grano Bilatu grano testuinguru gehiagotan

1
ale > grano (6 testuinguru)
eu testuak es testuak
Oharra.- Zortziak kakaorik gabe egin daitezke (ore normala) edota anis-aleekin nahastuta arkuetan bezala; kasu horretan, gainazala hezetuko degu eta azukre-pikorretatik pasako ditugu. Nota.- Los ochos se pueden hacer sin cacao (pasta normal) o mezclándola aní­s en grano como en los arcos en este caso se humedecerán superficialmente y se pasarán por azúcar en grano.

Materiala: Gozogintza

Abrikot-marmeladaz edo sagar-gelatinaz distira emango diegu, eta piezaren erdian pistatxo-ale batzuk edo almendra-pikorrak ezarriko ditugu. Las abrillantamos con mermelada de albaricoque o con gelatina de manzanas poniendo en el centro de la pieza unos granos de pistacho o granillo de almendra.

Materiala: Gozogintza

Almidoiak.- gariaren endospermoaren zati handiena da, ez da ur hotzetan disolbatzen eta ur beroak almidoi-aleak puzten ditu, gel bat "ur-ahia" izeneko disoluzio koloidala osatuz (gelidifikazioa). Almidones.- constituye la mayor parte del endospermo del trigo, es insoluble en agua fría y la caliente provoca el hinchamiento de los granos de almidón, formando un gel (gelidificación), solución coloidal denominada "engrudo de almidón".

Materiala: Gozogintza

Gorringoak edo arrautzak, sakarosa alean edo xarabean, azidotzailea (limoi-zukua), almidoia nahi bada. Yemas o huevos, sacarosa en grano o jarabe, acidulante (zumo de limón), opcionalmente almidón.

Materiala: Gozogintza

Anis-arkuak.- Nahastu oreari 50 g anis-ale. Arcos de aní­s.- Mezclar a la pasta 50 gr. de aní­s en grano.

Materiala: Gozogintza

a) Esneari, irakin baino lehen, kafe txigortuaren ale batzuk gehitzen zaizkio, irakinaldi bat eman eta iragazi egiten da; ondoren, krema ingelesa egiten da. a) Se añade a la leche, previamente a su hervido, café torrefacto en grano, se da un hervor y se cuela; a continuación, se elabora la crema inglesa.

Materiala: Gozogintza

2
ale > grano (34 testuinguru)
eu testuak es testuak
ALEZ ALE GRANO A GRANO

Materiala: Nekazaritza

alez aleko ereintza kolpekako ereintza da berez, baina kolpe bakoitzean hazi bakarra jarrita. La siembragrano a grano no es más que siembra a golpes pero colocando una semilla e cada golpe

Materiala: Nekazaritza

Makina modelo asko dago alez ale ereiteko. Existen muchos modelos de máquinas para siembra grano a grano

Materiala: Nekazaritza

Taulan jasota dauden laboreez gainera, ustiategi ekologiko estentsiboetan garrantzi handikoak dira aletarako lekadunak (nitrogeno atmosferikoa finkatzeko duten gaitasunagatik): Además de los cultivos reflejados en la tabla tienen gran importancia en las explotaciones ecológicas extensivas el cultivo de leguminosas (por su capacidad de fijar nitrógeno atmosférico) para grano

Materiala: Nekazaritza

aleak ehorik edo eho gabe kontsumitzen dira. los granos se consumen molidos o sin moler.

Materiala: Nekazaritza

Ehotzen ez den alea egosita kontsumitu ohi da. El grano que no se muele se suele consumir cocido.

Materiala: Nekazaritza

Gainera, alea zahiarekin (zereal integrala) edo zahirik gabe kontsumitu daiteke. Además, el grano puede consumirse con el salvado (cereal integral) o sin salvado.

Materiala: Nekazaritza

Pentsu konposatuak egiteko erabiltzen da batez ere, aleetan metatzen den energia kantitate handia dela eta. Se utiliza principalmente para la elaboración de piensos compuestos por la alta cantidad de energía que se acumula en los granos

Materiala: Nekazaritza

alea alde batera utzita, lastoak ere baditu hainbat aplikazio ademas del grano la paja también tiene diversas aplicaciones.

Materiala: Nekazaritza

Hori dela eta, gabezia horiek orekatzeko beste ale batzuekin nahastu ohi da. Por ello suele mezclarse con otros granos para complementar sus carencias.

Materiala: Nekazaritza