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krema > crema (7 testuinguru)
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Farmazia-bulegoetan, "osasun-hezkuntza" egiten da. Alde batetik, hezkuntza hori pertsona gaixoekin egiten da: adibidez, botikak hartzera datorren eta bronkitis kronikoa duen pertsona bati gogorarazten zaionean osasungarria litzatekeela erretzeari uztea (noski, erretzeari uztea edozeinentzat da ona), edo botikak erabiltzeko jarraibideak gogorarazten direnean. Beste alde batetik, gaitzik ez duten pertsonekin ere egiten da En los establecimientos de farmacia se hace "educación sanitaria" sobre personas enfermas, al recordar lo saludable que sería dejar de fumar a la persona con bronquitis crónica que recoge su medicación (naturalmente dejar de fumar le viene bien a cualquier persona), o al recordar las pautas de utilización de los medicamentos; y sobre personas sanas, al recomendar una crema protectora u otras

Materiala: Farmazia- eta parafarmazia-produktuen banaketa eta salmenta

Gainera, baginako bidetik prestakin likidoak (bagina garbitzeko) edo erdisolidoak (gelak edo kremak) ere eman daitezke. Además pueden ser administradas por vía vaginal preparados lí­quidos (para lavado de la vagina), o semisólidas (geles o cremas).

Materiala: Farmazia eta parafarmaziako prestakinak egitea farmazietan

Espermizidak erabiltzen badira, preserbatiboetan sartuta, edo hobeto preserbatiboarekin batera datorren krema gisa, preserbatiboaren eraginkortasuna hobetu egiten da. El uso de espermicidas, integrado en los preservativos, o mejor en forma de crema junto con el preservativo, mejora el efecto del preservativo.

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espermatozoideak inaktibatzen dituzten eragile kimikoak dira. Eragile kimiko horiek gel, pasta edo krema batean datoz, eta horrek hesi-funtzioa egiten du. son agentes quí­micos que inactivan a los espermatozoides, vehiculados en un gel, pasta o crema que tiene efecto barrera.

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Pomadak eta kremak. Pomadas y cremas.

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Zenbat denboran eman behar da imidazola duen krema bat larruazaleko mikosia sendatzeko? ¿Durante cuánto tiempo se debe aplicar una crema imidazólica para curar una micosis dermatológica?

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Noiz erabiltzen dira lozioak, kremak edo pomadak eta ukenduak? ¿En qué casos se emplearán lociones, cremas o pomadas y ungüentos?

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krema > crema (2 testuinguru)
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Ekoizpen-sistemaren hainbat faseri esleitutako denborak, adibidez: karga- eta deskarga-denborak, garbiketakoak, krema bat elaboratzekoa, hegazti bat aurretiaz elaboratzekoa, etab. Tiempos asignados a las distintas fases del sistema productivo, por ejemplo, tiempos de carga y descarga limpiezas elaboración de una crema preelaboración de un ave etc.

Materiala: Ostalaritza

Elaborazio gutxi batzuetara mugatzen da ekoizpena adibidez: erregosiak, kremak etab. Ez da egokia frijituretarako, errekitarako eta parrilan erretako janarietarako Se limita a ciertas elaboraciones como estofados, cremas etc., no es adecuado para frituras asados y emparrillados

Materiala: Ostalaritza

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krema > crema (65 testuinguru)
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Ez da komeni fartsaz, xehakinez edo ur askoko kremez betetako hostorezko piezak izoztea, desizoztean hostorean kalteak eragiten dituztelako. No es conveniente congelar piezas de hojaldre rellenas con farsas, picadillos o cremas ricas en agua ya que su des congelación provoca deterioros en el hojaldre.

Materiala: Gozogintza

Kremazko txigortuak.- Luzatu hostorea 6 mm-ko lodieraraino eta ebaki molde ore-ebakitzaileaz 8 cm diametroko piezak. Tostados de crema.- Estirar el hojaldre a 6 mm. de grueso y cortar con un molde corta-pastas piezas de 8 cm. de diámetro.

Materiala: Gozogintza

beira-arasa desegokiak; zomorro eta karraskarien aurkako babesik eza; zurezko erretiluak edo garbitu ezinezko materialezkoak erabiltzea; beira-arasa hoztuak ez izatea produktuek krema, esne-gaina edo gorringoa dutenean. vitrinas no apropiadas; falta de protección contra los insectos y roedores; empleo de bandejas de madera o materiales no lavables; ausencia de vitrinas refrigeradas cuando los productos elaborados lleven cremas, natas o yemas.

Materiala: Gozogintza

Kremaz, esne-gainez eta gorringoz egindako produktuak beira-arasa edo erakusleiho hoztuetan egongo dira. Los productos a base de cremas, natas y yemas, se encontrarán en vitrinas o escaparates refrigerados.

Materiala: Gozogintza

Hainbat modu daude sabayona harrotzeko, baina krema hau harrotzeko makinarik ez dutenek, eskuz egin dezakete. Hay diversas formas de montar el sabayon pero para aquellos que no dispongan de una maquina para montar esta crema, la pueden hacer a mano.

Materiala: Gozogintza

Chantilly krema gozogintzako eta pastelgintzako izarretako bat da. Glass azukreaz eta banilla-esentziaz harrotutako esnegaina edo krema da eta, dirudienez, Frantzian sortu zuen XVII. mendean Franí§ois Vatel txef suitzarrak. La crema Chantillyes una de las estrellas de la repostería y la pastelería, se trata de nata o crema de leche montada con azúcar glass y esencia de vainilla que al parecer, fue creada en Francia en el siglo XVII por el chef suizo Franí§ois Vatel.

Materiala: Gozogintza

Luis II Borbon-Condé-ko Printzearen zerbitzura ziharduen Chantilly izeneko jauregian, eta horri zor dio izena krema gozo honek. Esta golosa crema debe su nombre al palacio en el que servía a Luis II, Prí­ncipe de Borbón-Condé, llamado Chantilly.

Materiala: Gozogintza

Chantilly krema postre askotan erabiltzen da apaingarri gisa, hala nola budinetan, izozkietan edo baita kafean ere. Tarten betegarri edo estalgarri gisa, frutekin batera osagai nagusi gisa... asko dira krema gustagarri honetaz gozatzeko aukerak. La crema Chantillyse sirve en infinidad depara decorar como el, loso incluso el café, para relleno o cobertura de, como ingrediente principal que puede ir acompañado de frutas... muchas son las opciones de disfrutar de esta deliciosa crema.

Materiala: Gozogintza

Kasu bakoitzean oso kontuan hartuko da azukre-kopuru beharrezkoa eta zehatza, gozotasunari dagokionez elaborazio orekatuak lortzeko; izan ere, ez du azukre-kopuru berbera behar fruta melatuzko edo almibarreko kremak eta fruta naturalezko kremak. En cada caso se tendrá muy en cuenta la cantidad de azúcar justa y necesaria para obtener elaboraciones equilibradas en el grado de dulzor, ya que no necesitara la misma cantidad de azúcar una crema de frutas confitadas o en almí­bar que una crema de frutas naturales.

Materiala: Gozogintza

Krema-mota hau aurrekoen antzekoa da, baina esentzia natural edo artifizialekin aromatizatuta dago. Este tipo de cremas son similares a las descritas anteriormente, pero con la singular diferencia de que están aromatizadas con esencias, naturales o artificiales.

Materiala: Gozogintza