Hiriburuak hotel-azpiegitura bikaina du Nilo ertzean, Heliopolis-en eta Gize-n; zenbait establezimendu, hala nola Mena House Oberoi eta Marriot antzinako jauregi birmoldatuak dira. Kalitate-prezio erlazio bikainak eta balio artistikoekazokak eta kongresuak egitea sustatzen dute.
Azken hiri horretan, hotel garrantzitsuak eraiki dira, eta han dago munduko luxu handieneko establezimenduren bat, La Mamounia hotela.
En esta última población , se ha desarrollado una importante planta hotelera con alguno de los establecimientos más lujosos del mundo, como el Hotel La Mamounia.
Nazioarteko hotel-kate handienek goi-mailako establezimenduak dituzte han; eta horrek ere ahalbidetu egiten du enpresa- eta politika-mailako ekitaldi eta bilerak egin ahal izatea. Horrek gastatzeko gaitasun handiko pizgarri- edo negozio-turismoa erakartzen du.
Las mejores cadenas internacionales tienen establecimientos al más alto nivel, lo que también favorece la celebración de eventos y reuniones empresariales y políticas que atraen un turismo de incentivo o negocios de elevada capacidad de gasto.
Bigarren mailan, azpimarratzekoa da azukre-fabrika handiak, etxetzar zaharrak eta etxalde umilagoak landa-turismokoestablezimendu bihurtzen ari direla kafe-ekoizpeneko eremuan; eskualde horrek, izan ere, garrantzi ekonomiko handia du eta kontrol militar handiagoak hango segurtasuna handitzen du.
En un segundo nivel, cabe subrayar la importancia del reciente proceso de reconversión de grandes ingenios azucareros , de viejas mansiones y haciendas más modestas, en establecimientos turísticos rurales ,en el eje cafetero que por la relevancia económica de la región, está sujeta a un mayor control militar lo que acrecienta la seguridad.
Kostalde kontinentala ez dago Kenyako kostaldea bezain garatua, Dar es Salamek iparraldean baino ez dago atzerritarren gutxitan eskatzen duten hotel eta turismorako ekipamendu mugatua; Mozambikeko mugarantz, kostaldean ez da inor bizi eta bere horretan dirau, turismo-jardueratik kanpo. Pemba uharteak, Zanzibar, "Espezien uhartea" izenez ezaguna dena, Tanzaniako iparreko kostaldean dagoen paradisua dira eta duela hainbat mendetatik hona erakartzen ditu bidaiariak; eta, Mafia,
La costa continental está menos desarrollada que la costa keniata, sólo al norte de Dar es Salam, se ofrece un limitado equipamiento turístico-hotelero poco demandado por extranjeros; hacia la frontera mozambiqueña el litoral deshabitado y virgen permanece ajeno a la actividad turística, sólo las islas de Pemba, Zanzíbar, conocida como la "isla de las Especias" recrea un paraíso en la costa norte de Tanzania que desde hace siglos atrae a múltiples viajeros y Mafia, esta última con el primer parque marino de Tanzania, cuentan con atractivos y servicios adecuados para atender la demanda internacional, con una fuerte pre
En caso de que no exista un uniforme determinado, se debe utilizar un estilo de vestir que esté en consonancia con el resto de compañeros y con el cliente que frecuenta el establecimiento.
||Kostalde kontinentala ez dago Kenyako kostaldea bezain garatua. Dar es Salaametik iparraldera bakarrik eskaintzen da nolabaiteko ostatu- eta turismo-ekipamendua, mugatua, atzerritar gutxi hartzen dituena; Mozambikerantz, kostaldeabiztanleriarik gabea eta birjina, turismorik gabea da; Pemba, Zanzibar eta Tanzaniako lehen itsasparkea duen Mafia uharteetan baino ez daude nazioarteko turismoa erakartzeko moduko erakargarri eta zerbitzuak (italiarrek kudeatutako La costa continental esta menos desarrollada que la costa keniata , solo al norte de Dar es Salam ,se ofrece un limitado equipamiento turístico - hotelero poco demandado por extranjeros, hacia la frontera mozambiqueña el litoral deshabitado y virgen permanece ajeno a la actividad turística, solo las islas de Pemba, Zanzibar y Mafia, esta última con el primer parque marino de Tanzania, cuentan con atractivos y servicios adecuados para atender a la demanda internacional, con una fuerte presencia de establecimientos con gestión italiana.
