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gurin > mantequilla (72 testuinguru)
eu testuak es testuak
1 b. gozoa Ez dut ulertzen.- Sableuxaren antzekoa da, baina azukre- eta gurin-proportzioak zertxobait aldatzen dira eta, beraz, ehundura ez du harena bezain fina.. 1 b. dulce.- Es parecida a la sableux pero las proporciones de azúcar y mantequilla varían ligeramente con lo que su textura no es tan fina como la sableux.

Materiala: Gozogintza

Gurina......................... Mantequilla.........................

Materiala: Gozogintza

Egin kraterra eta jarri barruan osagaien gainerakoa: gurina pomada-puntuan dagoela, eragin ore homogeneoa eta fina lortu arte, eta utzi lo. Hacer un y colocar dentro de él el resto de los ingredientes con la mantequilla a punto de pomada, amasar hasta conseguir una masa homogénea y fina, dejar descansar.

Materiala: Gozogintza

Gurina............................. Mantequilla.....................

Materiala: Gozogintza

Arrabolaz gurina emeki kolpatzen da, orea hauts ez dadin, 2 bat cm-ko lodiera lortzen den arte, forma laukizuzenekoa izan dadin eta plastoiaren zabalera, gehienez ere, arrabolak bere alderik lodienean duena izan dadin saiatuz. Se golpea con el rodillo sobre la mantequilla con suavidad para evitar que se rompa la masa hasta conseguir un grosor de unos 2 cm. procurando que nos quede de forma rectangular y que el ancho del plastón sea como máximo el ancho del rodillo por su parte más gruesa.

Materiala: Gozogintza

Badaude beste sistema erdi-industrial batzuk. Bertan erabiltzen dira, hasi oreaz estali ondoren gurina zapaltzeko prentsa hidraulikoetatik eta xaflatan ebakitzeko gailu nolabait sofistikatuetara; baita piezak ebaki eta betetzeko trenak ere. Sistema horiek erabat artisautzazkoen (gero eta gutxiago erabiltzen direnak) eta industrialen artean daude. Berez, gero eta gutxiago luzatzen da arrabolaz eta gutxitan ikusiko dugu xaflatan Existen otros sistemas se mi industriales en los que intervienen desde prensas hidráulicas para aplastar la mantequilla una vez arropada con la masa hasta laminadoras más o menos sofisticadas incluyéndose trenes de corte y rellenado de piezas, estos sistemas están entre lo puramente artesano (cada vez más en desuso) y lo industrial, la realidad es que cada vez se estira menos a rodillo y es rara la pastelería que no dispone al menos de laminadora ya que el rendimiento y perfección

Materiala: Gozogintza

Gurina edo margarina............. Mantequilla o Margarina......

Materiala: Gozogintza

Oratu osagai guztiak (gurina izan ezik, bueltetarako gorde hori) itsatsita geratzen ez den ore homogeneo eta elastikoa lortu arte. Amasar todos los ingredientes (menos la mantequilla para las vueltas) hasta obtener una masa homogénea y elástica que no se pega.

Materiala: Gozogintza

Zapaldu gurina mahai hezetuan eta bloke- edo plastoi-forma eman berriro. Aplastar la mantequilla sobre la mesa humedecida y volver a darla forma de bloque o plastón.

Materiala: Gozogintza

Gurina edo margarina............. Mantequilla o margarina............

Materiala: Gozogintza