ron

1
ron > ron (7 testuinguru)
eu testuak es testuak
Rona (kanabera-melaza) fabrikatzeko eta alkohola (erremolatxa-melaza) egiteko erabiltzen da. Se emplea para fabricar ron (melaza de caña) y para producir alcohol (melaza de remolacha).

Materiala: Gozogintza

Kremari, izotz-makinan erdi-izoztuta dagoenean, fruta konfitatua edo azukreztatua koñak, ron edo kirsch-ean beratuta gehitzen zaio. Se añade a la crema, cuando esta en la mantecadora a medio helar, fruta confitada o escarchada macerada en coñac, ron o kirsch.

Materiala: Gozogintza

Rona duen biskuitaz betetzen da, horrekin datil pikatuak nahastu ondoren. Se rellena con biscuit al ron, al que habremos mezclado datiles picados.

Materiala: Gozogintza

Kopa erdia ronaz beratutako anana eta bananazko salpikoiaz betetzen da. Se llena la mitad de la copa con salpicón de piña y plátano macerados al ron:

Materiala: Gozogintza

Mahaspasekin.- Nahastu errezetari 425 g Korintoko mahaspasa eta 1 dl ron. Con pasas.- Mezclar a la receta 425 gr. de pasas de Corinto y 1 dl. de ron.

Materiala: Gozogintza

Ron zuria............................ Ron blanco.........................

Materiala: Gozogintza

13) Oso puntu txikiko xarabea prestatuko dugu (azukre-kiloa ur-litroko), eta likore batez (ronez, laranjazko hirukoitz lehorrez, koñakez, etab.) aromatizatuko dugu. 13º) Preparamos un jarabe con muy poco punto (kilo de azúcar por litro de agua), lo aromatizamos con un licor (ron, triple seco, coñac, etc.).

Materiala: Gozogintza