Establezimendu batean bezeroak gastatu duen diruarekiko duen pertzepzioa faktore erabakigarria da horra itzultzeko eta bezero fidel bihurtzeko, edo, alderantziz, berriz ez joateko.
La percepción que el cliente tenga del dinero gastado en el establecimiento va a ser un factor decisivo para que vuelva y se fidelice o por el contrario desaparezca y no volvamos a verlo.
Turismo-establezimenduak eraikitzeko edo zabaltzeko lanen lizentzien eskaerekin aurkeztutako proiektuek oinarrizko turismo-zerbitzuentzako azpiegiturak aurreikusi behar dituztela ezartzen du.
Etxetzar zaharrak, jauregiak eta egoitzak turista zorrotzei harrera egiteko birmoldatu dira eta, gaur egun, establezimendu horietako batzuk hotel-gida eta -elkarte esklusiboenetan (Relais & Chateau) ageri dira.
Muztioa tutu- edo konbinazio-edalontzian, ardo-kopan, koktel-kopan eta abarrean zerbitzatzen da, hiru izotzekin, laranja- edo limoi-xerra erdi batekin (bezeroaren gustuaren edo establezimenduaren irizpidearen arabera), zotz batean oliba berde hezurduna jarrita, eta muztioa 6-8 ºC-ko tenperaturan dela.
Erreklamazio-orriak eman behar dituen establezimendu batek ez badizkizu eman nahi, edo une horretan ez baditu, gogoratu polizia-etxean edo Guardia Zibilaren bulegoetan jar dezakezula salaketa.
Recuerde que si un establecimiento está obligado a proporcionar hojas de reclamaciones y se niega a facilitárselas o no tiene disponibles en ese momento, puede poner la denuncia en la Comisaría de Policía o en las dependencias de la Guardia Civil.
Irregulartasun bat dagoela baderitzozu, eta zure kexa ahoz azaldu ondoren establezimenduko arduradunak amore ematen ez badu, eskatu erreklamazio-orria eta jarraitu oharpen hauei:
Oso garrantzitsua da establezimenduan dauden bezero guztiak berdin tratatzea, inor ez dadin sentitu besteak baino okerrago tratatua.
Es muy importante tratar a todos los clientes que se encuentran en el establecimiento de la misma manera, de forma que ninguno se sienta peor atendido que el resto.
Atzerrikoinbertsioekhotelak eraikitzen jardun dute jo eta su, eta luxuzko establezimenduz josi dituzte eremu turistikoenak, hala nola, Kuta, Sanur eta Nusa Dua. Landaredia oparoz jantzitako paisaiaz eta tradizio ugariz (artisautza, dantzak eta musika) gozatzeko aukera eskaintzen dizkigu. Uharte osoan barrena banatutako tenplu garrantzitsuak ere badira, hala nola Tanah-Lot eta Besakih.
Azpimarratzekoa da kafe-eremuaren ardatzean gertatutako birmoldatze-prozesua: azukregintzako asmakuntzak, antzinako etxetzarrak eta etxalde xumeagoak landa-eremuko establezimendu turistiko bihurtu dituzte; izan ere, eskualde horren garrantzi ekonomikoa dela eta, militarren kontrol handiagoaren mende dago, eta horrek segurtasun handiagoa ematen dio inguruari.
Cabe subrayar la importancia del reciente proceso de reconversión en el eje cafetero de grandes ingenios azucareros, de viejas mansiones y haciendas más modestas en establecimientos turísticos rurales, ya que por la relevancia económica de la región, está sujeta a un mayor control militar aportando mayor seguridad a la zona.
Asko daude, eta garagardorik jatorrizkoenak dastatzeaz gain (establezimendu askotan bertan egiten da garagardoa), ia beti jan daiteke bertan; izan ere, jatetxeak eta garagardotegiak ia ez dira bereizten.
