corteza Bilatu corteza testuinguru gehiagotan

1
azal > corteza (8 testuinguru)
eu testuak es testuak
- Gainazal etenak mekanizatzeko, zuzenketa-koefiziente bat aplikatu behar zaie balio horiei (= 0,75 0,85). Azalik gabeko arbastu-lanetarako, zuzenketa-koefiziente batekin biderkatu behar dira taulan agertzen diren balioak (= 1,1). Taulan agertzen diren balio batzuk tornuak behar adinako potentzia duenean baino ezin dira praktikan jarri. - Para mecanizar superficies interrumpidas a estos valores debe aplicarse un coeficiente de corrección= 0,75 0,85. - Para trabajos de desbaste sin corteza, los valores de la tabla deben multiplicarse por un coeficiente de corrección= 1,1. - Algunos valores de la tabla solo podrán ponerse en práctica si el torno dispone de suficiente potencia.

Materiala: Mekanizazio, konformazio eta muntaia prozesuen gauzatzea

Arbastu-mekanizazioa azalarekin edo azalik gabe, kolperik gabe eta soberakin parekatu samarrarekin. Mecanizado de desbaste con o sin corteza, sin golpes y sobrante relativamente igualado.

Materiala: Mekanizazio, konformazio eta muntaia prozesuen gauzatzea

Ijetzia, galdatua, azalarekin Laminada, fundida son corteza

Materiala: Mekanizazio, konformazio eta muntaia prozesuen gauzatzea

Galdatua azalarekin Fundica con corteza

Materiala: Mekanizazio, konformazio eta muntaia prozesuen gauzatzea

Ijetzia azalarekin Laminada con corteza

Materiala: Mekanizazio, konformazio eta muntaia prozesuen gauzatzea

Galdatua azalarekin Fundida con corteza

Materiala: Mekanizazio, konformazio eta muntaia prozesuen gauzatzea

Burdinurtu zikineko azalarekin Con corteza de fundición sucia

Materiala: Mekanizazio, konformazio eta muntaia prozesuen gauzatzea

Arbastu-mekanizazioa azalarekin, ebaketa etenarekin eta soberakin aldakorrarekin. Mecanizado de desbaste con corteza, corte interrumpido y/o sobrante desigual.

Materiala: Mekanizazio, konformazio eta muntaia prozesuen gauzatzea

2
azal > corteza (6 testuinguru)
eu testuak es testuak
AZALA eta MUINA. CORTEZA y Mí‰DULA.

Materiala: Erizaintzako oinarrizko teknikak

AZALA: CORTEZA:

Materiala: Erizaintzako oinarrizko teknikak

Beraz, giltzurrunaren azalean daude MALPIGHIREN KORPUSKULUAK, HODI BIHURGUNETSU proximalak eta distalak. Por lo tanto, en la corteza se encuentran los CORPíšSCULOS de MALPIGHI, los TíšBULOS CONTORNEADOS proximales y distales.

Materiala: Erizaintzako oinarrizko teknikak

Azal suprarrenalak KORTIKOESTEROIDE deritzen hormonak jariatzen ditu (kolesteroletik eratorriak), odoleko glukosa-kontzentrazioa edo GLUZEMIA areagotzea helburu dutenak (hori hartzen da eginkizun nagusitzat). Hala ere, Na-ren, K-ren eta Cl-aren metabolismoan ere parte hartzen du, oro har Na berriz xurgatzea eta K deuseztatzea estimulatzen baitu. La corteza suprarrenal segrega un grupo de hormonas denominadas en general CORTICOESTEROIDES (derivados del colesterol) que tienen como función aumentar la concentración de glucosa en sangre o GLUCEMIA (se considera la función principal) aunque también interviene en el metabolismo del Na, K y Cl ya que de manera general estimula la reabsorción de Na y la eliminación de K.

Materiala: Oinarrizko analisi klinikoa

giltzurrun-azala, kolore horikoa eta periferian dagoena, eta giltzurrun-muina, barnekoena; gorrixka da, eta buruz behera jarritako konoaren itxura du. Kono horren ertza giltzurrun-papiletan amaitzen da. la corteza renal, de color amarillento y situada en la periferia, y la médula renal, la más interna; es rojiza y presenta estructuras en forma de cono invertido cuyo vértice termina en las papilas renales.

Materiala: Oinarrizko analisi klinikoa

Printzipio aktibo horiek, landare bakoitzaren arabera, leku hauetan daude: hostoetan (te berdea), sustraian (belar bedeinkatua), azalean (indigaztainondoa), fruituetan (astalikardua) eta abar. í‰stos, se encuentran, según cada planta, en la hoja (té verde), en la raí­z (valeriana), en las flores (brezo), en la corteza (castaño de indias), en los frutos (cardo mariano), etc.

