intxaur Bilatu intxaur testuinguru gehiagotan
- es nuez
intxaur > nuez (7 testuinguru)
eu testuak | es testuak |
Intxaurrarekin.- Elaboratu aurrekoak bezala, baina molde 4 cm-ko ore-ebakitzailea obalatua eta kizkurra da; ezarri erdian intxaur erdia eta sakatu itsatsita gera dadin; erre labean, hoztu, bota gainetik abrikot-marmelada eta glasatu ur-glasaz, lehortu aurrekoak bezala. | Con nuez.- Elaborar igual que las anteriores pero el molde de corta-pastas ovalado y rizado de 4 cm. de largo, poner en el centro 1/2 nuez y presionar para que pegue, cocer en el horno, enfriar, bañar con mermelada de albaricoque y glasear con glasa al agua, secar como las anteriores. |
Materiala: Gozogintza |
|
Krema ingelesa nahi dugun fruitu lehorreko (almendra, hurra, intxaurra, etab.) 200 gr praline gehitzen zaio, eta karamelorako, krema ingelesari litroko 100 gr azukre kentzen dizkiogu. | Se añaden a la crema inglesa 200g de praline del frutos seco deseado (almendra, avellana, nuez,) etc., restando a la crema inglesa100g de azúcar por litro para el caramelo. |
Materiala: Gozogintza |
|
Krokanti, kakao-hauts, almendra- edo hur- edo intxaur-aletxo, praline eta abarrez estaltzen da. | Se reboza en crocante, cacao en polvo, granillo de almendra o avellana o nueces, pralinem, etc. |
Materiala: Gozogintza |
|
Lehengaiari erabilgarriak ez diren zatiak kendu eta sukaldaritzarako balia daitezkeenak soilik uztean sortzen den errendimendua Adibideak: azenarioak, laranjak, lekak, intxaurrak azalarekin legatza, arkume-saiheskia, etab. | El rendimiento que surge tras despojar una materia prima de partes superfluas, dejando únicamente aquellas aprovechables para su posterior aplicación culinaria. Ejemplos: zanahorias, naranjas, judías verdes, nueces con cáscara, merluza, carré de cordero etc. |
Materiala: Ostalaritza |
|
Intxaur-olioa | Aceite de nuez |
Materiala: Ostalaritza |
|
Macadamia intxaurra | Nuez de macadamia |
Materiala: Ostalaritza |
|
Lehengaiari erabilgarriak ez diren zatiak kendu eta sukaldaritzarako balia daitezkeenak soilik uztean sortzen den errendimendua Adibideak: azenarioak, laranjak, lekak, intxaurrak azalarekin legatza, arkume-saiheskia, etab. | El rendimiento que surge tras despojar una materia prima de partes superfluas, dejando únicamente aquellas aprovechables para su posterior aplicación culinaria. Ejemplos: zanahorias, naranjas, judías verdes, nueces con cáscara, merluza, carré de cordero etc. |
Materiala: Ostalaritza |
Elhuyar hiztegia |
ZTH hiztegia |
EGAmaster |
EHU terminologia |
Trengintza hiztegia |
Danobat hiztegia |
Zurgintza hiztegia |
Automobilgintza hiztegia |
Laneki hiztegia |
Wikipedia |
Elhuyarren itzultzaile automatikoa |
Batua.eus euskarazko itzultzailea |
Eusko Jaurlaritzaren itzultzaile automatikoa |