Hay muchísimas y en ellas, además de degustar las más auténticas cervezas (en muchos establecimientosson de fabricación propia) casi siempre se puede comer, hasta el punto de que restaurantes y cervecerías apenas se distinguen.
Hotel-establezimenduek lortutako egokitzapen-maila, beraz, hoteleko filosofiaren eta zuzendarien sentsibilizazioaren adierazgarri garbia da, lehen aipatutako "Turismoa denentzat" helburuaren araberakoa.
El grado de adaptación que los establecimientos hoteleros alcancen, es por lo tanto algo que nos da idea de su filosofía y de la sensibilización de sus directivos hacia el objetivo que antes proponíamos de "Turismo para todos".
Txakur gidariarekin dabiltzan pertsonek, beharrezko baimenaz baliatuta, Valentziako Erkidegoko ostatu, establezimendu, lokal, garraio publiko eta gainerako espazio publiko guztietan sartu ahal izango dute.
Mugikortasun gutxitua duten pertsonentzat oso garrantzitsua da informazio hori izatea, eta batzuetan, ez da batere erraza, establezimendu askok ez dituztelako oztopoak kendu eta ez daudelako kolektibo horiek jasotzeko prestatuak.
En el caso de personas con movilidad reducida esto resulta de mucha importancia y en ocasiones nada fácil, ya que no todos los establecimientos y lugares que los van a recibir han tomado las medidas necesarias para la eliminación de barreras y para poder acoger a este colectivo.
Los establecimientos deberán disponer de una conexión eléctrica de baja tensión, respetando en todo caso los mínimos que pudieran establecer al respecto sus reglamentaciones específicas, indicando el voltaje e intensidad en todas las tomas de corriente de uso público.
Establezimendu bakoitzak ibilgailuak uzteko tokia izan behar du. Udalerri bakoitzeko hirigintza-arauen edo eraikuntza-ordenantzen araberako hedadura izan behar du aparkalekuak, eta ez dute ate nagusitik 300 metrora baino gehiagora egon behar.
Hornidura-sare nagusi batetik hornitzen bada ura, ezarritako gutxieneko kantitateekiko proportzioan metatzen duten tangak eduki behar ditu establezimenduak, eta indarrean dagoen legediaren araberako garbiketak eta desinfekzioak egin behar dira horietan. .
En el caso de que el suministro provenga de una red de abastecimiento general, el establecimiento deberá disponer de depósitos de acumulación proporcional a los mínimos fijados en los que se realizarán las limpiezas y medidas de desinfección, exigidas por la normativa vigente.
2002ko datuen arabera, bost bainuetxe eta produktu hori eskaintzen duten beste 14 establezimendu zeuden Valentziako Erkidegoan, nahiz eta egunetik egunera hazten ari den SPA eskaintza. SPAk urarenpropietateetan oinarritutako edertasun-zentroak dira, eta gero eta gehiago daude.
Y de acuerdo con los datos disponibles, en el año 2002, había 5 balnearios y 14 establecimientos también dedicados a este tipo de producto, aunque día a día aumenta la oferta de SPA, que soncentros de salud a través del agua, que proliferan en las grandes ciudades, dentro y fuera de hoteles.
Bildu gabe saldu ahal izango dira baldin eta produktu horiek saltzeko baimendu diren establezimenduetan eta baimen partekatua dutenetan egiten bada salmenta, betiere horretarako baldintzak betetzen badituzte.
Podrán expenderse a granel si se efectúa la venta en establecimientos autorizados para la venta exclusiva de los mismos y en aquellos con autorización compartida, siempre que reúnan las condiciones de venta.
Lehenik eta behin, gure establezimenduaren helburu komertzialak zein diren jakin behar dugu; gure dendaren helburua zein den, zer-nolako produktua saldu behar dugun, zer-nolako bezeroak ditugun eta zer eskain diezaiekegun jakin behar dugu.
Ante todo debemos saber cuales son los objetivos comerciales de nuestro establecimiento, debemos saber cual es la vocación de nuestro establecimiento que tipo de producto debemos vender, que cliente tenemos y que podemos ofrecerle.