Materiala: Farmazia- eta parafarmazia-produktuen banaketa eta salmenta

3
azal > corteza (6 testuinguru)
eu testuak es testuak
Orearen mamiak begi txikiagoak eta leunagoak ditu, azala meheagoa da eta luzaroagoan irauten du fresko. La miga de la masa presenta celdillas más pequeñas y suaves, la corteza resulta más fina manteniéndose fresca durante más tiempo.

Materiala: Gozogintza

Laktosak urre-kolore gehiago ematen dio azalari, proteinek oreen bolumena hobetzen laguntzen dute, gatz mineralek irinaren glutena indartzen dute eta sendotasun handiagoa ematen diote piezari. La lactosa da un color más dorado a la corteza, las proteí­nas ayudan a mejorar el volumen de las masas, las sales minerales refuerzan el gluten de la harina y dan mejor consistencia.

Materiala: Gozogintza

C) Azalaren kolorea hobetzen du hartzidura atzeratzen duenez, azukre gutxiago kontsumitzen da eta orean kopuru gehiago geratzen da; azala ilundu egiten da. C) Mejora el color de la corteza al demorar la fermentación, consumiendo menos azúcares y quedando mayor cantidad en la masa, oscureciendo la corteza.

Materiala: Gozogintza

Komeni da oreak loaldian plastiko batez babestea, edota olioz zertxobait bustitzea azalik sor ez dezaten aire-korronteen edo ingurune lehorren eraginez. Es conveniente que las masas durante su reposo estén protegidas por un plástico, o ligeramente embadurnadas de aceite para evitar que formen corteza a causa de corrientes de aí­re o ambientes secos.

Materiala: Gozogintza

Hotzean gordetzeko tenperatura 0 ºC-koa izango da gutxigorabehera, eta hezetasun erlatibo konstantea duten ganberetan, %85-90 bitartekoa, baina azken datu hori aire behartu bidezko hotz-armairuetan ogia egiteko gehiena erabiltzen direnetan, alegia izango da, azala lehor ez dadin. La temperatura de almacenaje en frí­o será de 0º C aproximadamente y en las cámaras que contengan humedad relativa constante, del 85 % al 90 %, aunque este último dato suele ir en armarios de frí­o por aire forzado, más utilizado para el pan, al objeto de evitar el resecamiento de la corteza.

Materiala: Gozogintza

Hezetasuna.- Erre beharreko produktuaren araberakoa izango da; batez ere okintzako produktuetan aplikatzen da. Hezetasuna labean sartu aurretik edo sartu eta berehala aplikatuko da; piezei hezetasuna emanda gaineko geruza hezetu nahi dugu, azala sortzeko edota luzaroagoan bigun mantentzeko. Horrela, bolumena gehiago handituko da eta kolorea edo distira areagotuko da. Humedad.- Dependerá del producto a cocer se aplica sobre todo en productos de panadería, la humedad se aplicará antes o inmediatamente después de haber sido introducidas en el horno, al aplicar humedad a las piezas se pretende humedecer su capa superior para crear corteza o mantenerla más tiempo blanda con lo que el aumento de volumen es mayor o favorecer el co

Materiala: Gozogintza

4
azal > corteza (3 testuinguru)
eu testuak es testuak
Arbola hostoerorkorrei hezetasuna ematen die eta sustraiak izozteetatik babesten ditu; hala ere, badago eragozpen bat: zuhaitzaren lepoak sufritu egiten du azala hautsi egiten zaiola eta. En árboles caducifolios aporta humedad y protege a las raíces frente a las heladas, pero como inconveniente el cuello del árbol sufre por rotura de la corteza

Materiala: Nekazaritza

Udaberri euritsuek lagundu egiten diote barraskiloen eta bareen ugalketari Barraskiloek eta bareek kaltetu egiten dute zuhaitz landarea azalean kosk egiten diotela eta. En primaveras lluviosas favorecen la reproducción de caracoles y babosas que dañan al plantón mordiendo la corteza

Materiala: Nekazaritza

Ilargia lur konstelazio baten aurrean dagoenean (Taurus, Virgo, Capricornius), landareak sustraiak eta azalak lehenesten ditu. Cuando la luna está delante de un a constelación de tierra (Tauro, Virgo, capricornio) la planta privilegia las raíces y las cortezas

Materiala: Nekazaritza