pectina Bilatu pectina testuinguru gehiagotan
- eu pektina
pektina > pectina (15 testuinguru)
eu testuak | es testuak |
Beren konposizioan, urez gain, frutek karbohidratoak, almidoia, pektinak eta azukrea, C bitaminaren hainbat kopuru eta azido organiko jakin batzuk dituzte. | Las frutas contienen en su composición. a parte de agua, carbohidratos, almidón, pectinas y azúcar; diversas cantidades de vitamina C y ciertos ácidos orgánicos. |
Materiala: Gozogintza |
|
Azukreak frutak babestu eta kontserbatzen ditu, eta pektinak, azalean eta hazietan dagoenak, marmelada, konfitura eta jeleen koagulazioa eragiten du. | El azúcar protege y conserva las frutas y la pectina, que se encuentra en la piel y en las pepitas, es la responsable de la coagulación de las mermeladas, confituras y jaleas. |
Materiala: Gozogintza |
|
Pektina gutxiko fruta batzuei, lantzen direnean, pektina gehitu behar izaten zaie. | Algunas frutas pobres en pectina necesitan, al elaborarse, la adición de pectina. |
Materiala: Gozogintza |
|
Egostean pektina askoko fruta-azalak eta -haziak (gasa batean bilduta) gehituz egin daiteke hori; gasa egosketa amaitutakoan kentzen da. | Esto puede realizarse con la adición durante la cocción de pieles y pepitas de frutas con alto contenido en pectina, envueltas en una gasa, que se retira al finalizar la cocción. |
Materiala: Gozogintza |
|
Halaber, azukre berezia erabil daiteke, beharrezko pektina ematen duena. | También se puede utilizar azúcar especial, que aporta la pectina necesaria. |
Materiala: Gozogintza |
|
Fruta batzuek behar adina pektina eta azido dute, eta beste batzuek berriz, ez; horregatik, gehitu egin beharko zaizkie. | Algunas frutas son suficientemente ricas en pectinas y ácidos, mientras que otras no, con lo que habrá que añadírsela |
Materiala: Gozogintza |
|
pektina, azidoa eta azukrea. | pectina, ácido y azúcar. |
Materiala: Gozogintza |
|
Gaur egun badaude erabiltzeko prest dauden pektina eta azido azukreztatuak merkatuan, eta horiekin erraz egin daitezke konfiturak eta jeleak. | Actualmente existen en el mercado pectina y ácidos azucarados listos para su empleo con los que se pueden elaborar, confituras, y jaleas con facilidad. |
Materiala: Gozogintza |
|
Fruta-purea azukrearekin, limoi-zukuarekin eta pektinarekin nahasi, egun batzuetan utzi eta azkenean sarearen egitura osatuko da. | Se mezcla el puré de frutas con el azúcar, zumo de limón y pectina, se deja unos días y al final se formara la estructura de la red. |
Materiala: Gozogintza |
|
FRUTA BATZUEN AZIDO/PEKTINA ERLAZIOA | INTERRELACIONES íCIDO/PECTINA DE ALGUNAS FRUTAS |
Materiala: Gozogintza |
Elhuyar hiztegia |
ZTH hiztegia |
EGAmaster |
EHU terminologia |
Trengintza hiztegia |
Danobat hiztegia |
Zurgintza hiztegia |
Automobilgintza hiztegia |
Laneki hiztegia |
Wikipedia |
Elhuyarren itzultzaile automatikoa |
Batua.eus euskarazko itzultzailea |
Eusko Jaurlaritzaren itzultzaile automatikoa |