tartaleta Bilatu tartaleta testuinguru gehiagotan

1
Mugurdi-tartaleta
Mugurdi-tartaleta
tartaleta > tartaleta (7 testuinguru)
eu testuak es testuak
Tarta-moldeak forratzeko erabiltzen da, adibidez, sagar- edo gazta-tartarenak, tartaletak, ontzitxoak, etab. Se emplea para fonsear moldes de tartas como le de manzana o queso, Tartaletas, barquitas, etc.

Materiala: Gozogintza

c) Hostore erdia.- Nahiz eta izen hori eduki, berez ore hautsi gazia da, nagusiki bete gabe erretzen diren tartaleta, ontzitxo eta abarrak forratzeko erabiltzen dena. C) Medio Hojaldre.- Aunque recibe este nombre no deja de ser una pasta quebrada salada empleada principalmente para el fonseado de tartaletas, barquitas, etc., que van cocidas en blanco.

Materiala: Gozogintza

tarta edo tartaleten betegarriak (berez postre bat izan daitezke, galleta edo kurruskariren batekin), apaingarriak, etab. rellenos de tartas o tartaletas, pueden constituir un postre por si solas acompañadas de alguna galleta o crujiente, realización de decoraciones, etc.

Materiala: Gozogintza

Oharra.- Bouchéak tartaletetan ere egin daitezke. Nota.- Los bouches se pueden hacer también en tartaletas.

Materiala: Gozogintza

Ore berberaz osatutako bola baten laguntzaz tartaletak forratuko ditugu, eta arrabola gainazaletik pasako dugu, orearen soberakina ebakitzeko presionatuz. Con la ayuda de una bola formada con la misma masa fonseamos las tartaletas, pasamos el rodillo por la superficie presionando para cortar el sobrante de masa.

Materiala: Gozogintza

Bete gabe errez gero, tartaletaren hondoa sardexkaz ziztatu eta babarrunak edo garbantzuak ezarriko ditugu bertan, orea erretzean igo ez dadin; tartaleta beteta baldin badago, ez dira beharrezkoak izango eragiketa horiek, betegarriaren pisuak ez baitio oreari igotzen utziko. En el caso de que se vayan a cocer en blanco pinchamos el fondo de la tartaleta con un tenedor y colocamos alubias o garbanzos en el fondo para evitar que suba la pasta al cocer, en el caso de que la tartaleta vaya rellena son necesarias las operaciones anteriores ya que el peso del relleno no deja subir a la masa.

Materiala: Gozogintza

Tartaletak.- Ezarri forratuko diren tartaletak mahaian edo labe-txapan txukun. Tartaletas.- Colocar las tartaletas que se vayan a fonsear sobre la mesa o chapa de horno ordenadamente.

Materiala: Gozogintza