urtze-puntu

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urtze-puntu > punto de fusión (2 testuinguru)
eu testuak es testuak
1.16 irudian, elektrizitatean eta elektronikan soldatutako elementuak eta eroaleak bereizteko erabiltzen diren bi gailu daude; biek ala biek xurgatu egiten dute erantsitako materiala, aurretiaz urtze-punturaino berotuta. En la figura 1.16, se muestran dos sistemas de desoldadores empleados en electricidad y electrónica, para separar componentes y conductores una vez soldados; ambos funcionan por absorción del material de aportación previamente calentado hasta el punto de fusión.

Materiala: Ibilgailuen zirkuitu elektriko osagarriak

Eroale txiki bat dute, eta haren urtze-puntua zirkuituko gainerako eroaleena baino txikiagoa da; erresistentzia elektrikoa, berriz, zertxobait handiagoa da. Están constituidos por un pequeño conductor, cuyo punto de fusión es menor que el del resto de los conductores del circuito, y su resistencia eléctrica es algo mayor.

Materiala: Ibilgailuen zirkuitu elektriko osagarriak

urtze-puntu > punto de fusión (4 testuinguru)
eu testuak es testuak
Zapore onena eta, beraz, kalitate onena ematen duen gantza gurina da; lantzeko zailagoa da bere urtze-puntua dela-eta, eta manipulatzeko tenperatura egokia (aire girotua, mahai hoztuak, etab.) eskatzen du, La materia grasa que da mejor sabor y por lo tanto calidad es la mantequilla, tiene el inconveniente de que presenta mayores dificultades para su trabajo debido a su punto de fusión, requiriendo para su manipulado condiciones de temperatura adecuadas (aire acondicionado, mesas refrigeradas, etc.)

Materiala: Gozogintza

Margarinak dira kalitatean hurrengoak, eta merkatuan testura, zapore eta aurkezpen askotakoak ditugu. Horien abantaila da lan egiteko errazak izatea, urtze-puntua gurinarena baino altuagoa dutenez. Las margarinas son las que le siguen en calidad y existen en el mercado una amplia gama de texturas, sabores, presentaciones, etc. tienen la ventaja de su facilidad de trabajo ya que su punto de fusión es más alto que la mantequilla.

Materiala: Gozogintza

Margarinen fabrikazioan teknologiak izan duen aurrerapenari esker, urtze-puntu baxuagoko produktuak (35 38 ºC) lortu ahal izan dira, El avance de la tecnología en la fabricación de margarinas ha hecho posible lograr productos con un punto de fusión más bajo (entre los 35 y 38º C.)

Materiala: Gozogintza

Ahoan atseginak diren urtze-puntua eta testura. Un punto de fusión y textura agradables en la boca.

Materiala: Gozogintza