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Blokeo ekonomikoa eta uhartearekin merkataritzan eta industrian jardutea saihestu nahi zuen Helms-Burton legearen aplikazioa ez dute bete enpresa kanadarrek eta espainiarrek, eta Kubako garapen turistikoaren alde egin dute enpresa mistoak sortuz, ostalaritzaren, sukaldaritzaren eta bidaien sektoreetan, besteak beste. El bloqueo económico y la aplicación de la Ley Helms Burton que trataba de evitar el comercio y la industria con la isla caribeña, no ha sido secundado por las empresas canadienses y españolas, que han apostado por el desarrollo turí­stico cubano mediante la creación de empresas mixtas en el sector de la hostelería, restauración y de los viajes entre otras.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Eremu bateko turismo-garapenak biderkatze-efektua sortzen du, turismoarekin batera garatzen direlako eraikuntza-industria (eta erlazionatutako guztiak: iturgintza, lauza beiraztatuak, ehungintza, altzariak, dekorazio-osagarriak, etab.), publizitatea, merkataritza, jatetxeak, ostalaritza, bidaia-agentziak, garraioak eta banatzaileak. Con el desarrollo del turismo en una zona se produce un efecto multiplicador, ya que donde éste se desarrolla, crecen también una serie de industrias tales como la construcción y todas las que ella arrastra (fontanería, azulejería, textil, mobiliario, complementos decorativos, etc.) la publicidad, el comercio, restauración, hostelería, agencias de viajes, transportes y todos sus proveedores.

Materiala: Tokiko eta eskualdeko turismo produktuen diseinua eta merkaturatzea

Ostalaritza- eta turismo-sektoreko laguntzak. Ayudas al sector de hostelería y turismo.

Materiala: Tokiko eta eskualdeko turismo produktuen diseinua eta merkaturatzea

Blokeo ekonomikoa eta Helms-Burton Legea (Karibeko uharte horrekin merkataritza- eta industria-harremanak eragoztea xede zuena) ez dute bere egin Kanadako eta Espainiako enpresek, eta Kubako garapen turistikoaren alde egin dute ostalaritzaren, errestaurazioaren eta bidaien alorretan enpresa mistoak sortuz. El bloqueo económico y la aplicación de la Ley Helms-Burton que trataba de evitar el comercio y la industria con la isla caribeña, no ha sido secundado por las empresas canadienses y españolas, que han apostado por el desarrollo turí­stico cubano mediante la creación de empresas mixtas en el sector de la hostelería, restauración y de los viajes.

Materiala: Nazioarteko produktuak

Gai horiek guztiak, eta aisiarekin, ostalaritzarekin, artearekin, kulturarekin, kirolarekin, landa-eremuarekin eta abarrekin zerikusia duten turismo-jarduerak baloratu egin behar dira, eremu jakin batean zer turismo mota garatu behar den erabakitzeko. Todas estas materias, junto con las propias actividades turí­sticas de ocio, hostelería, relacionadas con el arte, la cultura, deportivas, rurales, etc., deben componer un conjunto que hay que valorar a la hora de decidir el tipo de turismo que se desea desarrollar en una zona determinada.

Materiala: Tokiko eta eskualdeko turismo produktuen diseinua eta merkaturatzea

Profil profesional hori duten pertsonek enpresa handietan, ertainetan nahiz txikietan gauzatuko dute beren jarduera batez ere, ostalaritza-sektorean, eta bereziki, sukaldaritzaren azpisektorean. Establezimendu txikietan, askotan, establezimenduaren jabe eta sukaldeko arduradun izango dira, aldi berean. Las personas con este perfil profesional ejercerán su actividad tanto en grandes como en medianas y pequeñas empresas principalmente del sector de hostelería y, en concreto, del subsector de restauración, pudiendo ejercer en los pequeños establecimientos en muchas ocasiones, como propietarios y responsables de cocina simultáneamente.

Materiala: Ostalaritza

Egun, ostalaritza- eta sukaldaritza-zerbitzuak ematen dituzten enpresek geroz eta lehia handiagoari egin behar diote aurre. Las empresas que ofrecen servicios de hostelería y restauración se enfrentan actualmente a un crecimiento en la competitividad.

Materiala: Ostalaritza

Ostalaritza-sektorean, dena den, beste adiera batzuk ditu errendimendu kontzeptuak El concepto de rendimiento en el sector de hostelería tiene otras acepciones:

Materiala: Ostalaritza

Arlo askotako HJEGak daude: arrantza, abeltzaintza, hegazti-hazkuntza, aurretiaz prestatutako elikagaien ekoizpena ostalaritza taldeentzako sukaldaritza, elikagaien manipulazioa etab. Así se encuentran GPCH para la pesca, la ganadería, la cría de aves la producción de alimentos precocinados, la hostelería, la restauración colectiva manipulación de alimentos etc.

Materiala: Ostalaritza

Bilatu probintzia bateko ostalaritzako hitzarmen kolektiboa eta aztertu alderdi hauek: Buscar el convenio colectivo de hostelería de una provincia y analizar los siguientes apartados

Materiala: Ostalaritza