croissant Bilatu croissant testuinguru gehiagotan
- eu croissant
croissant > croissant (5 testuinguru)
eu testuak | es testuak |
hostorea, croissanta eta daniarrak. | el hojaldre, croissant y danesas. |
Materiala: Gozogintza |
|
Croissant-a.- Aurreko elaborazio orokorrean deskribatua (zati horretan ikusi duguna; izan ere, "croissant edo croissant-ore" izenez ere ezagutzen dira opilgintzako edo legamia hostoretuko oreak) eta hainbat aldaera dauzkana tamainari eta formari dagokionez, puntak edo muturrak okertu gabe, pastelgintza gozoan nahiz hainbat betegarriko elaborazio gazietan erabiliak. | Croissant.- Ya descrito en la elaboración general anterior (estudiado en esa parte ya que la por denominación "croissant o masa de croissant" también se conoce a las masas de bollería o levadura hojaldrada) y que permite variantes en cuanto a su tamaño y formado sin curvar sus puntas o extremos empleados tanto en pastelería dulce c |
Materiala: Gozogintza |
|
Sobrasada-croissanta.- Luzatu hostorea 2 mm-ko lodieraraino, ebaki 7 cm zabaleko zerrendak eta horiek, 5 cm-ko oinarria duten triangeluetan. | Croissant de sobrasada.- Estirar el hojaldre a un grueso de 2 mm., cortar tiras de 7 cm. de ancho y de estas triángulos de 5 cm. de base. |
Materiala: Gozogintza |
|
Antolatu mahai gainean eta ezarri oinarriaren erdian 5 g inguruko sobrasada-zatia zilindro txiki modura; horren gainean, bildu triangelua croissant bat osatzeko bezala. | Disponerlos sobre la mesa y poner en el centro de la base una porción de sobrasada de unos 5 gr. en forma de pequeño cilindro, enrollar sobre esto el triángulo de igual forma que se forma un croissant. |
Materiala: Gozogintza |
|
3) Gurina edo margarina (croissant-erako) urez zertxobait hezetutako marmolezko mahaian ezarriko da, eta izan litzakeen pikorrak kentzeko landuko dugu; berriro bloke-itxura emango diogu eta hozkailuan utziko dugu sendotasuna har dezan. | 3º) La mantequilla o la margarina (para croissant) se colocará sobre la mesa de mármol ligeramente humedecida con agua y se trabajará para quitarla los posibles grumos, dándole otra vez forma de bloque y dejándola en la cámara frigorífica para que adquiera consistencia. |
Materiala: Gozogintza |
Elhuyar hiztegia |
ZTH hiztegia |
EGAmaster |
EHU terminologia |
Trengintza hiztegia |
Danobat hiztegia |
Zurgintza hiztegia |
Automobilgintza hiztegia |
Laneki hiztegia |
Wikipedia |
Elhuyarren itzultzaile automatikoa |
Batua.eus euskarazko itzultzailea |
Eusko Jaurlaritzaren itzultzaile automatikoa |