refrigeración Bilatu refrigeración testuinguru gehiagotan

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hozte > refrigeración (7 testuinguru)
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Ondoren, fluido frigorifikoa konpresorera iristen da berriro, eta prozesu edo ziklo berri bati ekiten zaio hoztearekin jarraitzeko. Posteriormente, el fluido frigorí­fico vuelve a llegar al compresor y se inicia un nuevo proceso o ciclo para proseguir la refrigeración.

Materiala: Erosotasun- eta segurtasun-sistemak

Aurreko unitatean, ibilgailu batean hotza nola sortu ikasi dugu, baita hozte-zirkuitu bat osatzen duten elementuak ere. En la unidad anterior, estudiamos la forma de producir frí­o en un vehí­culo, así­ como los elementos que forman parte de un circuito de refrigeración.

Materiala: Erosotasun- eta segurtasun-sistemak

a) Bulkatutako emari handia (ikus 2.20 irudia) hozte-errendimendua handia izanik (behe-presioa ganberan): a) Alto caudal impelido (ver figura 2.20) con alto rendimiento de refrigeración (baja presión en la cámara):

Materiala: Erosotasun- eta segurtasun-sistemak

a) Bulkatutako emari txikia (ikus 2.21 irudia) hozte-errendimendua txikia izanik (goi-presioa ganberan): b) Bajo caudal impelido (ver figura 2.21) con bajo rendimiento de refrigeración (alta presión en la cámara):

Materiala: Erosotasun- eta segurtasun-sistemak

Fluido frigorifikoa, lurrun gainberotu gisa, konpresorerantz higitzen da, eta hor hozte-zikloa hasten da berriro. El fluido frigorí­fico, en forma de vapor sobrecalentado, circula en dirección al compresor, donde se inicia de nuevo el ciclo de refrigeración.

Materiala: Erosotasun- eta segurtasun-sistemak

Hozte-sistema bat zirkuitu itxia eratzen duen osagai multzo batek osatzen du. Un sistema de refrigeración está compuesto por un grupo de componentes que forman un circuito cerrado.

Materiala: Erosotasun- eta segurtasun-sistemak

Hoztearen bitartez, ibilgailuaren bidaiari-lekuan dagoen beroa xurgatu eta garraiatu nahi da, eta horren ondoren, atmosferari eman. Mediante la refrigeración, se pretende absorber el calor del habitáculo del automóvil, transportarlo y cederlo a la atmósfera.

Materiala: Erosotasun- eta segurtasun-sistemak

hozte > refrigeración (19 testuinguru)
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Elikadura-segurtasuna eta AKPKA: hozte-sistema gela guztietan, elikagaien aurreranzko martxa material gogorrak eta erraz garbitzekoak, desinfektatze-sistemak, hondakin solidoen eta likidoen kudeaketaren aurrezehaztapena, etab. Seguridad alimentaria y APPCC: refrigeración de todas las salas marcha hacia delante de los alimentos materiales resistentes y de fácil limpieza sistemas de desinfección, prever la gestión de residuos sólidos y líquidos, etc.

Materiala: Ostalaritza

3. Hozte- eta izozte-ganberak 3. Cámaras de refrigeración y congelación

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Hozte- eta izozte-ganberak. Cámaras de refrigeración y congelación.

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Bereizitako lokalak eta hozte- eta izozte-ganberak. Locales separados y cámaras de refrigeración y congelación.

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Hozte- eta izozte-ganberak Cámaras de refrigeración y congelación

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Hoztea, kontserbatzeko edo garraiatzeko hozte-metodoa erabili bada, +3 ºC-ra arte eta izozte-metodoa erabili bada, –18 ºC-ra arte Enfriamiento hasta los +3 ºC o –18 ºC, según si se establece la refrigeración o la congelación como método de conservación o transporte

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Stop posizioan hozte azkarreko aurrez ezarritako zikloa hautatzea. Selección en “stop” del ciclo prestablecido de refrigeración rápida.

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Hozte-tenperaturan dauden ganberetan biltegiratuz, salmonella sortzea galarazten da; beraz, etapa hori bereziki diseinatuta dago salmonella ugaritzeko arriskua gutxitzeko. El almacenaje en cámaras a temperaturas de refrigeración inhibe la reproducción de Salmonella, por lo que esta etapa está específicamente diseñada para disminuir el peligro de incremento de Salmonella.

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Hozte- eta izozte-ganberen tenperatura-kontrolen fitxak. Las fichas de control de temperaturas de las cámaras de refrigeración y congelación.

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Lehen azaldu denez, tenperatura-jaisgailuaren bidez oso azkar jaits daiteke produktuen tenperatura denbora-tarte jakin batean hozte- edo izozte-tenperatura hartu arte edota produktuaren barrualdeak erdigunean tenperatura jakin bat hartu arte tenperatura-jaisgailuaren zunda sartuz neurtzen da tenperatura Como ya se ha comentado anteriormente, el abatidor de temperatura tiene la capacidad de enfriar rápidamente los productos hasta situarlos en temperaturas de refrigeración o congelación en un tiempo determinado, o tras llegar el producto a una temperatura determinada en el corazón del mismo, mediante la introducción de la sonda del abatidor.

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hozketa > refrigeración (9 testuinguru)
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•Zer da eta zertarako da hozketa •¿Qué es y qué función tiene la refrigeración?

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Hozketa La refrigeración

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Hozketa motak Tipos de refrigeración

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Aire bidezko hozketa Refrigeración por aire

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Ur bidezko hozketa Refrigeración por agua

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Unitate didaktiko honetan ur bidezko hozketa azalduko dugu, anbulantzietan sistema hori baino ez baita erabiltzen. En esta unidad didáctica explicamos la refrigeración por agua ya que es la única que se utiliza en ambulancias

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Hozketa mota horretan erabiltzen den likido hozgarria ura izaten da gehientzat, naturan asko dagoelako eta merkea delako. El líquido refrigerante que se utiliza en este tipo de refrigeración es mayoritariamente agua por ser este elemento muy abundante en la naturaleza y económico.

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hozketa refrigeración

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Hozketa-zirkuituak honako arazo hauek izan ditzake:likido hozgarria berotzeaeta, horren ondorioz motorra funtzionamenduko balio normalen gainetik berotzea; eta funtzionamendukotenperatura optimoa lortzen atzeratzea. Los problemas que nos puede ocasionar el circuito de refrigeración son elcalentamiento del líquido refrigerantey con él el calentamiento del motor por encima de los valores normales de funcionamiento y elretraso en alcanzar la temperatura óptimade funcionamiento

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