ale Bilatu ale testuinguru gehiagotan
- es grano
ale > grano (6 testuinguru)
eu testuak | es testuak |
Oharra.- Zortziak kakaorik gabe egin daitezke (ore normala) edota anis-aleekin nahastuta arkuetan bezala; kasu horretan, gainazala hezetuko degu eta azukre-pikorretatik pasako ditugu. | Nota.- Los ochos se pueden hacer sin cacao (pasta normal) o mezclándola anís en grano como en los arcos en este caso se humedecerán superficialmente y se pasarán por azúcar en grano. |
Materiala: Gozogintza |
|
Abrikot-marmeladaz edo sagar-gelatinaz distira emango diegu, eta piezaren erdian pistatxo-ale batzuk edo almendra-pikorrak ezarriko ditugu. | Las abrillantamos con mermelada de albaricoque o con gelatina de manzanas poniendo en el centro de la pieza unos granos de pistacho o granillo de almendra. |
Materiala: Gozogintza |
|
Almidoiak.- gariaren endospermoaren zati handiena da, ez da ur hotzetan disolbatzen eta ur beroak almidoi-aleak puzten ditu, gel bat "ur-ahia" izeneko disoluzio koloidala osatuz (gelidifikazioa). | Almidones.- constituye la mayor parte del endospermo del trigo, es insoluble en agua fría y la caliente provoca el hinchamiento de los granos de almidón, formando un gel (gelidificación), solución coloidal denominada "engrudo de almidón". |
Materiala: Gozogintza |
|
Gorringoak edo arrautzak, sakarosa alean edo xarabean, azidotzailea (limoi-zukua), almidoia nahi bada. | Yemas o huevos, sacarosa en grano o jarabe, acidulante (zumo de limón), opcionalmente almidón. |
Materiala: Gozogintza |
|
Anis-arkuak.- Nahastu oreari 50 g anis-ale. | Arcos de anís.- Mezclar a la pasta 50 gr. de anís en grano. |
Materiala: Gozogintza |
|
a) Esneari, irakin baino lehen, kafe txigortuaren ale batzuk gehitzen zaizkio, irakinaldi bat eman eta iragazi egiten da; ondoren, krema ingelesa egiten da. | a) Se añade a la leche, previamente a su hervido, café torrefacto en grano, se da un hervor y se cuela; a continuación, se elabora la crema inglesa. |
Materiala: Gozogintza |
- es grano
ale > grano (34 testuinguru)
eu testuak | es testuak |
ALEZ ALE | GRANO A GRANO |
Materiala: Nekazaritza |
|
“alez aleko ereintza kolpekako ereintza da berez, baina kolpe bakoitzean hazi bakarra jarrita. | La siembra “grano a grano no es más que siembra a golpes pero colocando una semilla e cada golpe |
Materiala: Nekazaritza |
|
Makina modelo asko dago alez ale ereiteko. | Existen muchos modelos de máquinas para siembra grano a grano |
Materiala: Nekazaritza |
|
Taulan jasota dauden laboreez gainera, ustiategi ekologiko estentsiboetan garrantzi handikoak dira aletarako lekadunak (nitrogeno atmosferikoa finkatzeko duten gaitasunagatik): | Además de los cultivos reflejados en la tabla tienen gran importancia en las explotaciones ecológicas extensivas el cultivo de leguminosas (por su capacidad de fijar nitrógeno atmosférico) para grano |
Materiala: Nekazaritza |
|
aleak ehorik edo eho gabe kontsumitzen dira. | los granos se consumen molidos o sin moler. |
Materiala: Nekazaritza |
|
Ehotzen ez den alea egosita kontsumitu ohi da. | El grano que no se muele se suele consumir cocido. |
Materiala: Nekazaritza |
|
Gainera, alea zahiarekin (zereal integrala) edo zahirik gabe kontsumitu daiteke. | Además, el grano puede consumirse con el salvado (cereal integral) o sin salvado. |
Materiala: Nekazaritza |
|
Pentsu konposatuak egiteko erabiltzen da batez ere, aleetan metatzen den energia kantitate handia dela eta. | Se utiliza principalmente para la elaboración de piensos compuestos por la alta cantidad de energía que se acumula en los granos |
Materiala: Nekazaritza |
|
alea alde batera utzita, lastoak ere baditu hainbat aplikazio | ademas del grano la paja también tiene diversas aplicaciones. |
Materiala: Nekazaritza |
|
Hori dela eta, gabezia horiek orekatzeko beste ale batzuekin nahastu ohi da. | Por ello suele mezclarse con otros granos para complementar sus carencias. |
Materiala: Nekazaritza |
Elhuyar hiztegia |
ZTH hiztegia |
EGAmaster |
EHU terminologia |
Trengintza hiztegia |
Danobat hiztegia |
Zurgintza hiztegia |
Automobilgintza hiztegia |
Laneki hiztegia |
Wikipedia |
Elhuyarren itzultzaile automatikoa |
Batua.eus euskarazko itzultzailea |
Eusko Jaurlaritzaren itzultzaile automatikoa |