preparación Bilatu preparación testuinguru gehiagotan

1
prestakin > preparación (8 testuinguru)
eu testuak es testuak
Horregatik, edozein esterilizazio-prozesuren helburua hau da: objektu edo prestakin batean edo haren gainean dauden mikroorganismo guztiak suntsitzea eta produktuak infekzio-arriskurik ez duela ziurtatzea. Por ello, el objetivo de cualquier proceso de esterilización es el de destruir todos los microorganismos presentes en o sobre un objeto o preparación y asegurar que el producto esté libre de riesgos de infección.

Materiala: Farmazia eta parafarmaziako prestakinak egitea farmazietan

Lehengaiak eta prestakinaren osagaiak hautatzea, mikrobio-karga ahalik eta txikiena izan dadin. Selección de materias primas y componentes de la preparación de manera que la carga microbiana sea mí­nima.

Materiala: Farmazia eta parafarmaziako prestakinak egitea farmazietan

Produktuaren izaerak zehazten du, neurri handian, botika, lehengaia, botikak egokitzeko materiala eta prestakin farmazeutikoa esterilizatzeko erabili behar den prozedura. El procedimiento a utilizar en la esterilización de un fármaco, materia prima, material de acondicionamiento o una preparación farmacéutica viene determinado en gran medida por la naturaleza del producto.

Materiala: Farmazia eta parafarmaziako prestakinak egitea farmazietan

Hauek esterilizatzeko ere erabiltzen dira: zelulosaren eratorriak, prestakin oftalmikoak eta pomadak, odol-eratorriak eta gorputzean ezarritako botikak. También pueden esterilizarse los derivados de la celulosa, preparaciones oftálmicas y pomadas, derivados de la sangre e implantes.

Materiala: Farmazia eta parafarmaziako prestakinak egitea farmazietan

Egonkortasun-arrazoiak direla eta emateko unean bertan prestatzen diren formulazio horiei uneko prestakin deitzen zaie. Este tipo de formulaciones, que por razones de estabilidad se preparan en el momento de ser administradas se denominan preparaciones extemporáneas.

Materiala: Farmazia eta parafarmaziako prestakinak egitea farmazietan

Prestakin likidoak dira, urtsuak nahiz hidroalkoholdunak. Son preparaciones lí­quidas tanto acuosas como hidroalcohólicas.

Materiala: Farmazia eta parafarmaziako prestakinak egitea farmazietan

Prestakin likidoak dira, esekidura- edo emultsio-forman daudenak. Son preparaciones lí­quidas, en forma de suspensiones o emulsiones.

Materiala: Farmazia eta parafarmaziako prestakinak egitea farmazietan

Ondestean sartzen diren zilindro- edo torpedo-formako prestakin solidoak dira. Son preparaciones sólidas con forma cilí­ndrica, o de torpedo para ser introducidos en el intestino recto.

Materiala: Farmazia eta parafarmaziako prestakinak egitea farmazietan

prestakin > preparación (13 testuinguru)
eu testuak es testuak
Desinfektatze- eta arratoigabetze-plana derrigorrezko prebentzio-neurria da, intsektuak karraskariak eta abar ez agertzeko, edo horrelakorik egonez gero, desagerrarazteko, elikagaietan edo prestakinetan kutsadura gurutzatuak eragin baititzakete. El PDD es una medida preventiva obligatoria para evitar la aparición y combatir contra la proliferación de insectos roedores, etc., que pueden originar contaminaciones cruzadas en los alimentos o preparaciones.

Materiala: Ostalaritza

Prestakin erdilanduak edo tartekoak, eta egosketa-eremuan elaboratutakoak (aurretiaz hoztuta). Preparaciones semielaboradas o intermedias y elaboradas en la zona de cocción (previo enfriamiento .

Materiala: Ostalaritza

Prestakin erdilanduak eta landuak, eraldaketako gela hotzetik hartutakoak. Preparaciones semielaboradas y elaboradas procedentes del cuarto frío de transformación.

Materiala: Ostalaritza

Zenbait prestakinen (esaterako, parrilan erretako janarien erregosien eta frijituren ezaugarri organoleptikoak hobetzeko, zenbait jarduera unean bertan egiten dira kate horretan. Para mejorar las cualidades organolépticas de ciertas preparaciones, como parrilladas, asados y frituras la cadena se complementa con algunas realizaciones in situ.

Materiala: Ostalaritza

Oinarrizko prestakinak egitea. Realizar preparaciones básicas.

