croissant

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hostorea, croissanta eta daniarrak. el hojaldre, croissant y danesas.

Materiala: Gozogintza

Croissant-a.- Aurreko elaborazio orokorrean deskribatua (zati horretan ikusi duguna; izan ere, "croissant edo croissant-ore" izenez ere ezagutzen dira opilgintzako edo legamia hostoretuko oreak) eta hainbat aldaera dauzkana tamainari eta formari dagokionez, puntak edo muturrak okertu gabe, pastelgintza gozoan nahiz hainbat betegarriko elaborazio gazietan erabiliak. Croissant.- Ya descrito en la elaboración general anterior (estudiado en esa parte ya que la por denominación "croissant o masa de croissant" también se conoce a las masas de bollería o levadura hojaldrada) y que permite variantes en cuanto a su tamaño y formado sin curvar sus puntas o extremos empleados tanto en pastelería dulce c

Materiala: Gozogintza

Sobrasada-croissanta.- Luzatu hostorea 2 mm-ko lodieraraino, ebaki 7 cm zabaleko zerrendak eta horiek, 5 cm-ko oinarria duten triangeluetan. Croissant de sobrasada.- Estirar el hojaldre a un grueso de 2 mm., cortar tiras de 7 cm. de ancho y de estas triángulos de 5 cm. de base.

Materiala: Gozogintza

Antolatu mahai gainean eta ezarri oinarriaren erdian 5 g inguruko sobrasada-zatia zilindro txiki modura; horren gainean, bildu triangelua croissant bat osatzeko bezala. Disponerlos sobre la mesa y poner en el centro de la base una porción de sobrasada de unos 5 gr. en forma de pequeño cilindro, enrollar sobre esto el triángulo de igual forma que se forma un croissant.

Materiala: Gozogintza

3) Gurina edo margarina (croissant-erako) urez zertxobait hezetutako marmolezko mahaian ezarriko da, eta izan litzakeen pikorrak kentzeko landuko dugu; berriro bloke-itxura emango diogu eta hozkailuan utziko dugu sendotasuna har dezan. 3º) La mantequilla o la margarina (para croissant) se colocará sobre la mesa de mármol ligeramente humedecida con agua y se trabajará para quitarla los posibles grumos, dándole otra vez forma de bloque y dejándola en la cámara frigorí­fica para que adquiera consistencia.

Materiala: Gozogintza