relleno

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betegarri > relleno (14 testuinguru)
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a) Opilgintza arrunta.- Opilgintza arrunteko produktutzat hartzen dira hainbat forma eta tamainatako piezak, haien elaborazioan inolako betegarri edo gehigarrik parte hartu ez duenean. A) Bollería ordinaria.- Se consideran productos de bollería ordinaria, piezas de forma y tamaño diverso en cuya elaboración no intervienen ninguna clase de relleno o guarnición.

Materiala: Gozogintza

Chantilly krema postre askotan erabiltzen da apaingarri gisa, hala nola budinetan, izozkietan edo baita kafean ere. Tarten betegarri edo estalgarri gisa, frutekin batera osagai nagusi gisa... asko dira krema gustagarri honetaz gozatzeko aukerak. La crema Chantillyse sirve en infinidad depara decorar como el, loso incluso el café, para relleno o cobertura de, como ingrediente principal que puede ir acompañado de frutas... muchas son las opciones de disfrutar de esta deliciosa crema.

Materiala: Gozogintza

Tarta eta pastelen betegarri eta apaingarri gisa. Como relleno y decoración de tartas y pasteles.

Materiala: Gozogintza

Tarta eta pastelen betegarri eta apaingarri gisa. Relleno y decoración de tartas y pasteles.

Materiala: Gozogintza

Oharra.- Hori da antxoa-txotxak elaboratzeko modua; betegarria antxoa-orez ordeztu daiteke, eta kasu horretan espatulaz zabalduko genuke eta era berean egingo genuke, baina piezak kiribilduz ebaki ondoren. Nota.- Esta es forma de elaborar los palitos de anchoa, el relleno se puede sustituir por pasta de anchoas en este caso se extendería con la espátula procediendo de igual forma retorciendo las piezas una vez cortadas.

Materiala: Gozogintza

Bete gabe errez gero, tartaletaren hondoa sardexkaz ziztatu eta babarrunak edo garbantzuak ezarriko ditugu bertan, orea erretzean igo ez dadin; tartaleta beteta baldin badago, ez dira beharrezkoak izango eragiketa horiek, betegarriaren pisuak ez baitio oreari igotzen utziko. En el caso de que se vayan a cocer en blanco pinchamos el fondo de la tartaleta con un tenedor y colocamos alubias o garbanzos en el fondo para evitar que suba la pasta al cocer, en el caso de que la tartaleta vaya rellena son necesarias las operaciones anteriores ya que el peso del relleno no deja subir a la masa.

Materiala: Gozogintza

Betegarriek azukreak edo esnegain harrotuak emandako sendotasuna hartzen dute, edo baita harekin homogeneizatutako estaldura baten gogortasuna ere. Los rellenos en cambio, adoptan la consistencia que les da el azúcar, la nata montada o incluso la dureza de una cobertura homogeneizada con esta.

Materiala: Gozogintza

Batzuetan, oso sendotzat jotzen ez diren betegarri batzuei egonkortu egiten duen gelatina gehitzen zaie. En ocasiones a algunos rellenos que se le consideren poco firmes, se les añade la gelatina que estabiliza el preparado.

Materiala: Gozogintza

Pasteltxo, tarta, hostopil, bizkotxo eta galdarraztaturiko oreen (petisu) betegarria. Relleno de pastelillos, tartas, hojaldres, bizcochos y masas escaldadas (petisú).

Materiala: Gozogintza

Betegarrietarako eta tarta, pastel eta kaputxinen estalki gisa. Para relleno y cubierta de tartas, pasteles y capuchinas

Materiala: Gozogintza