denominación Bilatu denominación testuinguru gehiagotan

1
izen > denominación (4 testuinguru)
eu testuak es testuak
Croissant-a.- Aurreko elaborazio orokorrean deskribatua (zati horretan ikusi duguna; izan ere, "croissant edo croissant-ore" izenez ere ezagutzen dira opilgintzako edo legamia hostoretuko oreak) eta hainbat aldaera dauzkana tamainari eta formari dagokionez, puntak edo muturrak okertu gabe, pastelgintza gozoan nahiz hainbat betegarriko elaborazio gazietan erabiliak. Croissant.- Ya descrito en la elaboración general anterior (estudiado en esa parte ya que la por denominación "croissant o masa de croissant" también se conoce a las masas de bollería o levadura hojaldrada) y que permite variantes en cuanto a su tamaño y formado sin curvar sus puntas o extremos empleados tanto en pastelería dulce c

Materiala: Gozogintza

Izen horrekin alderdiren bat desberdina duten hainbat elaborazio aurki ditzakegu, baina baliozkoak dira. Con esta denominación podemos encontrar varias elaboraciones que difieren en algun aspecto, pero que se pueden considerar validas.

Materiala: Gozogintza

Modu asko daude bonba izoztuak betetzeko, eta hainbat izen dituzte, hala nola: Existen muchas formas de rellenar las bombas heladas, recibiendo diferentes denominaciones como:

Materiala: Gozogintza

(Hostore arrunta, inbertitua, azkarra, erdia eta erdia, hostorea erabiltzearen emaitzak, pastelgintza gazian hostorea erabiltzearen emaitzak eta izen espezifikodun hostoreak). (Hojaldre común, invertido, rápido, mitad-mitad, resultados del empleo del hojaldre, resultados del empleo del hojaldre en pastelería salada y hojaldres con denominación especifica.).

Materiala: Gozogintza

2
izendapen > denominación (6 testuinguru)
eu testuak es testuak
Izendapena Denominación

Materiala: Ostalaritza

Zenbait termino erabiltzen dira kontzeptu hori adierazteko: fitxa teknikoak, ekoizpenaren fitxak, ekoizpenaren fitxa teknikoak, fabrikazio-fitxak, etab. Egile batzuek errezeta estandar ere esaten diote, baina sukaldaritzako lexiko teknikoan ez da izendapen hori erabiltzen. Reciben distintos nombres: fichas técnicas, fichas de producción, fichas de técnicas de producción, fichas de fabricación, etc. Algunos autores denominan a la ficha técnica “receta estándar”, pero en el vocabulario técnico culinario no se suele utilizar esta denominación.

Materiala: Ostalaritza

Elaborazioaren izendapena Denominación de la elaboración.

Materiala: Ostalaritza

Izendapena: arkume-saiheski errea baratxuri-budinarekin Denominación: Carré de cordero asado y flan de ajo" target="_blank">ajo

Materiala: Ostalaritza

Ontzietan, espazio txiki batean, fabrikatzaileari dagozkion datuak osagaienak, nutrizio-informazioa izendapena edo publizitatea jarri behar dira, besteak beste. Informazio hori, ordea, baliagarria izan arren, ez da nahikoa. En un espacio reducido se han de incluir todos los datos propios del fabricante así como ingredientes información nutricional, denominación o publicidad, entre muchos otros. Pero estos datos siendo interesantes, no son suficientes.

Materiala: Ostalaritza

Zenbait termino erabiltzen dira kontzeptu hori adierazteko: fitxa teknikoak, ekoizpenaren fitxak, ekoizpenaren fitxa teknikoak, fabrikazio-fitxak, etab. Egile batzuek errezeta estandar ere esaten diote, baina sukaldaritzako lexiko teknikoan ez da izendapen hori erabiltzen. Reciben distintos nombres: fichas técnicas, fichas de producción, fichas de técnicas de producción, fichas de fabricación, etc. Algunos autores denominan a la ficha técnica “receta estándar”, pero en el vocabulario técnico culinario no se suele utilizar esta denominación.

Materiala: Ostalaritza