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pektina > pectina (15 testuinguru)
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Beren konposizioan, urez gain, frutek karbohidratoak, almidoia, pektinak eta azukrea, C bitaminaren hainbat kopuru eta azido organiko jakin batzuk dituzte. Las frutas contienen en su composición. a parte de agua, carbohidratos, almidón, pectinas y azúcar; diversas cantidades de vitamina C y ciertos ácidos orgánicos.

Materiala: Gozogintza

Azukreak frutak babestu eta kontserbatzen ditu, eta pektinak, azalean eta hazietan dagoenak, marmelada, konfitura eta jeleen koagulazioa eragiten du. El azúcar protege y conserva las frutas y la pectina, que se encuentra en la piel y en las pepitas, es la responsable de la coagulación de las mermeladas, confituras y jaleas.

Materiala: Gozogintza

Pektina gutxiko fruta batzuei, lantzen direnean, pektina gehitu behar izaten zaie. Algunas frutas pobres en pectina necesitan, al elaborarse, la adición de pectina.

Materiala: Gozogintza

Egostean pektina askoko fruta-azalak eta -haziak (gasa batean bilduta) gehituz egin daiteke hori; gasa egosketa amaitutakoan kentzen da. Esto puede realizarse con la adición durante la cocción de pieles y pepitas de frutas con alto contenido en pectina, envueltas en una gasa, que se retira al finalizar la cocción.

Materiala: Gozogintza

Halaber, azukre berezia erabil daiteke, beharrezko pektina ematen duena. También se puede utilizar azúcar especial, que aporta la pectina necesaria.

Materiala: Gozogintza

Fruta batzuek behar adina pektina eta azido dute, eta beste batzuek berriz, ez; horregatik, gehitu egin beharko zaizkie. Algunas frutas son suficientemente ricas en pectinas y ácidos, mientras que otras no, con lo que habrá que añadí­rsela

Materiala: Gozogintza

pektina, azidoa eta azukrea. pectina, ácido y azúcar.

Materiala: Gozogintza

Gaur egun badaude erabiltzeko prest dauden pektina eta azido azukreztatuak merkatuan, eta horiekin erraz egin daitezke konfiturak eta jeleak. Actualmente existen en el mercado pectina y ácidos azucarados listos para su empleo con los que se pueden elaborar, confituras, y jaleas con facilidad.

Materiala: Gozogintza

Fruta-purea azukrearekin, limoi-zukuarekin eta pektinarekin nahasi, egun batzuetan utzi eta azkenean sarearen egitura osatuko da. Se mezcla el puré de frutas con el azúcar, zumo de limón y pectina, se deja unos días y al final se formara la estructura de la red.

Materiala: Gozogintza

FRUTA BATZUEN AZIDO/PEKTINA ERLAZIOA INTERRELACIONES íCIDO/PECTINA DE ALGUNAS FRUTAS

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