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kamera > cámara (191 testuinguru)
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Ikastaro hauek ematen ditu: telebista, magnetoskopioak, kamerak, satelite bidezko telebista, audio digitala, mikroelektronika (GP elektronika digitala eta PCen konponketa). Imparte cursos de televisión, magnetoscopios, cámaras, TV por satélite, audio digital, microelectrónica (electrónica digital GP y reparación de Pcs).

Materiala: Soinu profesionala

KAMERA CíMARA

Materiala: IrudiaIgeltserotza

Kamera digitalaren bidez lorturiko argazkiak, zuzenean ordenagailura eramaten direnak. Fotografías obtenidas mediante una cámara digital, que se trasladan directamente al ordenador.

Materiala: Irudia

Norabidea aldatzen bada edo kamerak akzioaren ardatza zeharkatzen badu, nahastu egingo da ikuslea. Si cambia de dirección o la cámara cruza el eje de la acción, se confunde al espectador.

Materiala: Irudia

Hainbat modutan erakutsi daitezke kameraren mugimenduak: Los movimientos de cámara se pueden mostrar de varias formas:

Materiala: Irudia

Baina gezian "garabia" hitza idazten badugu, horrek esan nahi du kamera bera igotzen dela bertikalean, garabian ("travelling bertikala" da). Si por el contrario, escribimos "Grúa" en la flecha, significa que es la propia cámara, montada en la grúa, la que sube en vertical (se trata de un "travelling vertical")

Materiala: Irudia

Story boarda bereziki erabilgarria da akzioaren planoak edo efektu bereziak dituzten planoak eta kameraren mugimendu konplikatuak zehazteko. El story es especialmente útil para detallar los planos de acción o con efectos especiales y los movimientos de cámara complicados.

Materiala: Irudia

Kamera digital baten txiparen ezaugarri nagusia da argiarekiko sentikorrak diren gelaxken kopurua, baita gelaxka horien sakonera ere. El chip de una cámara digital se caracteriza por su número de celdas sensibles a la luz, así­ como por la profundidad de dichas celdas.

Materiala: Irudia

kamerak errealitatearen segidako argazkiak hartzen ditu abiadura handian. La cámara toma fotos sucesivas de la realidad a gran velocidad.

Materiala: Irudia

Objektu bat, objektuaren alderdi bat edo pertsona edo animalia baten xehetasun bat erakusten digu kamerak. La cámara nos muestra un objeto, un aspecto del mismo o un detalle de una persona o animal.

Materiala: Irudia

kamera > cámara (1 testuinguru)
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KAMERA CíMARA

Materiala: IrudiaIgeltserotza

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ganbera > cámara (14 testuinguru)
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BULKATUTAKO EMARI HANDIA BEHE-PRESIOA GANBERAN ALTO CAUDAL IMPELIDO - BAJA PRESIÓN EN LA CíMARA

Materiala: Erosotasun- eta segurtasun-sistemak

Pistoien goialdeetan aplikatzen den behe-presioaz osatutako indarra eta 1. malgukiaren indarra ganberak pistoien behealdean egiten duen presioaz osatutako indarra eta 2. malgukiaren indarra baino handiagoa da. La fuerza compuesta por la baja presión aplicada a las partes superiores de los émbolos y la fuerza del muelle 1, es superior a la fuerza compuesta por la presión en la cámara sobre las partes inferiores de los émbolos y la fuerza del muelle 2.

Materiala: Erosotasun- eta segurtasun-sistemak

Pistoiaren goialdean dagoen behe-presioaz eta 1. malgukiaren indarrak osatzen duen indarra ganberan dagoen presioak pistoien behealdeetan egiten duen presioaz eta 2. malgukiaren indarrez osatutako indarra baino txikiagoa da. La fuerza compuesta por la baja presión en la parte superior del émbolo y la fuerza del muelle 1 es inferior a la fuerza compuesta por la presión en la cámara sobre las partes inferiores de los émbolos y la fuerza del muelle 2.

