rodillo Bilatu rodillo testuinguru gehiagotan

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arrabol > rodillo (4 testuinguru)
eu testuak es testuak
Metalezko kablea eskailera mugigarriaren beheko mailan finkatzen dugu, eta, goiko mailaren ordez, arrabola jartzen dugu. El cable metálico va sujeto en el peldaño inferior de la escalera movible; y el peldaño superior de la misma suele sustituirse por un rodillo.

Materiala: Egurraren teknologia

A ardatzak eskailera neurri batean edo bestean zutitzeko balio du; B tornuan, metalezko bi zirga (bi soka) biribiltzen ditugu G arraboletik pasatu eta eskailera eratzen duten langaluzeen E muturretaraino heltzen dira zirgak, jokoa izan badela ziurtatzeko; el eje A, que permite enderezar más o menos la escalera; el torno B, en el que se arrollan dos sirgas (cuerdas) metálicas, que, pasando por el rodillo G, van a los extremos E de los largueros de la escalera, para asegurar su juego.

Materiala: Egurraren teknologia

Goiko aldean, 30 eta 40 cm arteko eremuan, giltzatu gabe utzi behar dira hainbat oholtxo, eta bata bestearen ondoan kokatu behar dira. Txapak erabiliz, pertsiana biribiltzeko mekanismoaren goiko aldeko arraboletik zintzilik dagoen metalezko zintan iltzatu behar dira guztiak. En la parte superior se dejan sin trabar varias tabletas en una superficie de 30 a 40 cm., las cuales se colocan una junto a otra; y todas ellas se clavan con chapas a la cinta metálica, que pende del rodillo superior del mecanismo en que ha de arrollarse la persiana.

Materiala: Egurraren teknologia

Bi arrabolen gainean bermatu behar da barra, eta erdigunean metatu behar da karga, barra hautsi arte. La barra se colocará apoyada sobre dos rodillos, y será sometida a la acción de una carga concentrada en su punto medio, hasta llegar a la rotura.

Materiala: Egurraren teknologia

arrabol > rodillo (147 testuinguru)
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Aitzinamendu-arrabola desplazatzeko eta aitzinamendu-posizioa zuzentzeko aginte pneumatikoa. Mando neumático para el desplazamiento del rodillo de avance y para la corrección de la posición de avance.

Materiala: Pneumatikaren aplikazioak

Bi aire-langen seinaleen bidez (2. irudia), aitzinamendu-posizioaren zuzenketa jarraitua egiten da arrabola erregulatuz. Por medio de las señales de las dos barreras de aire (fig. 2) se realiza una corrección continua de la posición de avance mediante la regulación del rodillo.

Materiala: Pneumatikaren aplikazioak

Kola emateko arrabolak, 95 Cola, rodillos para aplicar, 95

Materiala: Pneumatikaren aplikazioak

Papera ekoizteko makinetako arrabolak eta tentsoreak desplazatzeko gailuak, metatzeko gailuak. Dispositivos para el desplazamiento de rodillos y tensores en máquinas productoras de papel, dispositivos de apilar.

Materiala: Pneumatikaren aplikazioak

Lehenengo kontrolgunean, arrabol-balbula baten bidez detektatuko ditugu gaizki jarritako piezak. Izan ere, piezaren albo batean izango dugun irtengunea piezaren beste aldean duen irtengunearekiko 0,5 mm beherago egongo da. En la primera estación de control se detectan por medio de una válvula de rodillo las piezas mal colocadas, debido á que un lado de la pieza tiene un saliente de 0,5 mm más bajo en relación con el nivel de referencia del saliente situado al otro lado de la pieza.

Materiala: Pneumatikaren aplikazioak

Horren adibide dira kola emateko arrabolak. Ejemplo de ello son los rodillos de las encoladuras.

Materiala: Pneumatikaren aplikazioak

Elikatze-arraboletara iristen den kola kopurua maila-detektagailu baten bidez kontrolatzen da. La afluencia de la cola a los rodillos de alimentación se controla con un detector de nivel.

Materiala: Pneumatikaren aplikazioak

Lotura-baldintza berezirik gabeko instalazio txiki bat denez, arrabol eraisgarriz eragindako ibiltarte-bukaerak dituen aginte bat diseinatu da. Debido a que se trata de una pequeña instalación sin condiciones de enlace especiales, se diseñó un mando con finales de carrera accionados por rodillo abatible.

Materiala: Pneumatikaren aplikazioak

1.4tik 1.7ra bitarteko eskuzko seinale igorleak eragintza mekanikoko balbulez ordezkatzen baditugu, beharrezko seinaleak automatikoki sor daitezke, adibidez, arrabol-bideetako batean azkeneko edo azkenaurreko lan-pieza ateratzen den bakoitzean. Sustituyendo los elementos emisores de señal manuales 1.4 al 1.7 por válvulas de actuación mecánica, podrían enviarse las señales automáticamente al ser extraí­da la última o penúltima pieza de trabajo, en uno cualquiera de los caminos de rodillos.

