plaka

1
plaka > placa (4 testuinguru)
eu testuak es testuak
Eskuilarekin hortzak mekanikoki garbitzeak eta hortzetako hariak bakterio-plaka kentzen dute. La acción mecánica del cepillado y el hilo dental eliminan la placa bacteriana.

Materiala: Farmazia- eta parafarmazia-produktuen banaketa eta salmenta

Buxadura hori bat-batekoa eta erabatekoa izan ohi da. Arteriosklerosia eragiten duen plaka bat odolera ateratzean sortzen da, edo odolbildu bat arteria txikiago batera iritsi eta erabat ixten duenean. Esta obstrucción que suele ser brusca y total, suele deberse al desprendimiento de una placa arteriosclerótica o a un trombo que al llegar a una arteria de menor tamaño la obstruye totalmente.

Materiala: Erizaintzako oinarrizko teknikak

Arteriosklerosia arteria handietan eta ertainetan oso ohikoa izaten da. Haien paretetan plaka hori-grisaxkak eratzen dira, gantzez, muskulu lisoaren zelulez eta ehun konjuntiboz osatuak. La arteriosclerosis es muy frecuente en arterias grandes y medianas en cuya pared se forman placas de color amarillo grisáceas que que suelen estar formadas por grasa, células musculares lisas y tejido conjuntivo.

Materiala: Erizaintzako oinarrizko teknikak

Farmazialariaren plaka. La placa del farmacéutico.

Materiala: Farmazia- eta parafarmazia-produktuen banaketa eta salmenta

2
plaka > placa (6 testuinguru)
eu testuak es testuak
Esnea irakiten hasten denean, ahia gehitzen zaio eta irabiagailuaz nahasten da berriro irakiten duen arte; ondoren, altzairu herdoilgaitzezko plaka batean zabaltzen da eta ahalik eta azkarren hozten da. Cuando la leche rompe a hervir se le añade la papilla y se mezcla un batidor hasta que de nuevo vuelve a hervir, posteriormente se extiende sobre una placa de acero inoxidable, se enfría lo más rápidamente posible.

Materiala: Gozogintza

Egin ondoren, ertza duen eta, itsatsita gera ez dadin, ale-olioz bustita (gusturik eman ez dakion) dagoen plaka batean zabaldu behar da, horrela, gero erabiltzeko azkar hotz dadin. Una vez elaborada se debe extender en una placa con borde y untada de aceite de semillas (para que no aporte sabor) con el fin de que no se peque y de esta manera enfrié rápido para su posterior utilización.

Materiala: Gozogintza

Nahaste-prozesua azeleratu egiten da, produktuak plaken bero-trukagailu batetik zirkularaziz, non tenperatura 60 ºC-taraino igotzen baita, ur-lurrun beroarekin kontrakorrontean. El proceso de mezcla es acelerado haciendo circular los productos a través de un intercambiador de calor de placas, donde se eleva su temperatura hasta 60ºC en contracorriente con vapor de agua caliente.

Materiala: Gozogintza

Sekzio horretatik homogeneizagailura igarotzen da nahaste homogeneizatua lortzeko, eta horrek plaka-sekziora itzultzen du, pasteurizazio-tenperaturara arte berotzeko. Desde esa sección pasa al homogeneizador para conseguir una mezcla homogeneizada que devuelve a la sección del aparato de placas para calentarse hasta la temperatura de pasteurización.

Materiala: Gozogintza

Plaken bi bero-trukagailu. Dos intercambiadores de calor de placas.

Materiala: Gozogintza

Piezak plaka koipeztatuetan eta irinez hautseztatuetan aterako dira, eta estufan lehortuko dira oso tenperatura baxuan, erraz askatzen diren arte. Las piezas se escudillaran en placas engrasadas y espolvoreadas con harina, secándolas en la estufa a muy baja temperatura hasta que se despeguen con facilidad.

Materiala: Gozogintza