Materiala: Erosotasun- eta segurtasun-sistemak

Inklinazioa ganberan dagoen presioaren araberakoa izango da, eta, hortaz, pistoien goialdean eta behealdean aplikatzen diren presio-baldintzen araberakoa. La inclinación depende de la presión reinante en la cámara y, por tanto, de las condiciones de presión aplicadas en las partes superior e inferior de los émbolos.

Materiala: Erosotasun- eta segurtasun-sistemak

Ganberaren presioa Presión cámara

Materiala: Erosotasun- eta segurtasun-sistemak

Ganberan presioa balbula erregulatzaileari aplikatutako goi- eta behe-presioen bitartez eta zulagailu aire-dosifikatzaile kalibratuaren bitartez erabakitzen da. La presión en la cámara se determina mediante las presiones alta y baja aplicadas a la válvula reguladora, y por medio del taladro estrangulador calibrado.

Materiala: Erosotasun- eta segurtasun-sistemak

Aire girotua desaktibatuta dagoela, goi- eta behe-presioak eta ganbera barruan dagoen presioa berdinak dira. Estando desactivado el aire acondicionado, existe igualdad de las presiones alta y baja y la existente en el interior de la cámara.

Materiala: Erosotasun- eta segurtasun-sistemak

a) Bulkatutako emari handia (ikus 2.20 irudia) hozte-errendimendua handia izanik (behe-presioa ganberan): a) Alto caudal impelido (ver figura 2.20) con alto rendimiento de refrigeración (baja presión en la cámara):

Materiala: Erosotasun- eta segurtasun-sistemak

goi- eta behe-presioak handi samarrak direnez gero, 2. hauspoa konprimitu egiten da goi-presioagatik, eta 1. hauspoa behe-presioa handi samarra izateagatik. Horren ondorioz, honako hau gertatzen da, hurrenez hurren: ganberaren balbula erregulatzailea ireki egiten da, eta ganberaren presioa deskargatu egiten da behe-presioaren al ser las presiones de alta y baja relativamente intensas, el fuelle 2 se comprime por la alta presión, y el fuelle 1, por la baja presión relativamente intensa, provocando con ello, respectivamente, la apertura de la válvula reguladora y la descarga de la presión de la cámara a través del lado de baja presión.

Materiala: Erosotasun- eta segurtasun-sistemak

a) Bulkatutako emari txikia (ikus 2.21 irudia) hozte-errendimendua txikia izanik (goi-presioa ganberan): b) Bajo caudal impelido (ver figura 2.21) con bajo rendimiento de refrigeración (alta presión en la cámara):

Materiala: Erosotasun- eta segurtasun-sistemak

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ganbera > cámara (1 testuinguru)
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KAMERA CíMARA

Materiala: IrudiaIgeltserotza

ganbera > cámara (14 testuinguru)
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Hala, bloke baten ertz tolestua hurrengo blokearenarekin itsatsita geratzen da, eta bi ertzek bat eginda eratzen duten hutsunean bota behar dugu masa (6. irudia). Zenbait blokek, gainera, ganbera izaten dute erdialdean, blokeak handik erdibitu ahal izateko (6. irudia). El reborde de un bloque se pega al reborde del siguiente echando la masa en el hueco que queda al pegar ambos rebordes (Fig. 6), también vienen algunos con una cámara intermedia que sirve para obtener medios (Fig. 6).

Materiala: Igeltserotza

KAMERA CíMARA

Materiala: IrudiaIgeltserotza

Ganberak Cámaras

Materiala: Igeltserotza

Horretarako, 2. irudian tximinia albotik ebakita ageri da, tximiniaren osagaiak zein diren garbi ikusteko: batetik, kea ateratzeko bidea du; bestetik, ke-ganbera, eta, haren azpialdean, karel edo traba txiki bat dago, teilatutik datorren haizearen eraginez etxebizitzara kerik ez sartzeko. Para ello, como muestra la Fig. 2 -sección lateral de una chimenea- se ha de saber que una chimenea consta de un tubo de salida de humos una cámara de humo donde -chocando contra un pequeño parapeto u obstáculo-, se impida que el aire que provenga del tejado pueda meter el humo en la vivienda.

