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esne > leche (13 testuinguru)
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Bazkaleku gutxi izan arren, gazta bikainak ere egiten dira. ahuntz-esnea da gehien erabiltzen dena, animalia hori egokitzen baita ondoen lur idorretara; hala ere, zenbaitetan bestelako esneekin nahasten da. Uharte bakoitzak bere gazta mota duen arren, artxipelagotik kanpo ospe handiena lortu duena jatorri-izendapena duen Fuerteventurako majorero gazta da. La carencia de pastizales no es impedimento para que las Canarias elaboren sabrosos quesos, donde la leche de cabra, mas adaptada a terrenos áridos es la que muestra un uso mas abundante, aunque diversas variedades presentan mezcla de otras leches, aunque cada isla tiene un tipo de queso , es el queso majorero de Fuerteventura , con denominación de origen , el que ha alcanzado mayor popularidad fuera del archipiélago.

Materiala: Turismo-zerbitzuen produkzioa eta salmenta bidaia-agentzietan

Esne mota eta jatorria (behia, ardia, ahuntza...). Tipo de leche y procedencia (de vaca, oveja, cabra...).

Materiala: Sukaldaritzako prozesuak

Esne motaren arabera: Según el tipo de leche:

Materiala: Sukaldaritzako prozesuak

Zerbitzu guztiak Rovaniemi hirian zentralizatuta daude, zirkulu polar artikoko lerroan. Erakargarri nagusia laponiarren tradizioak dira, hala nola elur-oreinek eta txakurrek tiratzen dituzten leren lasterketak eta elur-oreinen haragian zein esnean eta arrainetan oinarritutako gastronomia. La urbe que centraliza todos los servicios es Rovaniemi, justo en la lí­nea del Cí­rculo Polar írtico, centra sus atractivos en las tradiciones del pueblo lapón como las carreras de trineos de renos y perros, la gastronomía basada en la carne y leche de reno y el pescado.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Esneari gazura kentzean eta gatzatzean lortzen da gazta. El queso es el resultado obtenido tras el desuerado y coagulación de la leche.

Materiala: Sukaldaritzako prozesuak

Animalien gorotzetatik iristen da elikagaietara, zuzenean edo zeharka, batez ere elikagai proteikoetara; besteak beste, haragietara, arrainetara, esnera eta arrautzaren deribatuetara. Llega a los alimentos, principalmente a los proteicos como carnes, pescados, leche y derivados de huevos, directa o indirectamente, de los excrementos de los animales.

Materiala: Sukaldaritzako prozesuak

Esnearen gaina irabiatuta lortzen den koipe solidoa da. Es una grasa sólida obtenida mediante el batido de la nata o crema de la leche.

Materiala: Sukaldaritzako prozesuak

Margarinak: proportzio egokietan nahasita dauden koipe eraldatuak dira, landare- eta/edo animalia-jatorriko koipeak. Galdaretan urtzen dira, irabiatu egiten dira, eta produktu hauek gehitzen zaizkie: esne deskrematua (edo deskrematu gabea), ura eta emulgente, egonkortzaile eta antioxidatzaile gisa jokatzen duten substantziak. Margarinas:Son grasas modificadas que están mezcladas en proporciones adecuadas , siendo de procedencia vegetal y/o animal , que se funden en calderas , se agitan y se les va añadiendo, leche descremada ( o no) , agua y sustancias que actúan como emulgentes, estabilizantes y antioxidantes.

Materiala: Sukaldaritzako prozesuak

Esnea gatzatu egiten da. Coagula la leche.

Materiala: Sukaldaritzako prozesuak

Merkatuan, esneko antxumeak esneko arkumearen erabilera eta ezaugarri berak dituela. En el mercado nos encontramos la canal de cabrito de leche que tiene las mismas aplicaciones y caracteristicas que la canal de cordero lechal.

Materiala: Sukaldaritzako prozesuak

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zementu-esne > lechada de cemento (8 testuinguru)
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Behin kontramailak amaituta, obran jartzeko prozesuari hasiera emateko, kontramaila horiek bete behar dira, kaletik obra-lekuraino P-350 zementu-esnea ponpatuz 7 zaku m3 bakoitzeko proteinazko eta erretxinadun alkalinozko base hidrolizatua duen apar-eragile batez nahastua (4 kg/m3). Behin nahasketa fraguatu eta lehortu ondoren, 6 kg/cm2-ko erresistentzia eduki behar du konpresioarekiko, isurketa amaitu eta 28 egun igaro ondoren. La puesta en obra, una vez realizadas las tabicas, empieza por rellenar éstas, bombeando desde la calle hasta pie de tajo con una lechada de cemento P-350 a razón de 7 sacos por m3 y un espumante con base hidrolizada de proteí­na y resinatos alcalinos (4 kg/m3) que una vez fraguada y seca tenga una resistencia a compresión a los 28 días de finalizado el vertido de 6 kg/cm2.

Materiala: Eraikinaren estalkia

Behin kontramailak amaituta, obran jartzeko prozesuari hasiera emateko, kontramaila horiek bete behar dira, kaletik obra-lekuraino P-350 zementu-esnea ponpatuz 7 zaku m3 bakoitzeko proteinazko eta erretxinadun alkalinozko base hidrolizatua duen apar-eragile batez nahastua (4 kg/m3). Behin nahasketa fraguatu eta lehortu ondoren, 6 kg/cm2-ko erresistentzia eduki behar du konpresioarekiko, isurketa amaitu eta 28 egun igaro ondoren. La puesta en obra, una vez realizadas las tabicas, arranca con el rellenado de éstas, bombeando desde la calle hasta pie de tajo con una lechada de cemento P-350 a razón de 7 sacos por m3 y un espumante con base hidrolizada de proteí­na y resinatos alcalinos (4 kg/m3) que una vez fraguada y seca tenga una resistencia a compresión a los 28 días de finalizado el vertido de 6 kg/cm2.

