graduazio Bilatu graduazio testuinguru gehiagotan
- es graduación
graduazio > graduación (1 testuinguru)
eu testuak | es testuak |
Graduazioak nabarmentzeko modu bat graduazio desberdinak elkartzea da, kontrastea dela-eta nabarmen geldi daitezen. | Una forma de destacar estas graduaciones es la de juntar graduaciones diferentes, para que destaquen por contraste. |
Materiala: Irudia |
- es graduación
graduazio > graduación (4 testuinguru)
eu testuak | es testuak |
Neurgailu bolumetrikoek graduazio-sistema bat izaten dute normalean, zein bolumen duten neurtzeko. | Los instrumentos volumétricos generalmente disponen de un sistema de graduación que permite saber qué volumen contienen. |
Materiala: Farmazia eta parafarmaziako prestakinak egitea farmazietan |
|
Graduazio-sistema ikur batzuk izaten dira. Ikur horiek ontzian dagoen bolumena adierazten dute likidoa altuera jakin batera iristen denean. | El sistema de graduación consiste en una serie de marcas que indican el volumen contenido en el recipiente cuando el líquido alcanza una altura determinada. |
Materiala: Farmazia eta parafarmaziako prestakinak egitea farmazietan |
|
Lehen mailako graduazioak eta bigarren mailakoak dituzte hauek ere, hau da, mililitroak eta mililitro-hamarrenak neurtzeko. | Tienen también graduaciones principales y graduaciones secundarias, es decir, para mililitros y para décimas de mililitro. |
Materiala: Farmazia eta parafarmaziako prestakinak egitea farmazietan |
|
Bete ezazu berriro pipeta, barneko bolumena graduazio-ikurraren gainetik egon arte, burbuilarik egon ez dadin saiatuz. | Llenar de nuevo la pipeta hasta que el volumen interno alcance por encima de la marca de graduación, procurando que no haya burbujas. |
Materiala: Farmazia eta parafarmaziako prestakinak egitea farmazietan |
- es graduación
graduazio > graduación (5 testuinguru)
eu testuak | es testuak |
Xarabeen taulan ikus daitekeenez, zenbat eta graduazio altuagoa edo puntu gogorragoa izan, orduan eta azukre gehiago dute, eta ur gutxiago. | Según se puede apreciar en la tabla de jarabes, estos, a más alta graduación o punto más fuerte, mayor cantidad de azúcar contienen, y menor cantidad de agua. |
Materiala: Gozogintza |
|
Jarri beharreko ehunekoak edo kopuruak aldakorrak dira, elaborazioaren arabera (± 100 gr glukosa edo ±2 gr potasio bitartratoa edo limoi-tantak) baina, oro har, zenbat eta graduazio handiagoa izan, orduan eta kristaltzearen aurkakoaren kopuru handiagoa jarriko da eta alderantziz. | Los porcentajes o cantidades a poner oscilan, dependiendo de la elaboración a realizar (±100 grs glucosa o ±2 grs crémor tártaro o gotas de limón), pero por norma general diremos que a mayor graduación mayor contenido de anticristalizante y viceversa. |
Materiala: Gozogintza |
|
Likore-sorbeteak 18º - 19º Baume-ko graduazioa duen xarabeaz prestatzen dira. | Los sorbetes de licores se preparan con un jarabe a una graduación entre 18º y 19º Baume. |
Materiala: Gozogintza |
|
Konfituraren graduazioa 60º Brix-ekoa izango da eta fruten proportzioa % 40-50ekoa, hiru fruten konfituraren kasuan izan ezik, hor proportzioa % 35ekoa izango baita. | La graduación de la confitura será de 60º Brix y la proporción de frutas será del 40 al 50 %, menos para la confitura tres frutos en el que la proporción de frutas será de un 35 %. |
Materiala: Gozogintza |
|
Graduazioa 60º Brix-ekoa izango da eta fruta-proportzioa, % 40-50 bitartekoa. | La graduación será de 60 º Brix y la proporción de fruta del 40 al 50 %. |
Materiala: Gozogintza |
Elhuyar hiztegia |
ZTH hiztegia |
EGAmaster |
EHU terminologia |
Trengintza hiztegia |
Danobat hiztegia |
Zurgintza hiztegia |
Automobilgintza hiztegia |
Laneki hiztegia |
Wikipedia |
Elhuyarren itzultzaile automatikoa |
Batua.eus euskarazko itzultzailea |
Eusko Jaurlaritzaren itzultzaile automatikoa |