legamia-ore

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legamia-ore > masa de levadura (5 testuinguru)
eu testuak es testuak
7. CHOUX OREA edo Pí€TE AUX CHOUX OREA. Puntu hau ezin da legamia-oreetan sartu, bere osagai nagusietan ez baitu legamiarik . PASTA CHOUX O PETISíš este punto no se puede incluir en masas de levadura ya qué en sus ingredientes principales no corresponde el uso de la levadura en ninguna de sus presentaciones.

Materiala: Gozogintza

LEGAMIA-OREAK. SARRERA INTRODUCCIÓN A LAS MASAS DE LEVADURA

Materiala: Gozogintza

Hartzigarri solido bat (ur epeletan hartzitutako legamia-orea) elaboratuz, erabili beharreko irinaren %30 hartuta. Elaborar una esponja (masa de levadura fermentada en agua templada) con un 30 % de la harina a emplear.

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Opilgintzako kapitulu honetan dauden elaborazioak dira; izan ere, beren oinarria legamia-orea dute, gurina edo margarina gehitzen zaiona bueltak emateko metodoaz, hostoreari bezala; horregatik deitzen zaio "hostoretua". Son elaboraciones encuadradas dentro de este capitulo de bollería ya que su base es una masa de levadura a la que se agrega mantequilla o margarina por el método de vueltas como en el hojaldre de ahí­ su nombre de "hojaldrada".

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Arrautzaz arindutako legamia-oreak dira; horregatik, nahiko jariakorrak dira, eta hartziduran gertatzen diren erreakzio kimikoak opilgintzako edozein oretan izaten direnak dira. Son masas de levadura rebajadas con huevo por lo que resultan bastante fluidas, las reacciones quí­micas que se producen durante la fermentación son las mismas que en cualquier masa de bollería.

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