sendotasun Bilatu sendotasun testuinguru gehiagotan
- es solidez
sendotasun > solidez (11 testuinguru)
eu testuak | es testuak |
d) Hankak eta langarak zeiharrak direnez, aparteko sendotasuna du multzoak. | d) Al disponer oblicuamente las patas y las traviesas, adquiere el conjunto particular solidez. |
Materiala: Egurraren teknologia |
|
Oso kontuan izan beharra dago egurrak ez dezan izan adabegi, arrail edo beste akats nabarmenik, arriskuan jar baitezake horrek piezen sendotasuna. | Se tendrá muy presente que las maderas estén exentas de nudos, grietas, u otros defectos considerables que puedan comprometer la solidez de# la pieza. |
Materiala: Egurraren teknologia |
|
beste herena utzi behar da oinen sendotasunari eusteko eta ahoaren sakonera mugatzeko. | Se dejará el tercio restante para conservar la solidez de los pies, y limitar la profundidad de la mortaja. |
Materiala: Egurraren teknologia |
|
Eserlekuan ahokatzeko, aho-zirika ahoka ditzakegu oinak, edo iltzeen bidez. Iltzeak erabiltzen baditugu, ordea, sendotasun txikiagoa dute bankuek, eta gutxiago irauten dute. | Se acoplan al asiento, bien a caja y espiga, bien por medio de clavos; este último procedimiento da al banco menos solidez y duración. |
Materiala: Egurraren teknologia |
|
Neurri handi batean, doikuntzaren eta indargarri motaren araberakoa da loturaren sendotasuna. | La solidez depende mucho de un buen ajuste, y de la clase de refuerzo. |
Materiala: Egurraren teknologia |
|
Sendotasuna eta egonkortasuna ditu ezaugarri. | Sus características son: solidez y estabilidad. |
Materiala: Egurraren teknologia |
|
Miru-buztan irekiko muntaia (ikusi 391. irudia). Buztan eta aho anitz ahokatzea da muntaia honen sendotasunaren arrazoia. | Ensamble de colas de milano abiertas (figura 391). Su solidez está en el múltiple encaje de colas y cajas. |
Materiala: Egurraren teknologia |
|
Gehien erabiltzen dugun muntaia motetako bat da, erresistentzia eta sendotasun handia duela eta. | Es uno de los ensambles más empleados por su gran resistencia y solidez. |
Materiala: Egurraren teknologia |
|
2. Adar hautsiak daude. Adabegiak sorraraz ditzakete, eta piezaren sendotasuna txikitu. | 2".º Ramas rotas, que pueden originar nudos, y disminuir la solidez de la pieza. |
Materiala: Egurraren teknologia |
|
Mailagainaren angelu sartuak ez diezaion egin kalte eskaileraren sendotasunari, saiatu behar dugu erpinaren eta zankabe-lerroaren arteko distantzia 12 cm-koa izan dadin gutxienez, eta kontuan izan behar dugu hori zabalera zehazteko. | Para que el ángulo entrante de la huella no perjudique la solidez de la escalera, se procurará que la distancia del vértice a la línea de la zanca no sea inferior a 12 cm., lo que se tendrá en cuenta al determinar el ancho. |
Materiala: Egurraren teknologia |
- eu loditasun
- es consistencia
sendotasun > consistencia (8 testuinguru)
eu testuak | es testuak |
Laktosak urre-kolore gehiago ematen dio azalari, proteinek oreen bolumena hobetzen laguntzen dute, gatz mineralek irinaren glutena indartzen dute eta sendotasun handiagoa ematen diote piezari. | La lactosa da un color más dorado a la corteza, las proteínas ayudan a mejorar el volumen de las masas, las sales minerales refuerzan el gluten de la harina y dan mejor consistencia. |
Materiala: Gozogintza |
|
Lehenik, elaboratu beharreko errezetako osagaietako bakoitza behar bezala pisatu behar da, ura barne; horrela, orearen sendotasun edo testura bera lortuko dugu beti. | En primer lugar se debe pesar correctamente cada uno de los ingredientes que intervienen en la receta a elaborar, incluido el agua, de esta manera siempre se conseguirá la misma consistencia o textura en la masa. |
Materiala: Gozogintza |
|
Betegarriek azukreak edo esnegain harrotuak emandako sendotasuna hartzen dute, edo baita harekin homogeneizatutako estaldura baten gogortasuna ere. | Los rellenos en cambio, adoptan la consistencia que les da el azúcar, la nata montada o incluso la dureza de una cobertura homogeneizada con esta. |
Materiala: Gozogintza |
|
Ezaugarri organoleptikoak leuntasunak eta testurak emango dituzte; sendotasun ertainekoa lisatzeko eta sendotasun handiagokoa gozogintza, gorringotxoak edo petit-fourserako. | Las características organolépticas vienen marcadas por su suavidad y textura, de consistencia media para alisar y de mayor consistencia para repostería, yemitas o petit - fours. |
Materiala: Gozogintza |
|
Arrabolaz nahiz xaflatan ebakitzeko gailuan luza daitezkeen oreen sendotasunak edo testurak, presioa eraginez haien lodiera guk nahi dugun arte mehetu eta neurriak zabaldu (luzatzea edo xaflatzea) ahal izateko modukoa izan behar du; horretarako, irina edo bestelako fekularen bat erabil dezakegu, ez oso kopuru handietan. | Podríamos decir que las masas que se pueden estirar bien sea con el rodillo o con la laminadora deben de tener una consistencia o textura tal que nos permita ejercer sobre ellas una presión y un trabajo mediante el cual podamos rebajar su grosor y ampliar sus dimensiones (estirar o laminar) hasta los límites apetecidos, pudiéndonos ayudar para ello de harina u otro tipo de |
Materiala: Gozogintza |
|
Gutxi irauten du nahi dugun sendotasun eta harrotasunarekin; hortaz, komeni da berehala erabiltzea. | Aguanta poco tiempo con la consistencia y esponjosidad deseadas por lo que es conveniente hacer un uso de él inmediato |
Materiala: Gozogintza |
|
3) Gurina edo margarina (croissant-erako) urez zertxobait hezetutako marmolezko mahaian ezarriko da, eta izan litzakeen pikorrak kentzeko landuko dugu; berriro bloke-itxura emango diogu eta hozkailuan utziko dugu sendotasuna har dezan. | 3º) La mantequilla o la margarina (para croissant) se colocará sobre la mesa de mármol ligeramente humedecida con agua y se trabajará para quitarla los posibles grumos, dándole otra vez forma de bloque y dejándola en la cámara frigorífica para que adquiera consistencia. |
Materiala: Gozogintza |
|
Oharra.- Ura edo esnearen ordez edari karboniko bat (garagardoa, sagardoa, sifoia) erabil daiteke, legamia erretiratuta halaber, baina frijitzeko unean egin eta gastatu behar da, eta aurrekoak baino sendotasun eskasagoa dauka. | Nota.- El agua o la leche se pueden sustituir por una bebida carbónica (cerveza, sidra, sifón) retirando también la levadura, pero debe hacerse y gastarse al momento de freír, tiene menos consistencia que la anterior. |
Materiala: Gozogintza |
Elhuyar hiztegia |
ZTH hiztegia |
EGAmaster |
EHU terminologia |
Trengintza hiztegia |
Danobat hiztegia |
Zurgintza hiztegia |
Automobilgintza hiztegia |
Laneki hiztegia |
Wikipedia |
Elhuyarren itzultzaile automatikoa |
Batua.eus euskarazko itzultzailea |
Eusko Jaurlaritzaren itzultzaile automatikoa |