elaboración Bilatu elaboración testuinguru gehiagotan
- eu prestaketa, elaborazio
prestaketa > elaboración (4 testuinguru)
elaborazio > elaboración (46 testuinguru)
eu testuak | es testuak |
Prestaketa: | Elaboración: |
Materiala: Sukaldaritzako prozesuakGozogintza |
|
Bezeroaren aurrean egiten diren prestaketak | Elaboraciones a la vista del cliente |
Materiala: Sukaldaritzako prozesuak |
|
Prestaketa gozoak: | Elaboraciones dulces: |
Materiala: Sukaldaritzako prozesuak |
|
Prestaketa. | Elaboración. |
Materiala: Sukaldaritzako prozesuakGozogintza |
eu testuak | es testuak |
Orain, elaborazio-metodo batzuk aztertzea komeni da. | Ahora conviene estudiar algunos métodos de elaboración: |
Materiala: Gozogintza |
|
Elaborazio-sistema honek oso hostore jarraitua eta kurruskaria ematen du, oso zapore goxokoa. | Este sistema de elaboración da un hojaldrado muy continuo y crujiente, de un sabor delicioso. |
Materiala: Gozogintza |
|
Hartzigarri solidoak, hartzituta eta ore bihurtzekotan dagoenean, elaborazioaren hasierako legamia-kopurua handitzen du eta, gainera, irinak erabateko eraldaketa izaten du. | Una esponja, cuando está fermentada y a punto de ser convertida en masa, no sólo ha aumentado la cantidad de levadura del principio de la elaboración, sino que la harina sufre una transformación absoluta. |
Materiala: Gozogintza |
|
Opilgintzako oreak dira, ogitik eratorriak izanik, lehengai edo produktu batzuk gehitzen zaizkienak, zaporea indartu eta hobetzeko; beren emaitza OPILGINTZAKO elaborazio ugariak dira. | Son masas de bollería aquellas que derivadas del pan se les adiciona una serie de materias primas o productos que realzan y mejoran su sabor dando lugar a una amplia gama de elaboraciones llamadas de BOLLERíA. |
Materiala: Gozogintza |
|
a) Opilgintza arrunta.- Opilgintza arrunteko produktutzat hartzen dira hainbat forma eta tamainatako piezak, haien elaborazioan inolako betegarri edo gehigarrik parte hartu ez duenean. | A) Bollería ordinaria.- Se consideran productos de bollería ordinaria, piezas de forma y tamaño diverso en cuya elaboración no intervienen ninguna clase de relleno o guarnición. |
Materiala: Gozogintza |
|
"Gogorrak" sendotasun handiagoa eta gluten-proteinaren ehuneko handiagoa emango du; elaborazioan erabiltzen den gantz- eta azukre-kopuruarekin zuzeneko erlazioa edukiko du beti. | La "fuerte o de fuerza" dará mayor tenacidad y mayor porcentaje de proteína de gluten, siempre tendrá relación directa con las cantidades de grasa y azúcar que intervengan en la elaboración. |
Materiala: Gozogintza |
|
Gure elaborazioen azken emaitza erabakitzen du; itxura, bolumena eta freskotasuna, alegia. | Determina el resultado final de nuestras elaboraciones, el aspecto, el volumen y la frescura. |
Materiala: Gozogintza |
|
Elaborazio bereziki arinak, itsaskorrak eta apardunak dira, osagaiek izaten duten emultsioa dela-eta. | Se trata de elaboraciones especialmente ligeras, untuosas y espumosas debido a la emulsión que sufren los ingredientes que la componen. |
Materiala: Gozogintza |
|
Kasu bakoitzean oso kontuan hartuko da azukre-kopuru beharrezkoa eta zehatza, gozotasunari dagokionez elaborazio orekatuak lortzeko; izan ere, ez du azukre-kopuru berbera behar fruta melatuzko edo almibarreko kremak eta fruta naturalezko kremak. | En cada caso se tendrá muy en cuenta la cantidad de azúcar justa y necesaria para obtener elaboraciones equilibradas en el grado de dulzor, ya que no necesitara la misma cantidad de azúcar una crema de frutas confitadas o en almíbar que una crema de frutas naturales. |
Materiala: Gozogintza |
|
Izen horrekin alderdiren bat desberdina duten hainbat elaborazio aurki ditzakegu, baina baliozkoak dira. | Con esta denominación podemos encontrar varias elaboraciones que difieren en algun aspecto, pero que se pueden considerar validas. |
Materiala: Gozogintza |
Elhuyar hiztegia |
ZTH hiztegia |
EGAmaster |
EHU terminologia |
Trengintza hiztegia |
Danobat hiztegia |
Zurgintza hiztegia |
Automobilgintza hiztegia |
Laneki hiztegia |
Wikipedia |
Elhuyarren itzultzaile automatikoa |
Batua.eus euskarazko itzultzailea |
Eusko Jaurlaritzaren itzultzaile automatikoa |