otordu Bilatu otordu testuinguru gehiagotan
- es comida
otordu > comida (15 testuinguru)
eu testuak | es testuak |
dietak kobra ditzake edo taldeko bonoan sartuta egon (gehi otordu solteak). | Según sea por dietas o incluido en el bono del grupo, más las comidas sueltas. |
Materiala: Turismo-zerbitzuen produkzioa eta salmenta bidaia-agentzietan |
|
Taldeak eramaten direnean zaila da otorduak antolatzea. | La organización de las comidas es complicada en el caso de los grupos. |
Materiala: Turismo-zerbitzuen produkzioa eta salmenta bidaia-agentzietan |
|
Batzuetan, zaila da ibilian egiten diren otorduak antolatzea, herrialde askotan ez dagoelako toki egokirik. | Las comidas en ruta son, a veces, difíciles de organizar, pues no hay lugares apropiados en muchos países. |
Materiala: Turismo-zerbitzuen produkzioa eta salmenta bidaia-agentzietan |
|
Espainiako ibilbide erakargarriak egiten dituzte garai bateko trenetan, eta garraioa, ostatua zein otorduak eskaintzen dizkiete bidaiariei. | Recorren atractivos itinerarios por España utilizando trenes antiguos que proporcionan el transporte, el alojamiento y las comidas a bordo. |
Materiala: Turismo-zerbitzuen produkzioa eta salmenta bidaia-agentzietan |
|
Turismorako tren bihur daitezke, eta interes handiko zonetan ibili. Horrelakoetan, garraioa, ostatua, otorduak eta bestelako zerbitzuak eskaintzen dituzte. | El poder constituirse en trenes turísticos que recorren zonas de gran interés ofreciendo transporte, alojamiento, comidas y otros servicios a bordo. |
Materiala: Turismo-zerbitzuen produkzioa eta salmenta bidaia-agentzietan |
|
1920. urtean, adibidez, hotel on bateko gela baten ohiko prezioa (otordurik gabe) 24 dolarrekoa zen (175 pezeta gutxi gorabehera) | En el año 1920, por ejemplo, el precio corriente de la habitación en un buen hotel (sin comida) era de 24 dólares (unas 175 pesetas). |
Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak |
|
Funtsezkoa da, halaber, gosaria eta gainerako otorduak ematen diren tokia erabiltzeko zailtasunik ez edukitzeko kondizioetan egotea. | Será fundamental igualmente que el lugar donde se sirva el desayuno y el resto de comidas, tenga las condiciones necesarias para poder ser utilizado sin dificultad. |
Materiala: Tokiko eta eskualdeko turismo produktuen diseinua eta merkaturatzea |
|
Aipatutako produktu guztiak ukigarriak dira, eta banatzaileek saltzen dizkiete; eta produktu horiekin, otorduak ukigarriak prestatuko dituzte, baina produktu horiek saltzeko beharrezkoak dira agerikoak ez diren zerbitzuak, bezeroek sumatzen eta jasotzen dituztenak: | Todos ellos son productos tangibles que conseguirán de sus proveedores, y con los que podrán realizar productos tangibles como son las comidas, acompañadas de una serie de servicios que no se pueden tocar, pero que los clientes perciben y reciben: |
Materiala: Tokiko eta eskualdeko turismo produktuen diseinua eta merkaturatzea |
|
Makinak eta sukalde-tresnak otordu bakoitzaren ondoren garbitzen dira, zehaztuta dauden garbiketa metodoa tenperaturak eta produktu motak (detergenteak eta desinfektatzeko beste produktu batzuk) erabiliz. | La limpieza de maquinaria y lavado del menaje se realiza después de cada servicio de comidas y ha de hacerse respetando tanto el método de limpieza temperaturas y tipos de productos (detergentes y otros que aseguren la desinfección). |
Materiala: Ostalaritza |
|
Helburu nagusia da, hasiera-hasieratik, aurreranzko martxaren printzipioa aplikatzea otorduen elaborazio-prozesu osoan, bai eta sukaldearen eta jangelaren arteko loturari dagokionez ere. | El objetivo principal radica en la aplicación del principio de la marcha adelante durante todo el proceso de elaboración de comidas y también en la relación cocina-comedor. |
Materiala: Ostalaritza |
Elhuyar hiztegia |
ZTH hiztegia |
EGAmaster |
EHU terminologia |
Trengintza hiztegia |
Danobat hiztegia |
Zurgintza hiztegia |
Automobilgintza hiztegia |
Laneki hiztegia |
Wikipedia |
Elhuyarren itzultzaile automatikoa |
Batua.eus euskarazko itzultzailea |
Eusko Jaurlaritzaren itzultzaile automatikoa |