Emaitzak: 44

ES EU
Gizarte eta kultura zerbitzuak (1)
En todos los casos, es ventajoso utilizar algún suavizante para los tejidos, ya que los dejará más esponjosos, con un aroma agradable y facilitará el planchado. Kasu guztietan, onuragarria izaten da leungarria erabiltzea, ehunak harrotuago utziko baititu, usain gozoarekin eta lisatzeko ere errazagoa izango da.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Irudi pertsonala (19)
Como se ha estudiado, los cinco sentidos actúan conjunta y coordinadamente, por lo que la aromaterapia, la cromoterapia y la musicoterapia son complementos muy importantes de las técnicas de masaje y drenaje, ya que está comprobado el efecto relajante y terapéutico de los colores, los aromas y la música. Ikusi dugun moduan, bost zentzumenek batera eta koordinatuta jarduten dute, eta, beraz, aromaterapia, kromoterapia eta musikoterapia masaje- eta drainatze-tekniken osagarri oso garrantzitsuak dira; izan ere, frogatuta dago efektu lasaigarria eta terapeutikoa dutela koloreek, usainek eta musikak.

Materiala: Elektroestetika

Es un sentido muy afín al del olfato y sus acciones pueden ser complementarias, por lo que el sentido del gusto va acompañado de sensaciones no gustativas como aroma, temperatura y consistencia de lo que se come. Usaimenaren antzeko zentzumena da eta bien ekintzak osagarriak izan daitezke. Beraz, dastamenarekin batera, dastamenari ez dagozkion zentzumenak ere jasotzen ditugu; esaterako, jaten denaren usaina, tenperatura eta trinkotasuna.

Materiala: Elektroestetika

? No llevar puesto ningún perfume, a fin de no interferir aromas. ? Erostera joan aurretik ez bota perfumerik, aromak nahas ez daitezen.

Materiala: Elektroestetika

La esencia usada en perfumería recuerda en su olor a esta bebida alcohólica, y aporta un aroma conífero y maderero. Edari alkoholdunaren usainaren antzekoa du lurringintzan erabilitako esentziak, eta konifero- eta zur-aroma ematen du.

Materiala: Elektroestetika

También se puede obtener, por destilación, una esencia que se usa como nota principal para otorgar un aroma espaciado. Distilazioz, aroma zabala emateko nota nagusi gisa erabiltzen den esentzia bat lor daiteke.

Materiala: Elektroestetika

Muy usada en perfumería, su aroma arranca rápidamente, convirtiéndose luego en más floral y empolvado, perdurable en cualquier composición. Oso erabilia da lurringintzan; aroma azkar abiatzen da, eta, ondoren, aroma lorekaragoa eta hauskaragoa bihurtzen da, eta konposizio guztietan irauten du.

Materiala: Elektroestetika

Homero describió cómo usaba Afro-dita aceite de rosas para untar el cuerpo de Héctor; los sultanes persas guar-daban pétalos entre sus colchones, y un sinfín de datos se pueden encontrar en los libros de Historia acerca de la afición de las personas al aroma de la rosa. Arrosaren lurrinaren zaletasunari buruzko datu asko dago historiako liburuetan: Homerok deskribatu zuen nola erabiltzen zuen Afroditak arrosa-olioa Hektorren gorputza igurzteko, eta, sultan persiarrek, bestalde, petaloak gordetzen zituzten beren koltxoien artean.

Materiala: Elektroestetika

Sólo se utilizan tres de las 250 variedades del género Geranio que existen; mediante destilación de sus hojas se obtiene el aceite esencial cuyo aroma se define como floral, aunque también puede ser deno-minado "aroma rosado", ya que en él se encuentran algunos de los compo-nentes del aceite esencial de rosa. Geranio generoko 250 espezieetatik hiru baino ez dira erabiltzen. Hostoak distilatuz lortzen da olio esentziala; lore-usaina du baina “aroma arrosa” duela ere esaten da, arrosaren olio esentzialaren osagai batzuk baititu.

Materiala: Elektroestetika

incluso llegó a existir un aroma denominado "Perfume a la guillotina". Parfum a la guillotineizeneko aroma ere sortu zuten.

Materiala: Elektroestetika

? En el siglo XIV aparecieron los perfumes a base de alcohol y aceites esenciales, que fueron denominados "aromas". Alkoholez eta olio esentzialez egindako perfumeak agertu ziren XVI. mendean eta “aroma” deitu zitzaien.

Materiala: Elektroestetika

Ostalaritza eta turismoa (5)
de aromas y gustos (hierbas aromáticas, anchoas...) lurrinak eta zaporeak dituztenak (belar usaintsuak, antxoak...).

