pomada

1
pomada > pomada (15 testuinguru)
eu testuak es testuak
Hauek esterilizatzeko ere erabiltzen dira: zelulosaren eratorriak, prestakin oftalmikoak eta pomadak, odol-eratorriak eta gorputzean ezarritako botikak. También pueden esterilizarse los derivados de la celulosa, preparaciones oftálmicas y pomadas, derivados de la sangre e implantes.

Materiala: Farmazia eta parafarmaziako prestakinak egitea farmazietan

Tanta edo pomada moduan ematen dira gehienetan, eta baita sudurreko lainoztagailu gisa ere. Son administrados como gotas o pomadas (lo más común), y también como nebulizadores nasales.

Materiala: Farmazia eta parafarmaziako prestakinak egitea farmazietan

Pomadak. Pomadas.

Materiala: Farmazia eta parafarmaziako prestakinak egitea farmazietan

Begietako kolirioak eta pomadak dira begietako bidetik gehien ematen diren prestakinak. Los colirios y las pomadas oftálmicas son los preparados que con mayor frecuencia se emplean para administración oftálmica.

Materiala: Farmazia eta parafarmaziako prestakinak egitea farmazietan

Begietako kolirioen eta pomaden kasuan, iraungipen-datak adierazten digu botika hori noiz arte erabil daitekeen ontzia ireki aurretik. Tanto en el caso de los colirios como en el de las pomadas oftálmicas, la fecha de caducidad se refiere al envase antes de abrirlo.

Materiala: Farmazia eta parafarmaziako prestakinak egitea farmazietan

Begietako pomadak. Pomadas oftálmicas.

Materiala: Farmazia eta parafarmaziako prestakinak egitea farmazietan

Belarrietako eta sudurreko bidetik ematen diren forma farmazeutikoak tantak eta pomadak dira. Las formas farmacéuticas para vía ótica y nasal son las gotas y pomadas.

Materiala: Farmazia eta parafarmaziako prestakinak egitea farmazietan

Belarrietako eta sudurreko pomadak. Pomadas óticas y nasales.

Materiala: Farmazia eta parafarmaziako prestakinak egitea farmazietan

infusioak, kapsulak, konprimituak, gelak, pomadak, etab. infusiones, cápsulas, comprimidos, geles, pomadas, etc.

Materiala: Farmazia- eta parafarmazia-produktuen banaketa eta salmenta

Pomadak eta kremak. Pomadas y cremas.

Materiala: Farmazia- eta parafarmazia-produktuen banaketa eta salmenta

2
pomada > pomada (10 testuinguru)
eu testuak es testuak
Egin kraterra eta jarri barruan osagaien gainerakoa: gurina pomada-puntuan dagoela, eragin ore homogeneoa eta fina lortu arte, eta utzi lo. Hacer un y colocar dentro de él el resto de los ingredientes con la mantequilla a punto de pomada, amasar hasta conseguir una masa homogénea y fina, dejar descansar.

Materiala: Gozogintza

Barruan osagaiak jarriko ditugu, koipea pomada-puntuan dagoela. Colocaremos en su interior los ingredientes con la grasa a punto de pomada.

Materiala: Gozogintza

Badira zenbait oratzeko metodo gantza aurreko prozesua bukatuta gehitzeko gomendatzen dutenak, pomada-puntuan edo jariakorra. Horrela, xurgatzeko denbora emango diogu, eta glutena azkarrago eratzen lagunduko dugu. Hay métodos de amasado que aconsejan incorporar la grasa una vez concluido el proceso anterior bien a punto de pomada o fluida, de esta forma daremos tiempo a que la absorba, facilitando con este proceso una más rápida formación de gluten.

Materiala: Gozogintza

Gehitu merenge italiar hotza pomada-gurinari, nahastu eta lurrindu. Incorporar merengue italiano frí­o a la mantequilla en pomada, mezclar y perfumar.

Materiala: Gozogintza

Sartu pixkanaka pastel-krema pomada-gurinera, lurrindu. Incorporar poco a poco la crema pastelera a la mantequilla en pomada, perfumar.

Materiala: Gozogintza

Eraman gurina pomada-egoerara, gehitu azukrea eta nahastu, gaineratu almendra-hautsa, eta irin edo fekula pixka bat ere jar liteke. Llevar la mantequilla a pomada, incorporar la azúcar y mezclar, añadir la almendra en polvo y eventualmente un poco de harina o fécula.

Materiala: Gozogintza

1) Mahaian gurina landu, pomada-puntuan jarri arte. 1º) Trabajar sobre la mesa la mantequilla hasta poner a punto de pomada.

Materiala: Gozogintza

Gantza pomada-puntuan edo egoera likidoan sartuko da. La grasa se incorporará bien en estado o punto de pomada o lí­quida.

Materiala: Gozogintza

1) Ontzian edo eltzean osagai guztiak ezarriko ditugu irina izan ezik, eta gurin biguna, pomada-puntuan edo likido. 1º) Pondremos en la cubeta o perol todos los ingredientes a excepción de la harina, con la mantequilla blanda, en pomada o lí­quida.

Materiala: Gozogintza

7) Zabaldu hatz-puntez ore luzatuan txerri-koipezko geruza bat, finegia ez dena, pomada-puntuan. 7º) Extender una capa no demasiado fina de manteca de cerdo a punto de pomada con la punta de los dedos sobre la masa estirada.

Materiala: Gozogintza