cordero

1
Arkumea.
Arkumea.
arkume > cordero (18 testuinguru)
eu testuak es testuak
Jaki prestatuek mendiaren eta itsasoaren eta kostaldeko klima leunaren eta barnealdeko gogorraren dualtasuna islatzen dute: barazki-arrozak, ijito-eltzekariak (barazki-egoskariak), baratzeko pistoa, entsaladak, Mar Menorreko otarrainxkak; kontrapuntu gisa, Jumilla eta Yeclako gazpatxoa, hestebeteak, ehiza-platerak, Alhamako ogi-mamiak, Lorcako lukainka inperiala eta pebrea (arkume-saldarekin egindako gisatua). Las elaboraciones culinarias son reflejo de la dualidad existente entre mar montaña, y entre el clima cálido de la costa y el riguroso del interior, así­ arroces de verduras, ollas gitanas (cocido de verduras), pisto huertano , caldero, ensaladas, langostinos del mar Menor, ajotomate (plato de pescado y tomate), encuentran su contrapunto en el gazpacho de Jum

Materiala: Turismo-zerbitzuen produkzioa eta salmenta bidaia-agentzietan

Sendoagoak dira arkume-platerak; arkumea labean erreta edo txilindron erara, askotan Ebro ibarreko baratzetako produktu gozoekin, hala nola borrajekin, eta Alcañizeko oliba-olio birjinarekin. Mas consistencia tienen platos de cordero como el ternasco al horno, o los chilindrones frecuentemente acompañados por sabrosos productos de huerta del valle del Ebro como las borrajas,confeccionados con aceite de oliva virgen de Alcañiz.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Baños rí­o Tobíako txorizoak, Cameroseko ahuntz-gazta freskoa, eper- eta erbi- platerak eta arkumea erreta zein erregosita, horiek guztiak ere aho-gozagarri ezin bikainagoak dira. Chorizos como los de Baños rí­o Tobía, queso fresco de cabra de Cameros, elaboraciones centradas en la caza de perdí­z y liebre, y asados y guisos de cordero son otras delicias para el paladar mas exquisito.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Haragiak ere bikainak dira. Izendapen espezifikoa duen Nafarroako arkumearekin arkume-eltzekari edo barruki gozoak prestatzen dira; Las carnes no son ajenas a la excelencia así­ partiendo de la denominación especí­fica del cordero navarro se obtienen exquisitosplatos de calderetas o menudos de cordero.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Haragiak. Izendapena espezifikoa duen Extremadurako Arkumea. Horren inguruan egiten da Chanfaina jai gastronomikoa Fuente de Cantos herrian. Carnes, con la D.Especí­fica Cordero de Extremadura que constituyen el ingrediente fundamentalen torno al cual gira la Fiesta gastronómica de Chanfaina en la población deFuente de Cantos.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Arkume errearen eta arkume-eltzekariaren aurrean, amuarrain- eta bakailao-platerak jaten dira, hala nola atascaburras delakoa. Asados y guisos de cordero, son el contrapunto a platos donde el pescado , trucha , o especialmente bacalaoes la clave de su receta comoen el atascaburras.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Esneko arkumea: Cordero lechal:

Materiala: Sukaldaritzako prozesuak

Behi- edo arkume-gantza urtuta lortzen dira Se obtienen por fusión de la gras de vaca o cordero

Materiala: Sukaldaritzako prozesuak

Kanalean, arkumearen antzekoa da. Esta canal es similar a la de cordero.

Materiala: Sukaldaritzako prozesuak

Esnekoak ez diren ahuntzei larreko antxumeak esaten zaie (pazko-arkumearen parekoak dira), edo ahuntz eta aker (ardiaren eta ahariaren parekoak). El resto de las canales de caprino que no son lechales se les denomina chivos (que se corresponderian con el cordero pascual) o machos cabrios o cabras (que se corresponderian a la oveja y morueco).

Materiala: Sukaldaritzako prozesuak