jele

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Elikaduraren industrian, agar-agarra askotan erabiltzen da budin, jogurt, izozki, sorbete, xarabe, zopa, jele, maionesa, kontserba, pastel, saltsa eta abarretan ere, mota guztietako produktuei loditasuna emateko, zaporerik eta kaloriarik gehitu gabe. En la industria alimentaria el agar-agar también se utiliza con frecuencia en flanes, yogures, helados, sorbetes, jarabes, sopas, jaleas, mayonesas, conservas, pasteles, salsas... para aportar una consistencia adecuada a todo tipo de productos, sin sabor y sin calorías.

Materiala: Gozogintza

Azukreak frutak babestu eta kontserbatzen ditu, eta pektinak, azalean eta hazietan dagoenak, marmelada, konfitura eta jeleen koagulazioa eragiten du. El azúcar protege y conserva las frutas y la pectina, que se encuentra en la piel y en las pepitas, es la responsable de la coagulación de las mermeladas, confituras y jaleas.

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- Jeleak - Jaleas

Materiala: Gozogintza

- Konfitura, jele eta marmeladen ezaugarriak. - Caracterí­sticas de confituras, jaleas y mermeladas.

Materiala: Gozogintza

Fruta-zukuak azukreekin egoera erdi-solido edo gelatinatsura iritsi arte egosiz lortzen dira jeleak. Las jaleas se obtienen por la cocción de zumos de fruta con azucares hasta llegar a una consistencia semisólida o gelatinosa.

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Zitrikoez osatuta dauden jeleek haien azalak eduki ditzakete. Las jaleas que se componen de cí­tricos pueden llevar cortezas de los cí­tricos.

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Jeleak kolore naturalekoa, zeharrargia eta garbia izan behar du. El color de la jalea debe ser natural, translúcida y limpia.

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- Konfitura, jele eta marmeladen ezaugarriak. - CARACTERíSTICAS DE CONFITURAS, JALEAS Y MERMELADAS

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Konfiturak, jeleak eta marmeladak ontzietan merkaturatzen dira, hainbat pisu garbikoetan: Las confituras, jaleas y mermeladas se comercializan en envases de diferentes pesos netos:

Materiala: Gozogintza

Ikusi dugunez, konfiturak, marmeladak eta jeleak fruta bat edo gehiago, edo zukuak, azukrearekin nahiz glukosa-xarabearekin irakinez prestatzen dira. Las confituras, mermeladas y jaleas se preparan, como ya hemos visto, hirviendo una o más frutas o zumos con azúcar y/o jarabe de glucosa.

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