Materiala: Ostalaritza

Ez dira nahasi behar kostu-dokumentuak eta ekoizpenaren fitxa teknikoak. Lehen dokumentua ekoizpen-prozesuan erabiltzen diren lehengaien errendimenduaren eta prestakinaren benetako kostuaren kalkulu bat da. Dokumentu horretan ezartzen da, halaber, produktua jatetxean identifikatzeko eta haren salmenta erregistratzeko kodea No hay que confundir los escandallos con las fichas técnicas de producción. El primero es un cálculo del rendimiento de las materias primas que intervienen en el proceso productivo y el coste real de la preparación, así como el que fija el código por el que será identificado el producto en el restaurante para el registro de su venta

Materiala: Ostalaritza

Sukaldari orok ongi ezagutu behar dituen prestakinak dira. Sukaldaritza mota horren oinarria sukaldaritza frantses klasikoa eta zenbait eskualdetako (Espainiakoak, Frantziakoak, Italiakoak eta beste herrialde batzuetakoak) sukaldaritzak dira. Conjunto de preparaciones culinarias que todo cocinero debe conocer y dominar basadas en la cocina clásica francesa y en las cocinas regionales de diversos países como España, Francia o Italia.

Materiala: Ostalaritza

Dena den, prestakin horiek egiteko sukaldaritza-teknika berriak baliatzen dira, bai eta konbinazio erakargarriagoak ere; beraz, joera modernoen bideari ere jarraitzen zaio nolabait. Estas preparaciones han sabido adaptarse a las nuevas técnicas culinarias, presentaciones y en combinaciones más atractivas, implicándose en cierto modo a las corrientes más modernas.

Materiala: Ostalaritza

Joera horrekin eta prestakin mota horiekin, sukaldariek arriskuak hartzen dituzte. Con la actitud y las preparaciones, los cocineros asumen riesgos

Materiala: Ostalaritza

Prestakinen biskositatea neurtzeko erabiltzen da. Permite medir la viscosidad de una preparación.

Materiala: Ostalaritza

2
prestaketa > preparación (13 testuinguru)
eu testuak es testuak
Pase-eremuarekin zuzenean lotuta dagoen prestaketa- eta egosketa-eremua Una zona de preparación y cocción comunicada directamente con el pase.

Materiala: Ostalaritza

Ezkerretik eskuinera: prestaketa-eremua eta pase-eremua, zuzenean komunikatuta (McDonald's); hanburgesak eta nuggetak berotan edukitzeko labea (McDonald’s). De izquierda a derecha: zonas de preparación y pase comunicadas directamente (McDonald’s), horno de mantenimiento para hamburguesas y nuggets de McDonald’s

Materiala: Ostalaritza

Prestaketa-eremua edo eraldaketako gela hotza Zona de preparación o cuarto frío de transformación:

Materiala: Ostalaritza

Beraz, prestaketa-lokalak, biltegiak garbiketa-gelak eta ekoizpenekoak bai eta sukaldeko ekipamendu espezifikoen kokapena ere, aurrez proiektatzen dira, eskura dagoen azaleraren baitan sistemaren funtzionamendua optimizatzeko. Por lo tanto, el conjunto de los locales de preparaciones, depósito, lavado y producción, como la ubicación de los equipos específicos de cocina serán proyectados con el fin de optimizar el funcionamiento del sistema dentro de la superficie disponible.

Materiala: Ostalaritza

Ez dago inongo arau idatzirik prestaketarako zenbat langile behar diren adierazten duenik, kalkulu horretan hainbat faktorek eragiten baitute: No hay ninguna norma escrita que defina la cantidad de recursos humanos necesarios para la preparación, ya que este cálculo dependerá de algunos factores como:

Materiala: Ostalaritza

Elikagaiak prestatzean edo aurretiaz elaboratzean, sukaldaritza-produktuak elaboratzean, egosketak egitean eta elaborazioak hoztean sor daitezkeen arriskuak tenperatura egokiak erabiliz kontrolatzen eta zaintzen dira: prestaketa- eta hozte-tenperaturak sistema hotzean, eta elaborazio- eta egosketa-tenperaturak, sistema beroan. Los peligros que se derivan en la preparación o preelaboración de alimentos en la elaboración de productos culinarios, en la cocción y en el enfriamiento de elaboraciones se controlan y vigilan mediante el manejo correcto de las temperaturas de preparación y enfriamiento en frío, y de elaboración y cocción, en caliente.

Materiala: Ostalaritza

Produktuak manipulazio-eremuan egoten diren denbora prestaketarako ezinbestekoa denera murriztea. Reducir el tiempo de permanencia de productos en la zona de manipulación al mínimo imprescindible para su preparación.

Materiala: Ostalaritza

Prestaketak edo aurretiazko elaborazioak egiteko gela hotza Cuarto frío de preparaciones o preelaboraciones

Materiala: Ostalaritza

Elikagaien aurretiazko elaborazioa edo prestaketa Preelaboración o preparación previa de los alimentos

Materiala: Ostalaritza

Lan-baldintzak eta prestaketa- nahiz zerbitzatze-unitateen neurria eta bateragarritasuna. Las condiciones de trabajo y el tamaño y arreglo de las unidades de preparación y de servicio

Materiala: Ostalaritza