Emaitzak: 36

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Ostalaritza eta turismoa (23)
El popular barrio de Caminito con sus características casas coloreadas, la Plaza de Mayo con la Catedral y edificios gubernamentales, la Avenida Nueve de Julio con el Obelisco, los comercios de San Telmo ; y Puerto Madero y Recoleta con una cuidada gastronomía son los grandes hitos del forastero que llega a la capital bonaerense. Hauek dira Buenos Airesera iristen diren kanpotarrentzat toki garrantzitsuenak: Caminito auzo ezagunak etxe koloreztatu bereziak ditu; Plaza de Mayon, katedrala eta gobernu-eraikinak daude; Nueve de Julio hiribidean, Obeliskoa; San Telmoko saltokiak; eta gastronomia fina eskaintzen duten Puerto Madero eta Recoleta.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

La Isla de Chiloé , tiene en su gastronomía basada en el pescado y marisco, en las iglesias con muros a modo de escamas de madera, declaradas Patrimonio de la Humanidad; y en las construcciones palafíticas de Castro los rasgos más característicos. Chiloé uhartearen bereizgarri nagusiak hauek dira: arrainean eta itsaskietan oinarritutako gastronomia, egurrezko ezkata-itxurako hormak dituzten elizak, Gizateriaren Ondare izendatuak, eta Castroko eraikin palafitikoak.

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Un impresionante patrimonio cultural en las poblaciones históricas, más de 5000 kilómetros de litoral y 1100 islas, son junto al clima mediterráneo ,gastronomía y folklore los mayores imanes para el viajero. Hauek dira bidaiarientzako erakargarri nagusiak: ondare kultural ikaragarria herri historikoetan, 5.000 kilometro baino gehiagoko kostaldea eta 1.100 uharte, klima mediterraneoa, gastronomia eta folklorea.

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Es la gran llanura húngara , al este de la capital ,de tradición ganadera, donde se oferta gastronomía local, espectáculos de doma ecuestre y música zíngara, siendo un espacio muy poco promocionado para el turista extranjero, quedando normalmente fuera de los circuitos por Hungría. Hungariako lautada zabala da, hiriburutik ekialdera dago eta abeltzaintza-tradizioa du. Tokiko gastronomia, zaldi-heziketako ikuskizunak eta ijitoen musika eskaintzen ditu; atzerriko turistarentzat oso gutxi sustatu da eremua, eta gehienetan Hungarian zeharreko zirkuituetatik kanpo geratzen da.

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Desde las Rías Gallegas hasta el Pirineo, esta zona Norte de España posee una gran variedad y riqueza de paisajes, culturas populares y gastronomía. Galiziako Itsasadarretatik Pirinioetara, Espainiaren iparraldeko eremu horrek guztiak paisaia, herri-kultura eta gastronomia askotarikoak eta aberatsak ditu.

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Siete cenas y ocho comidas con gastronomía típica del Norte de España. Zazpi afari eta zortzi bazkari Espainiako iparraldeko gastronomia tipikoarekin.

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La gastronomía de Madrid a menudo se establece como resumen de la del resto de España, aunque en un estudio mas detallado pueden apreciarse elaboraciones propias. Madrileko gastronomia Espainia osokoaren laburpentzat hartzen da askotan, baina arretaz aztertuz gero, bertako jakiak aurki daitezke.

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La gastronomía vasca se sitúa entre las mas prestigiosas del panorama español, las sociedades gastronómicas son una muestra de la afición de los vascos a la buena cocina, para ello cuentan con excelentes productos como los quesos , algunos con denominación de origen como el de Idiazábal (de oveja), es muy valorado también el de Gaztarraga (elaborado a partir de queso fermentado). Euskal gastronomia Espainiako entzutetsuenetakoa da; elkarte gastronomikoek erakusten dute, besteak beste, euskal herritarrak sukaldaritza onaren zaleak direla. Horretarako produktu bikainak dituzte, adibidez, gaztak; horietako zenbaitek jatorri-izendapena dute, hala nola Idiazabalgo gaztak (ardi-gazta); Gaztarraga ere (gazta hartzituarekin egina) oso estimatua da.

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Boquerón un pequeño poblado de marineros especializado en la gastronomía del pescado. Boquerón marinel-herri txikia arrainaren inguruko gastronomian espezializatuta dago.

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Hasta los seis meses se les denomina jabatos y son los mejores considerados, de seis meses a un año se les denomina jaros y son comestibles aunque su carne es mas oscura y de sabor mas fuerte, con mas de un año no son apreciados gastronomicamente. Sei hilabete bete arte, basurdekume izena dute. Basurdekumeak dira preziatuenak. Sei hilabetetik urtebetera artean, ilegorri esaten zaie. Ilegorriak ere jateko modukoak dira, baina haien haragia ilunagoa eta zapore biziagokoa da. Urtebetez gorakoak ez dituzte preziatzen gastronomiarako.

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Gizarte eta kultura zerbitzuak (2)
Música, literatura tradicional, artesanía, gastronomía, etc. son puertas al disfrute del encuentro común, al conocimiento del otro y a la integración. Musika, literatura tradizionala, artisautza, gastronomia eta abar, elkarrekin gozatzeko, bestea ezagutzeko eta gizarteratzeko ateak dira.

Materiala: Animazio soziokulturalaren testuingurua

La instituciónLa Plaza de Cultura y las Artestiene como objetivo dar a conocer las aportaciones de la comunidad mexicana a la historia de Los Ángeles (California, EUA) así como crear un espacio comunitario de encuentro cultural, para promover, entre otros elementos, la gastronomía mexicana. Kulturaren eta Arteen Plazaerakundearen xedea, bat Mexikoko komunitateak Los Angelesko (Kalifornia, AEB) historiari egindako ekarpenak ezagutzera ematea da, eta bestetik, kultura-topaketarako gune komunitario bat sortzea, beste elementu batzuen artean, Mexikoko gastronomia sustatzeko.

Materiala: Animazio soziokulturalaren testuingurua