verdura Bilatu verdura testuinguru gehiagotan

1
Hainbat barazki: pepinoa, porrua, azenarioa eta baratxuria.
Hainbat barazki: pepinoa, porrua, azenarioa eta baratxuria.
barazki > verdura (22 testuinguru)
eu testuak es testuak
Artxipelago kanariarreko klima subtropikalari esker, fruitu eta barazkiak modu intentsiboan hazten dira: tomatea, patata (papas arrugás direlakoen oinarri), ilarrak eta uharteetako fruitu bereizgarriena den platanoa. El clima subtropical del archipiélago canario permite el cultivo intensivo de frutas y verduras, como el tomate, patata (base de las "papas arrugás"), guisantes, aunque es el plátano el fruto mas caracterí­stico de las islas.

Materiala: Turismo-zerbitzuen produkzioa eta salmenta bidaia-agentzietan

Hasierako gisa ohikoak dira cocak (barazkiekin edo beste osagai batzuekin egindako opilak), tumbet edo alberjinia eta beste barazki batzuk frijituta, barraskiloak edo pamboli (pá amb oli) sinplea. Saltsei dagokienez, Maók maionesaren sorleku izatea aldarrikatzen du. Como entrantes son caracterí­sticas las cocas (tortas de verduras u otros ingredientes), también el "tumbet" o frito de berenjenas y otros vegetales, los caracoles o el simple "pamboli" (pá amb oli), Entre las salsas , Mahón reclama la paternidad de la mahonesa o mayonesa.

Materiala: Turismo-zerbitzuen produkzioa eta salmenta bidaia-agentzietan

Barazki-zopak edo entsaladak, hala nola trempóa, plater sendoagoen aurrekari izaten dira; azken horien artean daude escalduma (indioilar-gisatua) eta arrozak, beti Binissalem (Mallorca) jatorri-izendapeneko ardoarekin bustiak. Sopas de verduras o ensaladas como la "trempó", anteceden a platos mas consistentes como el "escaldum "(guiso de pavo) o los arroces, siempre regados con vinos de la denominación de origen Benissalem (Mallorca).

Materiala: Turismo-zerbitzuen produkzioa eta salmenta bidaia-agentzietan

Jaki prestatuek mendiaren eta itsasoaren eta kostaldeko klima leunaren eta barnealdeko gogorraren dualtasuna islatzen dute: barazki-arrozak, ijito-eltzekariak (barazki-egoskariak), baratzeko pistoa, entsaladak, Mar Menorreko otarrainxkak; kontrapuntu gisa, Jumilla eta Yeclako gazpatxoa, hestebeteak, ehiza-platerak, Alhamako ogi-mamiak, Lorcako lukainka inperiala eta pebrea (arkume-saldarekin egindako gisatua). Las elaboraciones culinarias son reflejo de la dualidad existente entre mar montaña, y entre el clima cálido de la costa y el riguroso del interior, así­ arroces de verduras, ollas gitanas (cocido de verduras), pisto huertano , caldero, ensaladas, langostinos del mar Menor, ajotomate (plato de pescado y tomate), encuentran su contrapunto en el gazpacho de Jum

Materiala: Turismo-zerbitzuen produkzioa eta salmenta bidaia-agentzietan

Barazki-opilak barazkiekin (cocak) eta esgarraet (barazki eta bakailao-apurrekin egindako jakia) ere aipatzekoak dira. Tortas con vegetales (cocas), "esgarraet" (plato a base de verduras y migas de bacalao).

Materiala: Turismo-zerbitzuen produkzioa eta salmenta bidaia-agentzietan

Ohikoa da jangalea egiteko piperrada jatea; arrautza, urdaiazpikoa eta barazkiak dituen platera da, jaki sendoagoen atarikoa. Para abrir boca es habitual un plato a base de huevo , jamón y verduras llamada "piperrada" como preámbulo de elaboraciones mas consistentes.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Untxiekin egin ohi dira, batez ere, civet-ak (baita beste ehizaki batzuekin ere). Civet-ean, zatitutako ehizakia salteatu egiten da aurretik marinatuta edo ez, ontzeko barazkiak gehitzen zaizkio (marinatzeko erabilitakoak izan daitezke), sueztitu egiten da, busti, eta, saltsa bukatzeko, ehizakiaren odolarekin loditzen da (kaiku batean jasotzen da ozpin apur batekin, ez gatzatzeko), eta, batzuetan, gibel birrinduarekin. Salmi-ak egiteko, hegazti gogorrak erabiltzen dira. Arinki erretzen dira labean, zatitu egiten dira, garreztatu, ontzeko barazkiekin sueztitzen dira, saltsa-hondo ilunarekin bustitzen dira, eta prestatzen bukatzen uzten zaie. Los civets se realizan generalmente con liebres (también con otras piezas) y consiste en saltear la pieza troceada, previamente marinada o no, añadir verduras de condimentación (pueden ser de la marinada), rehogarlas, mojar, y para acabar la salsa ligarla con la sangre de la pieza (se recogerá en un cuenco con un poco de vinagre para evitar que coagule) y en ocasiones con el hí­gado machacado.Los salmis son unas elaboraciones que se realizan con aves duras, y que consisten en asarlas muy levemente al horno, trocearlas, flamearlas, r

Materiala: Sukaldaritzako prozesuak

Gordinik kontsumitzen diren barazkiak eta ortuariak higienizatu egin behar dira. Horretarako, "edateko ura desinfektatzeko balio duen" lixibaren 5 tanta bota behar ditugu ur-litro bakoitzeko, eta 10 minutuan sartu ur horretan. Las verduras y hortalizas que se consuman en crudo hay que higienizarlas añadiendo 5 gotas de lejía "apta para la desinfección de agua de bebida" por litro de agua e introduciéndolas dentro durante 10 minutos.

Materiala: Sukaldaritzako prozesuak

Barazkiak Verduras

Materiala: Sukaldaritzako prozesuak

Barazkien izozkailua Congelador de verduras

Materiala: Bezeroen aurrean edariak eta janariak prestatzeko eta zerbitzatzeko oinarrizko teknikak