piñón Bilatu piñón testuinguru gehiagotan
- eu pinoi
eu testuak | es testuak |
Pinoia. | Piñón. |
Materiala: Ostalaritza |
|
Pinoia inertzia-bolanteak horretarako daraman engranajearekin konektatzen du. | Conecta el piñón con el engranaje que a tal fin lleva el volante de inercia |
Materiala: Ostalaritza |
|
Kontaktorearen beste muturrak urkila baten bitartez, pinoia mugiarazten du, inertzia-bolantearekin engranatzen den arte | El otro extremo del contactor desplace, a través de una horquilla el piñón hasta que engrana con el volante de inercia |
Materiala: Ostalaritza |
|
Pizteko giltza edo sakagailua askatzen dugunean, kontaktoreko burdinazko nukleoa pausagune-posiziora itzultzen da; orduan, motor elektrikoa elikatzen duen zirkuitua irekitzen da eta pinoia inertzia-bolantetik bereizten da. | Cuando soltamos la llave de contacto o el pulsador el núcleo de hierro del contactor vuelve a su posición de reposo abriendo el circuito que alimenta el motor eléctrico y separando el piñón del volante de inercia |
Materiala: Ostalaritza |
|
b)Hona hemen abiatze-motorraren zatiak: pinoia motor elektrikoa eta automatikoa. | b)Las partes que constituyen un motor de arranque son el piñón, el motor eléctrico y el automático. |
Materiala: Ostalaritza |
|
Kremailera forma duen barra bat; barra horren gainean pinoi batek eragiten du, direkzioaren zutabeak eraginda, eta albo batera desplazatzen du. | Una barra con forma de cremallera sobre la que actúa un piñón, accionado por la columna de dirección, que la desplaza lateralmente. |
Materiala: Ostalaritza |
|
Ardatz horrek hainbat pinoi ditu. | Es un eje que contiene diversos piñones. |
Materiala: Ostalaritza |
|
Ardatz primarioak bezalaxe, sekundarioak ere hainbat pinoi ditu. | Es un eje que, al igual que el primario, contiene diversos piñones. |
Materiala: Ostalaritza |
|
Ardatz primarioaren bira jasotzen du –bi ardatzetako pinoiak engranatzen direnean– eta multzo murriztailera/konikora transmititzen du. | Recibe el giro del eje primario –cuando los piñones de ambos ejes se engranan– y lo transmite al grupo reductor/cónico. |
Materiala: Ostalaritza |
|
Ardatz primario eta sekundarioek elkarren artean engranatzen diren pinoiak dituzte, eta ardatz primarioko pinoi bakoitza ardatz sekundarioko beste batekin engranatzen da. | Los ejes primario y secundario tienen una serie de piñones que se engranan entre sí, de forma que cada piñón del eje primario engrana con uno del eje secundario. |
Materiala: Ostalaritza |
eu testuak | es testuak |
Beste gailu batzuetan kremailera eta pinoien bidez lan egiten da. | En otros dispositivos se trabaja por medio de cremalleras y piñones. |
Materiala: Pneumatikaren aplikazioak |
|
Eragintza-zurtoina zulagailuaren pinoian sartuko da, lehen eskuzko palanka zuen lekuan, hain zuzen ere. | El vastaqo de accionamiento entra en el piñón de la taladradora, donde antes estaba sujeta la palanca manual. |
Materiala: Pneumatikaren aplikazioak |
|
Zurtoinaren kremailera-formako luzapenak aitzinamendu-palankako pinoian engranatuko du, eta, hala, aitzinamendu-indarra eta abiadura transmitituko ditu. | La prolongación del vástago en forma de cremallera engrana en el piñón de la palanca de avance y transmite de esta forma la fuerza y la velocidad de avance. |
Materiala: Pneumatikaren aplikazioak |
|
