rodaja

1
xerra > rodaja (11 testuinguru)
eu testuak es testuak
(2. metodoa)Xerratan moztea (2º método)Cortar en rodajas

Materiala: Sukaldaritzako prozesuak

Tutu-edalontzian, konbinazio erdiko edalontzian, garagardo- edo sagardo-edalontzian, fantasia-kopan eta abarrean zerbitzatzen dira, hiru edo lau izotzekin, laranja- edo limoi-xerra erdi batekin (edariaren zaporearen arabera), eta freskagarria gehitzen zaie (4-6 Cº-ko tenperaturan). Se sirven en vaso de tubo o media combinación, cerveza o sidra, copa fantasía, etc, con tres o cuatro hielos, media rodaja de naranja o limón según el sabor de la bebida y añadir el refresco (a una temperatura de 4-6º).

Materiala: Sukaldaritzako prozesuak

Muztioa tutu- edo konbinazio-edalontzian, ardo-kopan, koktel-kopan eta abarrean zerbitzatzen da, hiru izotzekin, laranja- edo limoi-xerra erdi batekin (bezeroaren gustuaren edo establezimenduaren irizpidearen arabera), zotz batean oliba berde hezurduna jarrita, eta muztioa 6-8 ºC-ko tenperaturan dela. El mosto se sirve en vaso de tubo o combinación,en copa de vino, en copa de coctel, etc; con tres hielos, media rodaja de naranja o limón según el gusto del cliente o criterio del establecimiento, aceituna verde con hueso en palillo y mosto a una temperatura de 6-8º.

Materiala: Sukaldaritzako prozesuak

Bermut gorria edo zuria trago luzeko edaria da, eta hiru izotzekin, zotz batean sartutako oliba hezurdun batekin, laranja- edo limoi-xerra erdi batekin (bermutaren kolorearen arabera) eta, nahi izanez gero, ginga gorri edo berde batekin zerbitzatzen da. Vermut rojo o blanco, bebida de trago largo con tres hielos, una aceituna con hueso clavada con un palillo, media rodaja de naranja o limón según el color del vermut y opcionalmente una guinda roja o verde.

Materiala: Sukaldaritzako prozesuak

- Bitter arinak (alkohol-graduazio txikia dutenak) izotzarekin eta laranja-xerra batekin zerbitzatzen dira, tumbler edalontzietan, freskagarrientzako edalontzietan edo janaurrekoentzako kopetan. - Los bitters ligeros, con poca graduación alcohólica, se sirven con hielo y una rodaja de naranja en un vaso tumbler, refresco o copa para aperitivo.

Materiala: Sukaldaritzako prozesuak

- Campariaren moduko bitterrak izotzarekin eta soda-urarekin zerbitzatzen dira, laranja-xerra batekin. Horrez gain, konbinatuta ere erabiltzen dira, kokteletan. Tumbler edalontzietan edo edalontzi berezietan zerbitzatu ohi dira. - Los bitters tales como el campari suelen servirse con hielo y agua de soda con una rodaja de naranja, aparte de su aplicación combinada en coctelería; suelen servirse en un vaso tumbler o en un vaso especial.

Materiala: Sukaldaritzako prozesuak

Moztu laranja xerratan, zerbitzatzeko plateraren gainean. Kendu haziak eta barruan erdian geratzen den azala. Cortamos la naranja en rodajas sobre el plato de servicio despojándolas de pepitas y piel interior central.

Materiala: Sukaldaritzako prozesuak

Jarri supremak eta xerrak zerbitzatzeko ontzian. Colocar las supremas y las rodajas en el recipiente de servicio.

Materiala: Sukaldaritzako prozesuak

xerra lodi honek haragia eta hezurra ditu. Atzeko zankarretik ateratzen da, erdiko zatitik. Rodaja gruesa que incluye carne y hueso, sacada del zancarrón trasero en su parte central.

Materiala: Sukaldaritzako prozesuak

Plater zapal bero batean, jarri maskal-eskalopea eskuinean, eta ezarri gainaldean Maitre d'Hotel gurinaren bi xerra. En plato trinchero caliente, colocar el escalope de babilla a la derecha, coronando con dos rodajas de mantequilla Maitre d'Hotel

Materiala: Ostalaritza