azkenburuko Bilatu azkenburuko testuinguru gehiagotan
azkenburuko > postre (5 testuinguru)
eu testuak | es testuak |
Hauek dira azkenburuko nagusiak: Hierroko quesadillak, Gomerako eztia, arbendolezko bienmesabea eta rapadura tradizionala. Horiek guztiak kanabera-ronarekin batera har daitezke. | Los postres como las quesadillas de El Hierro, la miel de La Gomera, el bienmesabe de almendras , y la tradicional rapadura ; son con el ron de caña el punto final del banquete. |
Materiala: Turismo-zerbitzuen produkzioa eta salmenta bidaia-agentzietan |
|
Azkenburukoen artean, Caravacako gorringoak, Ojós-eko bizkotxo bustiak, Moratallako mazapanak eta paparajotea (frijitua) ez dira inoiz falta izaten Murtziako mahaietan. | A la hora del postre, las yemas de Caravaca, los bizcochos borrachos de Ojós, mazapanes de Moratalla y el paparajote (frito), no faltan en la mesa murciana. |
Materiala: Turismo-zerbitzuen produkzioa eta salmenta bidaia-agentzietan |
|
Azkenburukoetan aipagarriak dira gatzatu trinkoak, Tafallako pinazidun gozokiak eta patxarana, basaranak beratuz lortzen den pattarra. | El punto final lo otorgan los postres con densas cuajadas, los caramelos con piñones de Tafalla y el aguardiente obtenido por maceración de endrinas llamado pacharán. |
Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak |
|
Oturuntzen azkenburukoen artean aipagarriak dira hauek: Santa Teresaren gorringoak (ívila), Astorgako mantekatuak (León), gaileta palentziarrak, Salamancako almendra garrapiñatuak eta ziropez bustitako gozokiak, chocho izenekoak. | El toque final a cualquier banquete lo otorgan los postres donde se incluyen las yemas de Sta. Teresa (ívila), mantecadas de Astorga (León), galletas palentinas, almendras garrapiñadas de Salamanca y los dulces bañados en almibar denominados chochos. |
Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak |
|
Azkenburukoen eskaera. Maitreak idazten du, bezeroek bigarren platera amaitzean. | Comanda de postres; La toma el maitre una vez los clientes hayan terminado los segundos platos. |
Materiala: Sukaldaritzako prozesuak |
Elhuyar hiztegia |
ZTH hiztegia |
EGAmaster |
EHU terminologia |
Trengintza hiztegia |
Danobat hiztegia |
Zurgintza hiztegia |
Automobilgintza hiztegia |
Laneki hiztegia |
Wikipedia |
Elhuyarren itzultzaile automatikoa |
Batua.eus euskarazko itzultzailea |
Eusko Jaurlaritzaren itzultzaile automatikoa |