Hauek dira Buenos Airesera iristen diren kanpotarrentzat toki garrantzitsuenak: Caminito auzo ezagunak etxe koloreztatu bereziak ditu; Plaza de Mayon, katedrala eta gobernu-eraikinak daude; Nueve de Julio hiribidean, Obeliskoa; San Telmoko saltokiak; eta gastronomia fina eskaintzen duten PuertoMadero eta Recoleta.
El popular barrio de Caminito con sus características casas coloreadas, la Plaza de Mayo con la Catedral y edificios gubernamentales, la Avenida Nueve de Julio con el Obelisco, los comercios de San Telmo ; y PuertoMadero y Recoleta con una cuidadagastronomíason los grandes hitos del forastero que llega a la capital bonaerense.
Aintzira eta sumendi artean dauden Frutillar-ek eta Puerto Varas-ek Erdialdeko Europako herritar asko hartu zuten iraganean; horregatik, gaur egungo hango biztanleen fisionomiak, gastronomiak eta eraikinek Txileko gainerakoez bestelako bizitza-estiloa dute.
Frutillar y Puerto Varas, rodeadas de lagos y volcanes ,acogieron en el pasado un importante contingente de población de origen centroeuropeo, por lo que la fisionomía de sus habitantes actuales, gastronomía y edificaciones , denotan un estilo de vida muy contrastado con el resto de Chile.
Berriki arte, turismoa iparraldean kontzentratzen zen, Tijuana, Ensenada edo Mexicali inguruetan; mugakoturismo amerikarra zen, erosketek, gastronomiak eta folkloreak erakarrita ordu batzuetarako Mexikora igarotzen zena. Hippy mugimenduak ezagutarazi zuen lehenik, eta orain nazioarteko onespena lortu du, merkatu estatubatuarra onespen horren buru dela; izan ere, erakargarri natural handiak ditu, adibidez, dunak, kaktus erraldoiko basamortuak, itsas hondo ederrak eta hondartza luzeak ozeanoan eta Cortés-en itsasoan.
Hasta fechas recientes ,los usos turísticos se concentraban en la zona norte, a partir de la ciudad de Tijuana , Ensenada o Mexicali nutridos de un turismo americano fronterizo, que motivado por las compras, gastronomía o folklore pasaba apenas unas horas en México, la proyección que alcanzó gracias al movimiento hippie , se ha traducido ahora en un reconocimiento internacional, encabezado por el mercado estad
Hungariako lautada zabala da, hiriburutik ekialdera dago eta abeltzaintza-tradizioa du. Tokiko gastronomia, zaldi-heziketako ikuskizunak eta ijitoen musika eskaintzen ditu; atzerriko turistarentzat oso gutxi sustatu da eremua, eta gehienetan Hungarian zeharreko zirkuituetatik kanpo geratzen da.
Galiziako Itsasadarretatik Pirinioetara, Espainiaren iparraldeko eremu horrek guztiak paisaia, herri-kultura eta gastronomia askotarikoak eta aberatsak ditu.
Desde las Rías Gallegas hasta el Pirineo, esta zona Norte de España posee una gran variedad y riqueza de paisajes, culturas populares y gastronomía.
etik ra (Printzerriko hiriburua), gastronomiarik apartena toki paregabean dastatzeko aukera izango dugu; izan ere, monumentu prerromaniko ikusiko dugu.
Kostaldean, arrantzaleen herrixka txikiak daude, eta merezi du hara hurbiltzea naturarekin elkartu, antzinako ohiturak ikusi eta bertako gastronomiaz gozatzeko.
La Plaza de Mayo con la Catedral y edificios gubernamentales, el popular barrio de Caminito con sus características casas coloreadas, la Avenida Nueve de Julio con el Obelisco, los comercios de San Telmo, PuertoMadero y Recoleta con una cuidadagastronomíason los grandes hitos del forastero que llega Buenos Aires.
Frutillar eta Puerto Varas herriek Txileko gainerako herriek ez bezalako bizimodua dute, gaur eguneko biztanleen fisionomiari, gastronomiari eta eraikinei dagokienez. Izan ere, aintziraz eta sumendiz inguratuta daude, eta, iraganean, Europako erdialdeko biztanle kopuru handi samar bat hartu zuten.
Frutillar y Puerto Varas, denotan un estilo de vida muy contrastado con el resto de Chile en cuanto a la fisonomía de sus habitantes actuales, gastronomía y edificaciones, ya que, rodeadas de lagos y volcanes, acogieron en el pasado un importante contingente de población de origen centroeuropeo.
