aceite Bilatu aceite testuinguru gehiagotan

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Oliba-olioa.
Oliba-olioa.
olio > aceite (55 testuinguru)
eu testuak es testuak
Olio-aldaketak Cambio de aceites

Materiala: Segurtasuna ibilgailuen mantentze-lanetan

Olio-zipriztinak Salpicaduras de aceites

Materiala: Segurtasuna ibilgailuen mantentze-lanetan

Azetilenoak erreakzionatu egiten du olioekin, eta bortizki erreakziona dezake, gainera; hori dela eta, ez dira garbiketarako erabiliko. El acetileno reacciona con aceites y lo puede hacer de forma violenta, por lo que no se deben utilizar para limpieza.

Materiala: Segurtasuna ibilgailuen mantentze-lanetan

Ongi jasaten ditu olioak eta disolbatzaile batzuk, baina desegin egiten da beste batzuekin. Soporta bien los aceites y algunos disolventes, pero se deshace con otros.

Materiala: Segurtasuna ibilgailuen mantentze-lanetan

Ongi jasaten ditu alkoholak, baina desegin egiten da hainbat konposatu organikorekin, hala nola olio, gasolina eta abarrekin. Soporta bien los alcoholes pero se deshace con los compuestos orgánicos como aceites, gasolinas, etc.

Materiala: Segurtasuna ibilgailuen mantentze-lanetan

Olioarena De aceite

Materiala: Segurtasuna ibilgailuen mantentze-lanetan

Automobilgintzan oso material kutsakorrak sortzen dira, eta behar bezala birziklatu behar dira; hala nola bateriak, disolbatzaileak, motor-olioa, plastikoak eta hainbat matxuratako piezak. La automoción genera materiales altamente contaminantes que tienen que ser debidamente reciclados, como baterías, disolventes, aceite de motor, plásticos y piezas procedentes de averías de diversos tipos, etc.

Materiala: Segurtasuna ibilgailuen mantentze-lanetan

Fluido frigorifikoa eta olio lubrifikatzailea Fluido frigorí­fico y aceite lubricante

Materiala: Erosotasun- eta segurtasun-sistemak

Ez da dagoeneko erabilitako oliorik erabili behar. No utilizar aceite usado.

Materiala: Erosotasun- eta segurtasun-sistemak

Olio lubrifikatzailea Aceite lubricante

Materiala: Erosotasun- eta segurtasun-sistemak

2
olio > aceite (7 testuinguru)
eu testuak es testuak
Egin ondoren, ertza duen eta, itsatsita gera ez dadin, ale-olioz bustita (gusturik eman ez dakion) dagoen plaka batean zabaldu behar da, horrela, gero erabiltzeko azkar hotz dadin. Una vez elaborada se debe extender en una placa con borde y untada de aceite de semillas (para que no aporte sabor) con el fin de que no se peque y de esta manera enfrié rápido para su posterior utilización.

Materiala: Gozogintza

Prestatu ore bat ohi bezala, nahiz eta hostore-mota honek oso ohikoak ez diren osagai batzuk eduki, ardo zuria eta olioa alegia. Preparar una masa como de costumbre aunque este tipo de hojaldre lleve algunos poco comunes como el vino blanco y el aceite.

Materiala: Gozogintza

Komeni da oreak loaldian plastiko batez babestea, edota olioz zertxobait bustitzea azalik sor ez dezaten aire-korronteen edo ingurune lehorren eraginez. Es conveniente que las masas durante su reposo estén protegidas por un plástico, o ligeramente embadurnadas de aceite para evitar que formen corteza a causa de corrientes de aí­re o ambientes secos.

Materiala: Gozogintza

4) Busti mahaia olio pixka batez, hartu ore-zati bat, ezarri mahaian eta zapaldu eskuaren ahurraz, forma nolabait angeluzuzena emanez. 4º) Untar la mesa ligeramente de aceite, tomar una porción, ponerla sobre la mesa y aplastarla con la palma de la mano dándola forma más o menos rectangular.

Materiala: Gozogintza

Olioa............................. Aceite............................

Materiala: Gozogintza

1) Oraska batean, ezarri ura edo esnea, azukrea, gatza, legamia eta olioa (erreserbatu pixka bat geroko), eta ondo nahasi. 1º) En un medio punto poner el agua o leche, azúcar, sal, levadura y aceite (reservar un poco), mezclarlo bien.

Materiala: Gozogintza

3) Zabaldu erreserbatutako olioa orearen gainazaletik azalik sor ez dezan, estali oihal batez eta utzi leku epelean hartzitzeko. 3º) Extender la parte de aceite reservada por la superficie de la pasta para que no forme costra, taparla con un paño y ponerla en sitio cálido para que fermente.

Materiala: Gozogintza