Artxipelago kanariarreko klima subtropikalari esker, fruitu eta barazkiak modu intentsiboan hazten dira: tomatea, patata (papas arrugás direlakoen oinarri), ilarrak eta uharteetako fruitu bereizgarriena den platanoa.
El clima subtropical del archipiélago canario permite el cultivo intensivo de frutas y verduras, como el tomate, patata (base de las "papas arrugás"), guisantes, aunque es el plátano el fruto mas característico de las islas.
Hasierako gisa ohikoak dira cocak (barazkiekin edo beste osagai batzuekin egindako opilak), tumbet edo alberjinia eta beste barazki batzuk frijituta, barraskiloak edo pamboli (pá amb oli) sinplea. Saltsei dagokienez, Maók maionesaren sorleku izatea aldarrikatzen du.
Como entrantes son características las cocas (tortas de verduras u otros ingredientes), también el "tumbet" o frito de berenjenas y otros vegetales, los caracoles o el simple "pamboli" (pá amb oli), Entre las salsas , Mahón reclama la paternidad de la mahonesa o mayonesa.
Barazki-zopak edo entsaladak, hala nola trempóa, plater sendoagoen aurrekari izaten dira; azken horien artean daude escalduma (indioilar-gisatua) eta arrozak, beti Binissalem (Mallorca) jatorri-izendapeneko ardoarekin bustiak.
Sopas de verduras o ensaladas como la "trempó", anteceden a platos mas consistentes como el "escaldum "(guiso de pavo) o los arroces, siempre regados con vinos de la denominación de origen Benissalem (Mallorca).
Jaki prestatuek mendiaren eta itsasoaren eta kostaldekoklima leunaren eta barnealdeko gogorraren dualtasuna islatzen dute: barazki-arrozak, ijito-eltzekariak (barazki-egoskariak), baratzeko pistoa, entsaladak, MarMenorreko otarrainxkak; kontrapuntu gisa, Jumilla eta Yeclako gazpatxoa, hestebeteak, ehiza-platerak, Alhamako ogi-mamiak, Lorcako lukainka inperiala eta pebrea (arkume-saldarekin egindako gisatua).
Las elaboraciones culinarias sonreflejo de la dualidad existente entre mar montaña, y entre el clima cálido de la costa y el riguroso del interior, así arroces de verduras, ollas gitanas (cocido de verduras), pisto huertano , caldero, ensaladas, langostinos del marMenor, ajotomate (plato de pescado y tomate), encuentran su contrapunto en el gazpacho de Jum
Untxiekin egin ohi dira, batez ere, civet-ak (baita beste ehizaki batzuekin ere). Civet-ean, zatitutako ehizakia salteatu egiten da aurretik marinatuta edo ez, ontzeko barazkiak gehitzen zaizkio (marinatzeko erabilitakoak izan daitezke), sueztitu egiten da, busti, eta, saltsa bukatzeko, ehizakiaren odolarekin loditzen da (kaiku batean jasotzen da ozpin apur batekin, ez gatzatzeko), eta, batzuetan, gibel birrinduarekin. Salmi-ak egiteko, hegazti gogorrak erabiltzen dira. Arinki erretzen dira labean, zatitu egiten dira, garreztatu, ontzeko barazkiekin sueztitzen dira, saltsa-hondo ilunarekin bustitzen dira, eta prestatzen bukatzen uzten zaie.
Los civets se realizan generalmente con liebres (también con otras piezas) y consiste en saltear la pieza troceada, previamente marinada o no, añadir verduras de condimentación (pueden ser de la marinada), rehogarlas, mojar, y para acabar la salsa ligarla con la sangre de la pieza (se recogerá en un cuenco con un poco de vinagre para evitar que coagule) y en ocasiones con el hígado machacado.Los salmis son unas elaboraciones que se realizan con aves duras, y que consisten en asarlas muy levemente al horno, trocearlas, flamearlas, r
Gordinik kontsumitzen diren barazkiak eta ortuariak higienizatu egin behar dira. Horretarako, "edateko ura desinfektatzeko balio duen" lixibaren 5 tanta bota behar ditugu ur-litro bakoitzeko, eta 10 minutuan sartu ur horretan.
Las verduras y hortalizas que se consuman en crudo hay que higienizarlas añadiendo 5 gotas de lejía "apta para la desinfección de agua de bebida" por litro de agua e introduciéndolas dentro durante 10 minutos.
Beraz, arreta berezia eduki behar da barazki-poto ez azidoekin (batez ere, ilarrekin eta zainzuriekin), eta baztertu egin behar dira kontserba susmagarriak.
Por lo tanto, hay que tener especial cuidado con las latas de verduras no ácidas (sobre todo guisantes y espárragos), rechazando cualquier conserva sospechosa.
Hasiera batean, lehenengo puntua kontrolatuko litzateke legedia zehatz-mehatz betez gero, eta zenbait produktu (esate baterako, frutak eta barazkiak) aurretik garbituz gero.
El primer punto en principio se controlaría con un escrupuloso cumplimiento de la legislación y en algunos casos con una limpieza previa de ciertos productos como frutas y verduras.
Munduko beste hirietan bezala, merkataritza-jarduera toki askotan egiten da, bezeroen eta produktuen arabera: fruta eta barazkien 1870eko Merkatu Nagusia, auzo txinatarra, Rundle Mall zentro komertziala eta Melbourne Streeteko luxuzko dendak.
Almacenamiento de la comida analizar el método de adquisición de comidadisponibilidad de suministros locales, zonas de almacenaje requeridas para verduras secos, almacenamiento de congelación y refrigeración.