Materiala: Pneumatikaren aplikazioak

Lekualdatze kontzeptuan sartzen da, era berean, arrabol-bide batetik beste batera piezak eramatea altuera-diferentzia bat (3.20. irudia) edo tarte horizontal bat (3.19. irudia) gaindituta. El concepto de trasladar incluye también la transmisión de piezas desde un camino de rodillos a otro, superando una diferencia de altura (figura 3.20) o una separación horizontal (fig. 3.19).

Materiala: Pneumatikaren aplikazioak

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arrabol > rodillo (16 testuinguru)
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Bueltak ematea.- Orea pausatuta, mahaia irinaz hautseztatzen da, arrabola hartzen da eta ebakiak egitean eratu diren puntak abiapuntutzat hartuta, luzatu egiten dira lau puntako izarra osatuz; erdian orea puztuagoa egongo da puntetan baino. El volteado.- Una vez reposado la masa, se espolvorea la mesa con harina, se coge el rodillo y partiendo de las puntas que se han formado al dar los cortes se estiran estas formando una estrella de cuatro puntas quedando en el centro de ella la masa más abultada que en las puntas.

Materiala: Gozogintza

Arrabolaz gurina emeki kolpatzen da, orea hauts ez dadin, 2 bat cm-ko lodiera lortzen den arte, forma laukizuzenekoa izan dadin eta plastoiaren zabalera, gehienez ere, arrabolak bere alderik lodienean duena izan dadin saiatuz. Se golpea con el rodillo sobre la mantequilla con suavidad para evitar que se rompa la masa hasta conseguir un grosor de unos 2 cm. procurando que nos quede de forma rectangular y que el ancho del plastón sea como máximo el ancho del rodillo por su parte más gruesa.

Materiala: Gozogintza

Arrabolaz luzatzen jarraitzen da, eta biratzen uzten zaio sakatzen diogun bitartean; presio hori uniformea izan dadin saiatu behar dugu, plastoia desitxuratu ez dadin. Se sigue estirando con el rodillo dejándole rodar al mismo tiempo que presionamos procurando que esta presión sea uniforme para evitar que el plastón se deforme.

Materiala: Gozogintza

Badaude beste sistema erdi-industrial batzuk. Bertan erabiltzen dira, hasi oreaz estali ondoren gurina zapaltzeko prentsa hidraulikoetatik eta xaflatan ebakitzeko gailu nolabait sofistikatuetara; baita piezak ebaki eta betetzeko trenak ere. Sistema horiek erabat artisautzazkoen (gero eta gutxiago erabiltzen direnak) eta industrialen artean daude. Berez, gero eta gutxiago luzatzen da arrabolaz eta gutxitan ikusiko dugu xaflatan Existen otros sistemas se mi industriales en los que intervienen desde prensas hidráulicas para aplastar la mantequilla una vez arropada con la masa hasta laminadoras más o menos sofisticadas incluyéndose trenes de corte y rellenado de piezas, estos sistemas están entre lo puramente artesano (cada vez más en desuso) y lo industrial, la realidad es que cada vez se estira menos a rodillo y es rara la pastelería que no dispone al menos de laminadora ya que el rendimiento y perfección

Materiala: Gozogintza

Zapaldu arrabolaz edo prentsaz eta xaflatu, ordena honetan: Aplastar con el rodillo o prensa y laminar en el siguiente orden:

Materiala: Gozogintza

Zerrendak berdin ezartzen dira bata bestearen gainean, eta gainazalean arrabolaz zertxobait presionatzen da, ezarri ondoren. Se montan las tiras de igual forma presionando ligeramente con el rodillo por su superficie una vez montadas.

Materiala: Gozogintza

Luzatu diskoak arrabolaz forma obalatuan, eta hautseztatu aldi berean azukrez bi aldeetatik. Estirar los discos con el rodillo en forma ovalada espolvoreándolos al mismo tiempo con azúcar por ambas caras.

Materiala: Gozogintza

Parmesano-lastotxoak (gazta).- Luzatu hostorea 2 mm-ko lodieraraino, berdindu ertzak eta muturrak, margotu arrautzaz gainazala, zabaldu gazta birrindua (parmesano motakoa), pasatu arrabola eta presionatu zertxobait gazta itsatsita gera dadin. Pajitas parmesano (queso ).- Estirar el hojaldre a 2 mm. de grueso, igualar los bordes y extremos, pintar de huevo la superficie, extender queso rallado (tipo parmesano), pasar el rodillo y presionar ligeramente para que se pegue el queso.

Materiala: Gozogintza

Ore berberaz osatutako bola baten laguntzaz tartaletak forratuko ditugu, eta arrabola gainazaletik pasako dugu, orearen soberakina ebakitzeko presionatuz. Con la ayuda de una bola formada con la misma masa fonseamos las tartaletas, pasamos el rodillo por la superficie presionando para cortar el sobrante de masa.

Materiala: Gozogintza

Luzatu hostore-ebakinak (zertxobait oratuak eta lotan utziak) 2 mm-ko lodieraraino; orea arrabolaz bildu eta aurrez urez hezetutako moldeetan utziko dugu. Estirar los recortes de hojaldre (ligeramente amasados y descansados) a 2 mm. de grueso, recogemos la masa con el rodillo y la dejamos caer sobre los moldes previamente humedecidos con agua.

Materiala: Gozogintza