Isla Grande de Chiloéko erakargarritasunak eta garrantzi turistiko handikoak gastronomiaarrain eta itsaskietan oinarritua, zurezko ezkataz jantzitako hormak dituzten elizak (Gizateriaren Ondare izendatuak) eta Castroko eraikin palafitikoak dira.
La Isla de Chiloé tiene en sugastronomía, basada en el pescado y marisco, en las iglesias con muros a modo de escamas de madera, declaradas Patrimonio de la Humanidad, y en las construcciones palafíticas de Castro los rasgos más característicos y de gran importancia turística.
Orain dela gutxira arte, erabilera turistikoak iparraldean pilatzen ziren, Tijuana, Ensenada eta Mexicali herrietatik hasita. Mugakoturismoak elikatzen zituen hiri horiek, erosketek, gastronomiak edo folkloreak erakarrita, eta apenas ematen zituzten ordu batzuk Mexikon.
Hasta hace bien poco, los usos turísticos se concentraban en la zona norte, a partir de la ciudad de Tijuana, Ensenada o Mexicali, nutridos de un turismo americano fronterizo, que motivado por las compras, gastronomía o folklore pasaba apenas unas horas en México.
turismo-planifikatzaile batzuk udalerri bateko ikerketa egindakoan konturatzen badira erakargarritasun turistikoa duten baliabide naturalak, folklorea, festak eta gastronomia dituela, baina, era berean, ostatu, taberna eta jatetxe gutxi daudela, ziurrenik egoera hori jasoko dute txostenean, eta, halaber, turistentzat eta bisitarientzat erakargarriak izango diren jarduerak sortzeko egin beharreko ekintzen eta sortu beharreko enpresen gomendioa ere egingo dute.
Si unos planificadores turísticos realizaran un estudio de un municipio determinado y vieran que dispone de recursos naturales, de fiestas, folklore y gastronomía suficientes como para poder ser atractivos turísticamente, pero que dicho municipio carece de alojamientos, bares y restaurantes, probablemente en el informe que elaboraran deberían reflejar esta situación, así como las recomendaciones que consideraran más adecuadas para desarrollar acciones y crear empresas que hicieran posible ofertar to
Valentziako Erkidegoan turismoa egin nahi duenak 485 kilometroko kosta du, eta, horrez gain, turista guztiek azpimarratzen duten klima ona, gastronomia eta tradizioak; horretarako, aisia- eta ostatu-azpiegitura garrantzitsua du Erkidegoak, bereziki itsasjarduerak eta golfa egiteko erakargarria.
Para hacernos una idea de lo que se puede encontrar una persona que quiera hacer turismo en esta Comunidad, comenzaremos por decir que 485 Kilometros de costa esperan a los turistas que se muestran encantados con el clima, la gastronomía y las tradiciones y para los que se cuenta con una importante infraestructura hotelera y de ocio, entre las que destacan las actividades náuticas y el golf como principales atractivos.
Gastronomian, arroza da Erkidegoko plater ohikoenen oinarria; paella, arroza a banda erara edo arroza zarakarrarekin dira ezagunenak.
En cuanto a la Gastronomía, decir que el arroz es el elemento básico de los platos más típicos de la Comunidad destacando entre otros la paella, el arroz a banda, o el arroz con costra.
Highland-etako (barrualdeko goi-lurraldeetako) hiriburua den Mount Hagen-en Chimbu, Enga, Madang, Hagen eta beste txoko batzuetatik datozen herrien topaketa egiten da; euren dantza, errito, gastronomia eta jantziekin hots eta kolore ederreko giroa sortzen dute.
Mount Hagen , la capital de los Highlands (tierras altas del interior) celebra cada año un encuentro de los pueblos procedentes de Chimbu, Enga , Madang ,Hagen y otros rincones, que con sus danzas, ritos, gastronomía y vestimentas crean una atmósfera de color y sonido de gran belleza.
Landaredi oparoko paisaia idilikoak, ur gardenen itsas hondo aberatsak, polinesiarren bizitza-estilo lasaiaren irudia, gastronomia, dantza eta erlijio-ospakizunak dira Polinesia Frantsesera erakartzen duten elementu nagusiak.
Hahndorf herrixka historiko alemaniarra iragan kolonialaren adierazgarri da. Barossa harana enologian eta gastronomian espezializatu da. Australiako mahasti eta upeltegi onenak eta jatetxe bikainak ditu.
Hahndorf , una histórica aldea alemana testimonia el pasado colonial, el Valle de Barossa se ha especializado en la enología con los mejores viñedos y bodegas australianos y en la gastronomía con exquisitos restaurantes.