aroma Bilatu aroma testuinguru gehiagotan

1
aroma > aroma (6 testuinguru)
eu testuak es testuak
Piper- eta txokolate-ukituko aroma zabala duen olio esentziala lortzen da Coriandrom sativumaren pikorrak distilatuz. Destilando los granos de Coriandrom sativumse obtiene un aceite esencial cuyo aroma es espaciado, pimentada, y con un cierto toque achocolatado.

Materiala: Estetikan erabiltzen diren teknika hidrotermalak

Distilazioz, aroma zabala emateko nota nagusi gisa erabiltzen den esentzia bat lor daiteke. También se puede obtener, por destilación, una esencia que se usa como nota principal para otorgar un aroma espaciado.

Materiala: Estetikan erabiltzen diren teknika hidrotermalak

Oso erabilia da lurringintzan; aroma azkar abiatzen da, eta, ondoren, aroma lorekaragoa eta hauskaragoa bihurtzen da, eta konposizio guztietan irauten du. Muy usada en perfumería, su aroma arranca rápidamente, convirtiéndose luego en más floral y empolvado, perdurable en cualquier composición.

Materiala: Estetikan erabiltzen diren teknika hidrotermalak

Geranio generoko 250 espezieetatik hiru baino ez dira erabiltzen. Hostoak distilatuz lortzen da olio esentziala; lore-usaina du baina "aroma arrosa" duela ere esaten da, arrosaren olio esentzialaren osagai batzuk baititu. Sólo se utilizan tres de las 250 variedades del género Geranio que existen; mediante destilación de sus hojas se obtiene el aceite esencial cuyo aroma se define como floral, aunque también puede ser denominado "aroma rosado", ya que en él se encuentran algunos de los componentes del aceite esencial de rosa.

Materiala: Estetikan erabiltzen diren teknika hidrotermalak

Kanela (Cinnamomum ceylanicum) Zeilanen latinezko izenak dioen bezala, Malaysian eta Seychelle uharteetan hazten da. Azalak aroma indartsu eta leuneko olio esentziala ekoizten du (ekialdeko lurrinetarako ezinbestekoa). La corteza del canelero (Cinnamomum ceylanicum), que crece en Ceilán como indica su nombre, Malasia y las islas Seychelles, produce un aceite esencial de aroma potente y suave, indispensable en los perfumes orientales.

Materiala: Estetikan erabiltzen diren teknika hidrotermalak

Faktore horiengatik guztiengatik dira hain garestiak arrosa horiek. Hirurehun osagai molekular baino gehiagok osatzen dute olio esentzial hori, eta horietako batzuen egitura kimikoa oraindik ezezaguna denez, oraindik ezin izan da aroma hori sintesi organikoaren bidez lortu. Todos estos factores justifican su elevado precio; debemos añadirque este aceite sencial está compuesto por más de 300 constituyentes moleculares, alguno de ellos aún desconocidos en cuanto a su estructura quí­mica, por lo que mediante la sí­ntesis orgánica no ha sido posible, por el momento, reproducir exactamente este aroma.

Materiala: Estetikan erabiltzen diren teknika hidrotermalak

lurrin > aroma (15 testuinguru)
eu testuak es testuak
Lurrinak etab. Aromas, etc.

Materiala: Gozogintza

Lurrinak.- Gozodenda batean sartzean nabari dezakegun gauzarik erakargarrienetako bat usaina da; jangura eta dastatzeko gogoa pizten dute. Horien artean, labetik atera berriak diren opilgintzako oreena dugu, dendako espazio guztia hartzen duena. Aromas.- Es uno de los atractivos más importantes que podemos apreciar al entrar en una pastelería, ellos despiertan el apetito y el deseo de degustación entre ellos destaca el que producen las masas de bollería recién salidas del horno que invaden todo el espacio del establecimiento.

Materiala: Gozogintza

Europan indarrean dagoen araudiaren arabera, lurrinak elikagaiak aromatizatzeko soilik erabiltzen diren prestakinak dira, zapore gozoa, garratza edo gazia ematen dutenak izan ezik. Según la normativa vigente en Europa los aromas son unos preparados que se emplean exclusivamente en la aromatización de los productos alimenticios, exceptuando aquellos que dan un sabor dulce, ácido o salado.

Materiala: Gozogintza

Lurrin eta esentzia terminoak trukagarriak dira; gai naturalen eraldaketen emaitza dira, adibidez: Los términos aroma y esencia son intercambiables entre si, son el resultado de las transformaciones de las materias naturales por ejemplo:

Materiala: Gozogintza

Lurrin bat ez da ia inoiz substantzia kimiko bakar batez osatzen; ehunka konposizioz osatzen da normalean, beti aromatikoak ez direnez. Un aroma casi nunca se compone de una sola sustancia quí­mica, en general se forma con centenares de composiciones que no siempre tienen que ser aromáticas.

Materiala: Gozogintza

Hiru lurrin-mota daude: Existen tres grupos distintos de aromas:

Materiala: Gozogintza

Lurrin naturalak.- Egoera naturalean erabiltzen direnak dira, edota prozesu fisiko edo kimikoen bidez lortu direnak, hala nola: Aromas naturales.- Son todos aquellos que se usan en su estado natural o que han sido obtenidos mediante procesos fí­sicos o quí­micos como:

Materiala: Gozogintza

Lurrin naturalak bezalakoxeak diren lurrin sintetikoak.- Haien konposizio kimikoa konposizio naturalari dagokiona da, erabat berdinak dira eta molekula-konposizio berbera dute. Aroma natural idéntico.- Son todos aquellos aromas cuya composición quí­mica corresponde a la composición natural, son totalmente semejantes y tienen una idéntica composición de moléculas.

Materiala: Gozogintza

Lurrin artifizialak.- Naturalak ez diren produktuak erabiliz elaboratzen direnak dira. Aromas artificiales.- Son aquellos elaborados a partir de productos no naturales.

Materiala: Gozogintza

Esan beharra dago lurrinek igortzen duten usaina ez dela beti usain naturala. Hay que apuntar y aclarar que el olor que despiden los aromas no siempre corresponden al olor natural.

Materiala: Gozogintza