4.3 irudia. Unitate birakari oleopneumatiko baten biraketa-momentua p lan-presioaren eta Fax karga axialaren funtzioan (enboloaren diametroa = 70 mm; pinoiaren diametroa = 33 mm; karga axial onargarri maximoa 500 kp). | Figura 4.3. Momento de giro en función de la presión de trabajo p y la carga axial Fax de una unidad rotativa oleoneumática (diámetro de émbolo = 70 mm; diametro del piñón = 33 mm: carga axial máxima admisible 500 kp). |
Materiala: Pneumatikaren aplikazioak |
|
Zilindroaren ardatz bertikalarekiko biraketa bigarren zilindro pneumatiko (gorria) baten bidez egingo da. Zilindro horren zurtoina kremailera batera lotuta joango da, eta pinoi baten laguntzaz biraketa horizontala eragingo du. | El giro con respecto al eje vertical del cilindro es realizado por un segundo cilindro neumático (rojo) cuyo vastago va unido a una cremallera, la cual realiza el giro horizontal mediante un piñón. |
Materiala: Pneumatikaren aplikazioak |
|
Zilindroaren ibiltartearen luzerak eta pinoiaren diametroak mugatuko dute biraketa-mugimendua. | E1 recorrido de la carrera del cilindro y el diámetro del piñón determinan el movimiento de giro. |
Materiala: Pneumatikaren aplikazioak |
|
Zilindro, kremailera eta pinoien laguntzaz erraz lortuko ditugu 360º-ra arteko desplazamenduak zilindro birakariak erabiliz. | Con cilindros, crernaüeras y piñones, es fácil obtener hasta 360º con cilindros giratorios. |
Materiala: Pneumatikaren aplikazioak |
|
Zilindro, kremailera eta pinoiak erabiliz, erraz lortuko ditugu 360º-ra arteko desplazamenduak edo handiagoak. | Fácil de obtener hasta 360º o más mediante cilindros, cremalleras y piñones. |
Materiala: Pneumatikaren aplikazioak |
|
Pinoiaren higidura torlojura irits dadin, Cardan transmisio bat muntatzen da (Cardan giltzadura ere deitzen zaio). | Para que el movimiento que tiene el piñón llegue al husillo, se monta una transmisión del tipo Cardan (también conocidas como: junta Cardan). |
Materiala: Mekanizazio, konformazio eta muntaia prozesuen gauzatzea |
|
pinoirako profila (disko-fresa). | perfil para el piñón (fresa de disco). |
Materiala: Mekanizazio, konformazio eta muntaia prozesuen gauzatzea |
- eu pinazi
eu testuak | es testuak |
Margotu gainazala mazapan arinduz, hautseztatu pinaziz eta azukrez, erre labean 200 ºC-tan. | Pintar la superficie con mazapán rebajado, espolvorear con piñones y azúcar, cocer en el horno a 200º C. |
Materiala: Gozogintza |
|
Pinazi-opilak.- Luzatu hostore-ebakinen zati bat 2 mm lodieraraino eta ebaki 14 cm zabaleko zerrendak. | Cocas de piñones.- Estirar un trozo de recortes de hojaldre a 2 mm. de grueso y cortar bandas de 14 cm. de ancho. |
Materiala: Gozogintza |
|
Ezarri piezaren erdian pinazi-zerrenda bat eta ebaki 4 cm zabaleko piezak; erre urez hezetutako labe-txapetan. | Poner en el centro de la pieza una franja de piñones y cortar piezas de 4 cm. de ancho, colocarlas en chapas de horno humedecidas con agua. |
Materiala: Gozogintza |
|
Behin erreta eta hoztuta daudenean, eman distira pinaziei sagar-gelatinaz eta hautseztatu ertzak azukre-hautsez. | una vez cocidas y frías abrillantar los piñones con gelatina de manzanas y los bordes espolvorearlos con azúcar glass. |
Materiala: Gozogintza |
Elhuyar hiztegia |
ZTH hiztegia |
EGAmaster |
EHU terminologia |
Trengintza hiztegia |
Danobat hiztegia |
Zurgintza hiztegia |
Automobilgintza hiztegia |
Laneki hiztegia |
Wikipedia |
Elhuyarren itzultzaile automatikoa |
Batua.eus euskarazko itzultzailea |
Eusko Jaurlaritzaren itzultzaile automatikoa |