kopa Bilatu kopa testuinguru gehiagotan
- es copa
kopa > copa (24 testuinguru)
eu testuak | es testuak |
Gauez, berriz, afaria egin daiteke jatetxe tipikoren batean, edo ikuskizunen batera joan, eta koparen bat har daiteke. | Por la noche puede incluir una cena en un restaurante típico o simplemente un espectáculo con o sin copa. |
Materiala: Turismo-zerbitzuen produkzioa eta salmenta bidaia-agentzietan |
|
(Platerak, mahai-tresnak, kopak eta abar jarri) | (Colocación de platos, cubiertos, copas...) |
Materiala: Sukaldaritzako prozesuak |
|
Ur-kopan edo edalontzi altuan (tutu-edalontzian). | En copa de agua o vaso alto (tubo). |
Materiala: Sukaldaritzako prozesuak |
|
Jarri supremak kopan edo zerbitzatzeko platerean. | Colocar las supremas en la copa o plato de servicio. |
Materiala: Sukaldaritzako prozesuak |
|
Kopak, mahai-tresnak eta platerak gainbegiratu (zerbait zikin badago garbitzeko, distira ateratzeko...) | Se repasan las copas, cubiertos, platos (por si hay algo sucio, para sacar brillo...) |
Materiala: Sukaldaritzako prozesuak |
|
Muztioa tutu- edo konbinazio-edalontzian, ardo-kopan, koktel-kopan eta abarrean zerbitzatzen da, hiru izotzekin, laranja- edo limoi-xerra erdi batekin (bezeroaren gustuaren edo establezimenduaren irizpidearen arabera), zotz batean oliba berde hezurduna jarrita, eta muztioa 6-8 ºC-ko tenperaturan dela. | El mosto se sirve en vaso de tubo o combinación,en copa de vino, en copa de coctel, etc; con tres hielos, media rodaja de naranja o limón según el gusto del cliente o criterio del establecimiento, aceituna verde con hueso en palillo y mosto a una temperatura de 6-8º. |
Materiala: Sukaldaritzako prozesuak |
|
Marianito gorria edo zuria trago laburreko edaria da. Oro har, kokteleko kopa batean zerbitzatzen da, izotz batekin edo birekin, eta trago luzeko bermutaren osagai berak erabiliz. | Marianito rojo o blanco, bebida de trago corto, generalmente servida en copa de cóctel con uno o dos hielos, y con los mismos ingredientes que un vermut de trago largo. |
Materiala: Sukaldaritzako prozesuak |
|
- Bitter arinak (alkohol-graduazio txikia dutenak) izotzarekin eta laranja-xerra batekin zerbitzatzen dira, tumbler edalontzietan, freskagarrientzako edalontzietan edo janaurrekoentzako kopetan. | - Los bitters ligeros, con poca graduación alcohólica, se sirven con hielo y una rodaja de naranja en un vaso tumbler, refresco o copa para aperitivo. |
Materiala: Sukaldaritzako prozesuak |
|
1 kopa zerbitzu-plater baten gainean. | 1 copa sobre un plato de servicio. |
Materiala: Sukaldaritzako prozesuak |
|
Ardo-kopan zerbitzatzen dira guztiak, baina bakoitza tenperatura jakin batean. | Todos ellos se sirven en copa de vino, pero cada uno de ellos a una temperatura diferente. |
Materiala: Sukaldaritzako prozesuak |
- es copa
kopa > copa (1 testuinguru)
eu testuak | es testuak |
34- Gaueko burukoa, 1950eko hamarraldia, belus beltzeko kopa, Chantilly beltzeko izurrekin eta lumekin apaindua. Erosia. CDM 1997.73.6, Calais. | 34- Tocado de noche, años 1950, copa de terciopelo negro, adornada con fruncidos en Chantilly negro, y de plumas. Adquisición. CDM 1997.73.6, Calais. |
Materiala: Ehungintza liburuak |
Elhuyar hiztegia |
ZTH hiztegia |
EGAmaster |
EHU terminologia |
Trengintza hiztegia |
Danobat hiztegia |
Zurgintza hiztegia |
Automobilgintza hiztegia |
Laneki hiztegia |
Wikipedia |
Elhuyarren itzultzaile automatikoa |
Batua.eus euskarazko itzultzailea |
Eusko Jaurlaritzaren itzultzaile automatikoa |