txerri-koipe Bilatu txerri-koipe testuinguru gehiagotan
txerri-koipe > manteca de cerdo (9 testuinguru)
eu testuak | es testuak | ||
Txerri-koipea..................... | Manteca de cerdo............... | ||
Materiala: Gozogintza |
|||
Txerri-koipea..................... | Manteca de cerdo.............. | ||
Materiala: Gozogintza |
|||
Txerri-koipea..................... | Manteca de cerdo................. | ||
Materiala: Gozogintza |
|||
gurina, margarinak, txerri-koipea etab. | mantequilla, margarinas, manteca de cerdo, etc. | ||
Materiala: Gozogintza |
|||
6) Ezarri orea moldearen barruan (aldez aurretik txerri-koipez koipeztatuta) eta sakatu ukabilaz hondoa estaltzen duen arte. | 6º) Colocar la masa dentro del molde (previamente engrasado con manteca de cerdo) y presionarla con el puño hasta que cubra el fondo. | ||
Materiala: Gozogintza |
|||
Txerri-koipea kanela-hautsarekin eta azukre-hautsarekin nahastuta, luzatutako orean pieza bildu aurretik luzatzeko. | Manteca de cerdo mezclada con canela en polvo y azúcar glass para estirar sobre la masa estirada antes de enrollar la pieza | ||
Materiala: Gozogintza |
|||
7) Zabaldu hatz-puntez ore luzatuan txerri-koipezko geruza bat, finegia ez dena, pomada-puntuan. | 7º) Extender una capa no demasiado fina de manteca de cerdo a punto de pomada con la punta de los dedos sobre la masa estirada. | ||
Materiala: Gozogintza |
|||
Oharra.- Entsaimadak tamaina handiagokoak egin daitezke. Zirikilotez bete daitezke eta kasu horretan horren zerrenda bat (lodiera entsaimadaren tamainaren araberakoa izango du) ezarriko da, txerri-koipea luzatu ondoren, eta horren gainean bilduko da. Esne-gainez ere betetzen dira, eta eragiketa hori pastel-mahukaz eta mutur kizkurraz egingo da. Erreta daudenean zerra-labana batez zatituko ditugu erditik, eta oinarriaren erdian esne-gaina ezarriko dugu eta beste erdiaz estaliko dugu. | Nota.- Las ensaimadas se pueden hacer de tamaños más grandes, se pueden rellenar con cabello de ángel en este caso se pondrá una tira de este (cuyo grueso irá en proporción al tamaño de la ensaimada) una vez estirada la manteca de cerdo y se enrollará sobre él, también se rellenan de nata operación que se efectuará con la manga pastelera y boquilla rizada una vez cocidas las dividiremos con un cuchillo de sierra a la mitad poniendo la | Materiala: Gozogintza |
|
7) Jarri Savarin-moldeak txerri-koipez koipeztatuta eta irineztatuta labe-txapetan. | 7º) Disponer los moldes de savarin engrasados con manteca de cerdo y enharinados sobre chapas de horno. | ||
Materiala: Gozogintza |
Elhuyar hiztegia |
ZTH hiztegia |
EGAmaster |
EHU terminologia |
Trengintza hiztegia |
Danobat hiztegia |
Zurgintza hiztegia |
Automobilgintza hiztegia |
Laneki hiztegia |
Wikipedia |
Elhuyarren itzultzaile automatikoa |
Batua.eus euskarazko itzultzailea |
Eusko Jaurlaritzaren itzultzaile automatikoa |