ezti Bilatu ezti testuinguru gehiagotan

1
ezti > miel (4 testuinguru)
eu testuak es testuak
Ezti artifiziala kontserbatzaile gisa prestatzeko erabiltzen da, gozotegi-produktuen karamelizazioa bultzatzen du, itsaskortasuna eta kremositatea areagotzen du, eta ore irabiatuetan (bizkotxoak, madalenak) eta izozkietan aplikatzen denean kristalizazioa atzeratzen du. Se utiliza en la preparación de miel artificial como conservador, favorece la formación de caramelización de los productos de pastelería, aumenta la untuosidad y cremosidad, en su aplicación en masas batidas como bizcochos y magdalenas y en heladería retarda la cristalización.

Materiala: Gozogintza

Urre-koloreko itxura hartu arte frijitzen dira, paper xurgatzaile batean xukatzen dira, bizkarrak kenduz beharrezkoa izanez gero, eta lustre-azukrez edo eztiaz eta hauts-kanelaz hautseztatuta ezartzen dira platerean. Se frí­en hasta que presenten un aspecto dorado, se escurren sobre un papel absorbente desbarbándolas si fuera necesario y se emplatan espolvoreándose con azúcar lustre o miel y canela en polvo.

Materiala: Gozogintza

Esaten dutenez, izozki haiek fruta, ezti eta elurrez prestatzen ziren. Según cuentan, estos helados se preparaban con frutas, miel y nieve.

Materiala: Gozogintza

Antzinan, txinatarrek elurra eztiarekin nahasten zuten; arabiarrek, frutak gehitzen zituzten, mahaspasak batez ere; turkiarrek larrosa- eta bioleta-ura botatzen zuten, eta baita hainbat espezia ere. Antiguamente, los chinos mezclan la nieve con miel; los árabes, añadían frutas, especialmente pasas; los turcos echaban agua de rosas y violetas, así­ como varias clases de especias.

Materiala: Gozogintza