Materiala: Igeltserotza

Ganberaren ahoan berriz, tiroa egoten da. En la boca de la cámara de humo se colocará el tiro.

Materiala: Igeltserotza

Ganberak eraikitzeko prozesuan, leihoen hutsuneak kontuan izan behar ditugu beti. Durante la fabricación de las cámaras se ha de tener en cuenta el hueco de las ventanas.

Materiala: Igeltserotza

Ganberako trenkada behar bezain gogor dagoenean, masa-lerroak bota ahal izango ditugu trenkaden gainean. Cuando se quede suficientemente duro el tabique de cámara se podrán echar los cordones de masa sobre los tabiques.

Materiala: Igeltserotza

Leihoa kanpotik errematatuko dugu: leihoa silikonaz itxi, eta ganberaren hutsunea adreiluz errematatuko dugu. Se habrá de rematar la ventana en su exterior, sellándola con silicona y rematando con ladrillos el hueco de la cámara.

Materiala: Igeltserotza

Itxitura amaitua eta ganberak eginak ditugunean, etxebizitza barruko gelen banaketak egiteari ekin beharko diogu. Una vez terminado el cerramiento y realizadas las cámaras, el siguiente paso será la fabricación de las divisiones interiores que conformen las distintas habitaciones de la vivienda.

Materiala: Igeltserotza

Lehen ilara ganberetan bezalaxe masaz jarriko dugu, eta ilara zuzen eraikitzeko pare bat erregela erabiliko ditugu bat lurrean eta bestea adreiluen gainean jarrita. La primera fila, al igual que en las cámaras, se colocará con masa dándoles rectitud con ayuda de un par de reglas -una en el suelo y otra sobre los ladrillos-.

Materiala: Igeltserotza

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hozkailu > cámara (16 testuinguru)
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Eskuila pasako dugu soberako irina kentzeko eta plastoia hiru zati berdinetan tolestuko dugu (buelta bakuna); prozesua errepikatu eta hozkailuan lotan utziko dugu, 20 minutuz. Pasamos el cepillo para retirar el exceso de harina y doblamos el plastón en tres partes iguales (vuelta sencilla), repetimos el proceso y dejamos reposar en la cámara por espacio de 20 minutos.

Materiala: Gozogintza

Beste buelta bakun bat eman eta hozkailuan utziko dugu erabili arte; orduan beste buelta bakun bat emango diogu eta, ondoren, luzatu egingo dugu piezak ebakitzeko. Le damos otra vuelta sencilla y lo dejamos en la cámara hasta el momento de su utilización en que le daremos otra vuelta sencilla estirándolo a continuación para el corte de las piezas.

Materiala: Gozogintza

Hostorea aurreko egunean oratu daiteke, buelten erdiak edo hiru laurdenak eman dakizkioke (inoiz ez denak), hozkailuan hurrengo egunera arte lo utzita, plastikoz estalia (zarakarra sor ez dadin), 4 5 ºC-tan, eta biharamunean falta diren bueltak eman dakizkioke, luzatu eta piezak ebaki. El hojaldre se puede amasar el día anterior darle la mitad o las 3/4 partes de las vueltas (nunca todas) dejándolo descansar en la cámara hasta el día siguiente envuelto en plástico (para que no forme costra) a una temperatura de 4 a 5º C. y al día siguiente terminar de dar las vueltas que le falten, estirar y cortar las piezas.

