde el punto de vista social.

Materiala: Farmazia- eta parafarmazia-produktuen banaketa eta salmenta

Espainia da alkoholik gehien kontsumitzen duen munduko herrialdeetako bat. España es uno de los paí­ses del mundo donde se consume más alcohol.

Materiala: Farmazia- eta parafarmazia-produktuen banaketa eta salmenta

Nabaria da hainbat gaixotasunen eta alkohola kontsumitzearen artean dagoen harremana. Es evidente la relación entre varias enfermedades y el consumo de alcohol.

Materiala: Farmazia- eta parafarmazia-produktuen banaketa eta salmenta

Alkoholarekin gehien lotu izan diren gaixotasunen artean, hauek daude: gibeleko zirrosia, alkoholak eragindako pankreatitisa, zenbait minbizi, istripuak, fetuaren alkoholismo-sindromea eta abar. Las enfermedades que más se han relacionado con el alcohol son cirrosis hepática, pancreatitis alcohólica, determinados cánceres, accidentes, sí­ndrome alcohólico fetal, etc.

Materiala: Farmazia- eta parafarmazia-produktuen banaketa eta salmenta

Alkoholak eragina du trafikoko, laneko eta etxeko istripu askotan. Osasun-arazoez gain, alkohol gehiegi kontsumitzeak hauek ere eragiten ditu: El alcohol está presente en una proporción importante de los accidentes de tráfico, laborales y domésticos.

Materiala: Farmazia- eta parafarmazia-produktuen banaketa eta salmenta

Ez dago erabat ezarrita zenbat alkohol kontsumi daitekeen egunean gibelari eragitera iritsi gabe. La cantidad de alcohol que puede consumirse diariamente sin afectación del hí­gado no está del todo establecida.

Materiala: Farmazia- eta parafarmazia-produktuen banaketa eta salmenta

20 gramo alkohol bi botilatxo garagardo edo 150 ml ardo baino gehixeago lirateke. 20 gramos de alcohol equivalen a dos botellines de cerveza o a algo más de 150 ml de vino.

Materiala: Farmazia- eta parafarmazia-produktuen banaketa eta salmenta

ALKOHOLA. EL ALCOHOL.

Materiala: Farmazia- eta parafarmazia-produktuen banaketa eta salmenta

Alkohola neurrian hartu behar da. Manténgase un consumo moderado de alcohol.

Materiala: Farmazia- eta parafarmazia-produktuen banaketa eta salmenta

Akutua izango da azkar agertzen bada, kanpoko faktoreek eraginda: alkohola, intoxikazioak, estresa... puede ser aguda si se produce rápidamente debido a causas externas como alcohol, intoxicaciones, estrés...

Materiala: Erizaintzako oinarrizko teknikak

alkohol > alcohol (9 testuinguru)
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|Ogitik eratorritako oreak izanik, fenomeno edo erreakzio kimikoek ogiak dituenen oso antz handia dute, baina kontuan hartu behar dugu legamiak azukreari eragitean (hidrolizatzea), CO2 eta alkohola askatuta ("Legamiak" lehengaien kapituluan ikusiko dugu hori) gertatzen den erreakzio kimikoa, opilgintzaren kasuan, askoz ere konplexuagoa dela, erreakzio kimikoetan zuzeneko eragina duten lehengai batzuek esku hartzen dutelako. Horregatik, lehengai horiek aparte aztertuko ditugu, baina, aldi berean, orea osatzen duten beste Al ser masas derivadas del pan los fenómenos o reacciones quí­micas son muy similares a las del pan, pero hay que tener en cuenta que en esa reacción quí­mica que se producía al actuar la levadura sobre el azúcar (hidrolizar) con desprendimiento de CO2 y formación de alcohol (se estudió en el capitulo de materias primas "levaduras") en el caso de la bollería

Materiala: Gozogintza

Legamia.- Hainbat mota daude, baina opilgintzan ogigintzako legamia delakoa erabiltzen da, gas ugari sortzeko hazia izan delako; izan ere, bestelakoek alkohol gehiago sortzen dute. Levadura.- Existen diferentes tipos pero para la bollería se utiliza la llamada levadura de panificación por haber sido cultivada para producir gran cantidad de gas, mientras las otras variedades producen más alcohol.

Materiala: Gozogintza

Hortik aurrera, glukosa alkohol eta karbono dioxido bihurtuko da, eta orean zulo txikietan atxikita geratuko da hartzidura gertatuz; legamiaren elikagairik gogokoena glukosa da. A partir de este momento la glucosa se transforma en alcohol y bióxido de carbono, quedando retenido en pequeñas celdillas en la masa produciéndose la fermentación, el alimento preferido por la levadura es la glucosa.

Materiala: Gozogintza

Arrautza-gorringoak, azukrea eta alkoholen bat oinarritzat hartuta egiten dira, eta esnegain likidoa edo harrotua gehitzen zaie gero. Se realizan a partir de yemas de huevo, azúcar y algún alcohol añadiéndoles nata liquida o montada después.

Materiala: Gozogintza

Uraren ordez edozein alkohol erabil daiteke eta halaber esnegain harrotua edo gorringoak norberaren gustura lurrindu daitezke. Se puede remplazar el agua por un alcohol cualquiera y también se puede aromatizar la nata montada o las yemas a gusto del que la prepara.

Materiala: Gozogintza

Rona (kanabera-melaza) fabrikatzeko eta alkohola (erremolatxa-melaza) egiteko erabiltzen da. Se emplea para fabricar ron (melaza de caña) y para producir alcohol (melaza de remolacha).

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Materiala: Ostalaritza

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