Materiala: Eraikinaren estalkia

Behin kontramailak amaituta, obran jartzeko prozesuari hasiera emateko, kontramaila horiek bete behar dira, kaletik obra-lekuraino P-350 zementu-esnea ponpatuz 7 zaku m3 bakoitzeko proteinazko eta erretxinadun alkalinozko base hidrolizatua duen apar-eragile batez nahastua (4 kg/m3). Behin nahasketa fraguatu eta lehortu ondoren, 6 kg/cm2-ko erresistentzia eduki behar du konpresioarekiko, isurketa amaitu eta 28 egun igaro ondoren. La puesta en obra, una vez realizadas las tabicas, se rellenan éstas, bombeando desde la calle hasta pie de tajo con una lechada de cemento P-350 a razón de 7 sacos por m3 y un espumante con base hidrolizada de proteí­na y resinatos alcalinos (4 kg/m3), que una vez fraguada y seca tenga una resistencia a compresión a los 28 días de finalizado el vertido de 6 kg/cm2.

Materiala: Eraikinaren estalkia

Behin kontramailak amaituta, obran jartzeko prozesuari hasiera emateko, kontramaila horiek bete behar dira, kaletik obra-lekuraino P-350 zementu-esnea ponpatuz 7 zaku m3 bakoitzeko proteinazko eta erretxinadun alkalinozko oinarri hidrolizatua duen apar-eragile batez nahastua (4 kg/m3). Behin nahasketa hartu eta lehortu ondoren, 6 kg/cm2-ko erresistentzia eduki behar du konpresioarekiko, isurketa amaitu eta 28 egun igaro ondoren. La puesta en obra, una vez realizadas las tabicas, se lleva a cabo rellenando éstas, bombeando desde la calle hasta pie de tajo con una lechada de cemento P-350 a razón de 7 sacos por m3 y un espumante con base hidrolizada de proteí­na y resinatos alcalinos (4 kg/m3) que una vez fraguada y seca tenga una resistencia a compresión a los 28 días de finalizado el vertido de 6 kg/cm2.

Materiala: Eraikinaren estalkia

Behin kontramailak amaituta, obran jartzeko prozesuari hasiera emateko, kontramaila horiek bete behar dira, kaletik obra-lekuraino P-350 zementu-esnea ponpatuz 7 zaku m3 bakoitzeko proteinazko eta erretxinadun alkalinozko oinarri hidrolizatua duen apar-eragile batez nahastua (4 kg/m3). Behin nahasketa hartu eta lehortu ondoren, 6 kg/cm2-ko erresistentzia eduki behar du konpresioarekiko, isurketa amaitu eta 28 egun igaro ondoren. La puesta en obra, una vez realizadas las tabicas, se lleva a cabo rellenando éstas, bombeando desde la calle hasta pie de tajo con una lechada de cemento P-350 -a razón de 7 sacos por m3- y un espumante con base hidrolizada de proteí­na y resinatos alcalinos (4 kg/m3), que una vez fraguada y seca tenga una resistencia a compresión a los 28 días de finalizado el vertido de 6 kg/cm2.

Materiala: Eraikinaren estalkia

Portland zementu-esneaz sortzen dira, apar-eragile organikoak erantsita, honako lan-prozesu honi jarraiki: Se originan mediante el empleo de una lechada de cemento Portland aditivada con espumantes orgánicos, con el siguiente proceso de trabajo:

Materiala: Eraikinaren estalkia

Behin kontramailak amaituta, obran jartzeko prozesuari hasiera emateko, kontramaila horiek bete behar dira, kaletik obra-lekuraino P-350 zementu-esnea ponpatuz 7 zaku m3 bakoitzeko proteinazko eta erretxinadun alkalinozko oinarri hidrolizatua duen apar-eragile batez nahastua (4 kg/m3). Behin nahasketa hartu eta lehortu ondoren, 6 kg/cm2-ko erresistentzia eduki behar du konpresioarekiko, isurketa amaitu eta 28 egun igaro ondoren. La puesta en obra, una vez realizadas las tabicas, se hace rellenando éstas, bombeando desde la calle hasta pie de tajo con una lechada de cemento P-350 a razón de 7 sacos por m3 y un espumante con base hidrolizada de proteí­na y resinatos alcalinos (4 kg/m3) que una vez fraguada y seca tenga una resistencia a compresión a los 28 días de finalizado el vertido de 6 kg/cm2.

Materiala: Eraikinaren estalkia

Behin kontramailak amaituta, obran jartzeko prozesuari hasiera emateko, kontramaila horiek bete behar dira, kaletik obra-lekuraino P-350 zementu-esnea ponpatuz 7 zaku m3 bakoitzeko proteinazko eta erretxinadun alkalinozko oinarri hidrolizatua duen apar-eragile batez nahastua (4 kg/m3). Behin nahasketa hartu eta lehortu ondoren, 6 kg/cm2-ko erresistentzia eduki behar du konpresioarekiko, isurketa amaitu eta 28 egun igaro ondoren. La puesta en obra, una vez realizadas las tabicas, se efectúa rellenando éstas, bombeando desde la calle hasta pie de tajo con una lechada de cemento P-350 -a razón de 7 sacos por m3- y un espumante con base hidrolizada de proteí­na y resinatos alcalinos (4 kg/m3) que una vez fraguada y seca tenga una resistencia a compresión a los 28 días de finalizado el vertido de 6 kg/cm2.

Materiala: Eraikinaren estalkia