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Chiloé uhartearen bereizgarri nagusiak hauek dira: arrainean eta itsaskietan oinarritutako gastronomia, egurrezko ezkata-itxurako hormak dituzten elizak, Gizateriaren Ondare izendatuak, eta Castroko eraikin palafitikoak. La Isla de Chiloé , tiene en su gastronomía basada en el pescado y marisco, en las iglesias con muros a modo de escamas de madera, declaradas Patrimonio de la Humanidad; y en las construcciones palafí­ticas de Castro los rasgos más caracterí­sticos.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Bostonen Harvard Unibertsitatea dago; Faneuil auzoak aire koloniala du. Gloucester eta Salem itsas herrietan arraina eta itsaskia eskaintzen dituzten jatetxe ugari daude. Mainen Acadia Parke Nazionala dago; Cod lurmuturrak eta Newport-ek itsas turismorako aukera eskaintzen dute, eta, horren osagarri, Martha"s Wineyardeko etxetzarrak. Horiek guztiek oporretako lasaialdirako eremua osatzen dute, eta ugariak dira bertan bigarren etxebizitz Boston con la Universidad de Harvard y el sabor colonial que baña el barrio de Faneuil ; Los enclaves marí­timos de Gloucester y Salem con una variada oferta de restaurantes centrada en el pescado o marisco y el Parque Nacional de Acadia en Maine complementados con el desarrollo del turismo naútico en Cabo Cod y Newport y las mansiones de Martha?s Wineyard constituyen un área de expansión durante las vacaciones donde proliferan las segundas residencias.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Arrainak eta itsaskiak, hala nola Dénia eta Vinarí²s-eko ganba eta otarrainxkak, ugariak dira arrain-merkatu guztietan. Pescados y mariscos son frecuentes en todas las lonjas como las gambas y langostinos de Denia y Vinaroz

Materiala: Turismo-zerbitzuen produkzioa eta salmenta bidaia-agentzietan

Era guztietan prestatutako arrozak dira jaki preziatuenak: garrofó, ferraura eta tavella barazki-paellak, seyoret paella (itsaski zurituekin), arroza labean, arroz negre (txibia-tintarekin), arroz con costra (arrautzarekin), arroz abanda (arrain-saldarekin), arroz amb fesols i naps (lekak eta arbia), all i pebre (aingira gisatuak baratxuri eta piperbeltzarekin) eta fideua (arrozaren ordez fideoekin). Los arroces en todas sus formas constituyen las elaboraciones culinarias mas valoradas, las paellas de verduras con "garrofó" "ferraura" y "tavella"; " paella senyoret" (con marisco pelado), arroz al horno, " arroz negre" (con tinta de calamar), " arroz con costra" ( con huevo), arroz abanda (de caldo de pescado), " arroz amb fesols y naps" (judías y nabo)."all i pebre"( guiso de anguilas con ajo y pimienta)," fideuá" (empleando fideos en vez de arroz).

Materiala: Turismo-zerbitzuen produkzioa eta salmenta bidaia-agentzietan

Menu sendoagoetako jaki dira escudella, arrain-brandadak eta behi-haragiarekin egindako cap i pota. Azkenburukoetan: krema katalana karamelu errearekin eta fruta natural katalana (udarea, sagarra, gereziak...); urteko zenbait unetan gozoki bereziak egiten dira: monak Garizuman, turroia Gabonetan eta arbendolezko panelletsak Domu Santu egunean; belar-likoreekin edo malvasía edo moskatel ardo gozoekin lagunduta hartzen dira. Como platos principales de un menú mas consistente son caracterí­sticos en la cocina catalana la escudella, las brandadas de pescados, y el "cap y pota" de vacuno, cerrando los banquetes postres como la crema catalana con caramelo quemado en la superficie, las frutas naturales catalanas (pera, manzana, cerezas...), en determinadas épocas del año se elaboran dulces especiales como las monas por Pascua, el turrón por Navidad y los panellets de almendra por Todos los Santos, acompañados en

Materiala: Turismo-zerbitzuen produkzioa eta salmenta bidaia-agentzietan

Kantauri itsasoak hainbat itsaski eskaintzen ditu, adibidez: amayuelak (txirlak), txangurruak, datilak eta izkirak. Itsasadarrek angulak, adibidez, Liencresekoak. Ibaiek, amuarrainak eta izokinak. Eta itsasoak hainbat arrain, adibidez, lupia, legatza, atuntxikia eta Santoñakoa bezalako kontserba-industria indartsua sortu duen antxoa. El Cantábrico ofrece mariscos como las amayuelas (almejas) , centollos, navajas y quisquillas; las rías angulas como las de Liencres, los rí­os truchas y salmones, y el mar pescados como la lubina, merluza o el bonito además de pescado azul que da lugar a una productiva industria conservera como las anchoas de Santoña.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

NFML arrainik gabeko janaria (LHren espezifikoa airelinearekin lotu behar da) NFML comida sin pescado (especifico de LH - necesita asociación de lí­nea aérea)

Materiala: Amadeus programa. Apunteak

SFML ARRAINAREKIN SFML DE PESCADO

Materiala: Amadeus programa. Apunteak

Azpimarragarriak dira Harvardeko Unibertsitatea eta Faneuil auzoaren kutsu koloniala, Gloucester eta Salem itsas enklabeak arrain eta itsaskietan oinarritutako hainbat jatetxe daude eta Maineko Acadia Parke Nazionala (Cod itsasmuturreko eta Newporteko itsas turismoa osagarri dutela) eta Marthas Vineyardeko luxuzko etxeak. Destacan la Universidad de Harvard y el sabor colonial que baña el barrio de Faneuil, los enclaves marí­timos de Gloucester y Salem con una variada oferta de restaurantes centrada en el pescado o marisco, y el Parque Nacional de Acadia en Maine, complementados con el desarrollo del turismo náutico en Cabo Cod y Newport y las mansiones de Martha"s Vineyard..

Materiala: Nazioarteko produktuak

Kaiaren ondoan, arrainetarako txabola bitxiak ikusgarriak dira. Junto al muelle resultan pintorescas las chozas del pescado.

Materiala: Nazioarteko produktuak