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Posteriormente se agrega una infusión de lassustancias aromatizantes (ajenjo, coliandro, clavo, cortezas de naranja, etc.) y alcoholpara de esta forma extraer bien todos los componentes que aportan sabor y aroma. Ondoren,substantzia aromatizatzaileen infusio bat (asentsio-belarra, martorria, iltze-belarra, laranja-azalak…) eta alkoholagehitzen zaio, zaporea eta lurrina ematen duten osagai guztiak ondo ateratzeko.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Posteriormente se agrega una infusión de las sustancias aromatizantes (ajenjo, coliandro, clavo, cortezas de naranja, etc.) y alcohol para de esta forma extraer bien todos los componentes que aportan sabor y aroma. Ondoren, substantzia aromatizatzaileen infusio bat (asentsio-belarra, martorria, iltze-belarra, laranja-azalak…) eta alkohola gehitzen zaio, zaporea eta lurrina ematen duten osagai guztiak ondo ateratzeko.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Tiene cómo característica un aroma avainillado, utilizándose para rellenos de pastelería, bizcochos, pastas de té e incluso masas fermentadas. banilla-usaina dute, eta gozogintzako betegarriak, bizkotxoak, te-pastak eta ore harrotuak egiteko ere erabiltzen dira.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

La mezcla se deja enfriar y coge una consistencia pastosa, también se pueden añadir otros aditivos como colorantes, vitaminas, aromas, etc. Nahastea hozten uzten da, eta oretsu geratzen da. Beste gehigarri batzuk ere gehitu dakizkioke; besteak beste, koloratzaileak, bitaminak, lurrinak…

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Zehar-lerroa (2)
En estos establecimientos se utilizan principios activos naturales pero no siempre en la misma proporción, en ocasiones tiene prioridad la originalidad o el aroma frente a la formulación natural de los productos. Establezimendu hauetan, printzipio aktibo naturalak erabiltzen dira, baina ez beti proportzio berean. Batzuetan, produktuen originaltasunak edo aromak garrantzi handiagoa izaten du produktuen formulazioa naturala izateak baino.

Materiala: Lurringintza eta kosmetika naturala

Frases como “su aroma recuerda”, “la sensación que deja en la piel”, “la frescura que produce”, nos puede ayudar a la hora de describir las cualidades del producto del que estamos hablando. "Produktuaren aromak beste hau gogorarazten du", "azalean halako sentsazioa uzten du", "freskotasuna ematen du", eta antzeko esaldiak lagungarri izan litezke produktuaren ezaugarriak deskribatzeko.

Materiala: Lurringintza eta kosmetika naturala

Kimika (6)
El perfume es un líquido con aroma que se elabora a partir de un extracto destilado en alcohol y agua. Perfumea alkoholetan eta uretan destilatutako estraktu batetik lortzen den likido aromaduna da.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

El aroma que se desarrolla después de que el perfume se mezcla con la química corporal particular de cada persona se conoce como nota media. Perfumeak pertsona bakoitzaren gorputzeko kimika bereziarekin nahasi ondoren garatzen duen aroma da erdiko nota.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Y la nota superior es el primer olor que se experimenta en un aroma. Eta aroma bati hautematen zaion lehenengo usaia da goi-mailako nota.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

A medida que el vapor se eleva, el aroma se transporta hacia un tubo de vidrio en donde la mezcla se condensa a medida que se enfría. Lurruna goratzen doan heinean, aroma beirazko hodi batera garraiatzen da; han, kondentsatuz joango da hoztu ahala.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

También se usan aromas producidos de forma sintética. Sintetikoki ekoitzitako aromak ere erabiltzen dira.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Una vez que se desarrolla y se prueba determinado aroma, los lotes se mezclan de manera robótica. Behin aroma hori garatu eta probatzen denean, loteak robotikaren bidez nahasten dira.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Nekazaritza (2)
entendida esta en función de su presencia a los ojos del consumidor y cualidades organolépticas (sabores, aromas, texturas…) kalitateaz ari garenean, zerbaitek kontsumitzailearen begien aurrean duen itxuraz eta tasun organoleptikoez ari gara (zaporeak, aromak, testurak…)

Materiala: Nekazaritza

Las propiedades organolépticas incluyen, por orden cronológico de juicio, la apariencia (forma, color, presencia de defectos), destacada visualmente, la fragancia (aroma, sabor), destacada por el olfato y el gusto, la textura (resistencia, consistencia a la masticación, etc.), detectada por el tacto. Hona hemen, iritzizko ordena kronologikoari jarraituz, propietate organoleptikoak: itxura (forma, kolorea, akatsik ikusten den), ikusmenaren bidez hautematen dena; lurrina (aroma, zaporea), usaimenaren eta dastamenaren bidez hautematen dena; testura (sendotasuna, trinkotasuna murtxikatzean etab.), ukimenaren bidez hautematen dena.

Materiala: Nekazaritza

Komunikatzeko trebetasunak (3)
Son aquellas que dependen de la percepción individual: la valentía, la belleza, el aroma.., son conceptos intangibles, que no todas las personas perciben y valoran igual. Pertzepzio indibidualaren mende egoten dira: ausardia, edertasuna, usaina... Kontzeptu ukiezinak dira, eta ez dituzte pertsona guztiek berdin hautematen eta balioesten.

Materiala: Komunikatzeko trebetasunak

Estudio del espacio, color, música y aromas. Espazioa, kolorea, musika eta aromak aztertzea.

Materiala: Komunikatzeko trebetasunak

En general, en el entorno laboral no son recomendables los aromas densos, cálidos y dulzones, pues resultan excesivamente evocativos de la seducción y el romance. Oro har, lan-ingurunean ez dira gomendagarriak aroma dentsoak, berotsuak edo gozoak, sedukzioa eta erromantzea gehiegitxo gogorarazten baitute.

Materiala: Komunikatzeko trebetasunak