Materiala: Gozogintza

Aldaera horretan, komeni da orearen hezetasuna murriztea (ura kentzea oratzean), hozkailuan gerta litekeen biguntze-efektua konpentsatzeko. En esta variante es conveniente reducir la humedad de la masa (quitar agua al amasar), a fin de compensar el efecto de revenimiento que se puede producir en la cámara.

Materiala: Gozogintza

Utzi lo hozkailuan hurrengo egunera arte, eman azken buelta bakuna, utzi pausatzen, luzatu eta ebaki piezak. Descansar en la cámara hasta el día siguiente, dar la última vuelta sencilla, descansar estirar y cortar las piezas.

Materiala: Gozogintza

Utzi hozten eta gorde hozkailuan. Dejar enfriar y guardar en cámara.

Materiala: Gozogintza

Arrautza-oinarria duten krema guztiak gehienez ere 3 ºC-tan gordeko dira hozkailuan. Todas las cremas a base de huevos deben conservarse en cámara aun máximo de 3ºC

Materiala: Gozogintza

Erraza da prestatzen eta hainbat egunetan gorde daiteke hozkailuan, baina ez da komeni, hozkailuko usainak xurgatzeko joera baitu. Es sencillo de prepara y se puede conservar durante días en la cámara aunque se desaconseja ya que tiende a absorber los olores tí­picos de la cámara.

Materiala: Gozogintza

Berehala eta azkar hoztu behar da; beti hotz mantendu behar da, eta ez 24 ordu baino gehiago, baldin eta ez badugu hozte azkarreko hozkailu bat, non 3 egunez ere gorde daitekeen. Debe refrescarse inmediatamente y rápidamente, debe mantenerse siempre refrigerada y no más de 24 horas a no ser que se posea una cámara de enfriamiento rápido con la que se podría conservar hasta 3 días.

Materiala: Gozogintza

Hozkailuan ontzea. Maduración en cámara.

Materiala: Gozogintza

ganbera > cámara (22 testuinguru)
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Haragien ganbera Cámara de carnes

Materiala: Bezeroen aurrean edariak eta janariak prestatzeko eta zerbitzatzeko oinarrizko teknikak

Produktu amaituen ganbera Cámara producto acabado

Materiala: Bezeroen aurrean edariak eta janariak prestatzeko eta zerbitzatzeko oinarrizko teknikak

Ganberan dagozkion produktuak soilik daude (egiaztatu zerrendan). En la cámara solo están los productos que le son asignados (comprobar en la lista)

Materiala: Bezeroen aurrean edariak eta janariak prestatzeko eta zerbitzatzeko oinarrizko teknikak

Ganbera ordenatuta dago. La cámara esta convenientemente ordenada.

Materiala: Bezeroen aurrean edariak eta janariak prestatzeko eta zerbitzatzeko oinarrizko teknikak

Arrainen ganbera Cámara de pescados

Materiala: Bezeroen aurrean edariak eta janariak prestatzeko eta zerbitzatzeko oinarrizko teknikak

Barazkien ganbera Cámara de verduras

Materiala: Bezeroen aurrean edariak eta janariak prestatzeko eta zerbitzatzeko oinarrizko teknikak

Haragi-produktu amaituen ganbera Cámara de carnes producto terminado

Materiala: Bezeroen aurrean edariak eta janariak prestatzeko eta zerbitzatzeko oinarrizko teknikak

Ganbera eta biltegietako kontrol-erregistroa Registro del control en cámaras y almacenes

Materiala: Bezeroen aurrean edariak eta janariak prestatzeko eta zerbitzatzeko oinarrizko teknikak

Buffet-ganberak Cámaras buffet" target="_blank">buffet

Materiala: Bezeroen aurrean edariak eta janariak prestatzeko eta zerbitzatzeko oinarrizko teknikak

Eguneko ganbera Cámara de día

Materiala: Bezeroen aurrean edariak eta janariak prestatzeko eta zerbitzatzeko oinarrizko teknikak