leche Bilatu leche testuinguru gehiagotan
- eu esne
esne > leche (13 testuinguru)
eu testuak | es testuak |
Bazkaleku gutxi izan arren, gazta bikainak ere egiten dira. ahuntz-esnea da gehien erabiltzen dena, animalia hori egokitzen baita ondoen lur idorretara; hala ere, zenbaitetan bestelako esneekin nahasten da. Uharte bakoitzak bere gazta mota duen arren, artxipelagotik kanpo ospe handiena lortu duena jatorri-izendapena duen Fuerteventurako majorero gazta da. | La carencia de pastizales no es impedimento para que las Canarias elaboren sabrosos quesos, donde la leche de cabra, mas adaptada a terrenos áridos es la que muestra un uso mas abundante, aunque diversas variedades presentan mezcla de otras leches, aunque cada isla tiene un tipo de queso , es el queso majorero de Fuerteventura , con denominación de origen , el que ha alcanzado mayor popularidad fuera del archipiélago. |
Materiala: Turismo-zerbitzuen produkzioa eta salmenta bidaia-agentzietan |
|
Esne mota eta jatorria (behia, ardia, ahuntza...). | Tipo de leche y procedencia (de vaca, oveja, cabra...). |
Materiala: Sukaldaritzako prozesuak |
|
Esne motaren arabera: | Según el tipo de leche: |
Materiala: Sukaldaritzako prozesuak |
|
Zerbitzu guztiak Rovaniemi hirian zentralizatuta daude, zirkulu polar artikoko lerroan. Erakargarri nagusia laponiarren tradizioak dira, hala nola elur-oreinek eta txakurrek tiratzen dituzten leren lasterketak eta elur-oreinen haragian zein esnean eta arrainetan oinarritutako gastronomia. | La urbe que centraliza todos los servicios es Rovaniemi, justo en la línea del Círculo Polar írtico, centra sus atractivos en las tradiciones del pueblo lapón como las carreras de trineos de renos y perros, la gastronomía basada en la carne y leche de reno y el pescado. |
Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak |
|
Esneari gazura kentzean eta gatzatzean lortzen da gazta. | El queso es el resultado obtenido tras el desuerado y coagulación de la leche. |
Materiala: Sukaldaritzako prozesuak |
|
Animalien gorotzetatik iristen da elikagaietara, zuzenean edo zeharka, batez ere elikagai proteikoetara; besteak beste, haragietara, arrainetara, esnera eta arrautzaren deribatuetara. | Llega a los alimentos, principalmente a los proteicos como carnes, pescados, leche y derivados de huevos, directa o indirectamente, de los excrementos de los animales. |
Materiala: Sukaldaritzako prozesuak |
|
Esnearen gaina irabiatuta lortzen den koipe solidoa da. | Es una grasa sólida obtenida mediante el batido de la nata o crema de la leche. |
Materiala: Sukaldaritzako prozesuak |
|
Margarinak: proportzio egokietan nahasita dauden koipe eraldatuak dira, landare- eta/edo animalia-jatorriko koipeak. Galdaretan urtzen dira, irabiatu egiten dira, eta produktu hauek gehitzen zaizkie: esne deskrematua (edo deskrematu gabea), ura eta emulgente, egonkortzaile eta antioxidatzaile gisa jokatzen duten substantziak. | Margarinas:Son grasas modificadas que están mezcladas en proporciones adecuadas , siendo de procedencia vegetal y/o animal , que se funden en calderas , se agitan y se les va añadiendo, leche descremada ( o no) , agua y sustancias que actúan como emulgentes, estabilizantes y antioxidantes. |
Materiala: Sukaldaritzako prozesuak |
|
Esnea gatzatu egiten da. | Coagula la leche. |
Materiala: Sukaldaritzako prozesuak |
|
Merkatuan, esneko antxumeak esneko arkumearen erabilera eta ezaugarri berak dituela. | En el mercado nos encontramos la canal de cabrito de leche que tiene las mismas aplicaciones y caracteristicas que la canal de cordero lechal. |
Materiala: Sukaldaritzako prozesuak |
Elhuyar hiztegia |
ZTH hiztegia |
EGAmaster |
EHU terminologia |
Trengintza hiztegia |
Danobat hiztegia |
Zurgintza hiztegia |
Automobilgintza hiztegia |
Laneki hiztegia |
Wikipedia |
Elhuyarren itzultzaile automatikoa |
Batua.eus euskarazko itzultzailea |
Eusko Jaurlaritzaren itzultzaile automatikoa |