jele Bilatu jele testuinguru gehiagotan
- es jalea
jele > jalea (13 testuinguru)
eu testuak | es testuak |
Elikaduraren industrian, agar-agarra askotan erabiltzen da budin, jogurt, izozki, sorbete, xarabe, zopa, jele, maionesa, kontserba, pastel, saltsa eta abarretan ere, mota guztietako produktuei loditasuna emateko, zaporerik eta kaloriarik gehitu gabe. | En la industria alimentaria el agar-agar también se utiliza con frecuencia en flanes, yogures, helados, sorbetes, jarabes, sopas, jaleas, mayonesas, conservas, pasteles, salsas... para aportar una consistencia adecuada a todo tipo de productos, sin sabor y sin calorías. |
Materiala: Gozogintza |
|
Azukreak frutak babestu eta kontserbatzen ditu, eta pektinak, azalean eta hazietan dagoenak, marmelada, konfitura eta jeleen koagulazioa eragiten du. | El azúcar protege y conserva las frutas y la pectina, que se encuentra en la piel y en las pepitas, es la responsable de la coagulación de las mermeladas, confituras y jaleas. |
Materiala: Gozogintza |
|
- Jeleak | - Jaleas |
Materiala: Gozogintza |
|
- Konfitura, jele eta marmeladen ezaugarriak. | - Características de confituras, jaleas y mermeladas. |
Materiala: Gozogintza |
|
Fruta-zukuak azukreekin egoera erdi-solido edo gelatinatsura iritsi arte egosiz lortzen dira jeleak. | Las jaleas se obtienen por la cocción de zumos de fruta con azucares hasta llegar a una consistencia semisólida o gelatinosa. |
Materiala: Gozogintza |
|
Zitrikoez osatuta dauden jeleek haien azalak eduki ditzakete. | Las jaleas que se componen de cítricos pueden llevar cortezas de los cítricos. |
Materiala: Gozogintza |
|
Jeleak kolore naturalekoa, zeharrargia eta garbia izan behar du. | El color de la jalea debe ser natural, translúcida y limpia. |
Materiala: Gozogintza |
|
- Konfitura, jele eta marmeladen ezaugarriak. | - CARACTERíSTICAS DE CONFITURAS, JALEAS Y MERMELADAS |
Materiala: Gozogintza |
|
Konfiturak, jeleak eta marmeladak ontzietan merkaturatzen dira, hainbat pisu garbikoetan: | Las confituras, jaleas y mermeladas se comercializan en envases de diferentes pesos netos: |
Materiala: Gozogintza |
|
Ikusi dugunez, konfiturak, marmeladak eta jeleak fruta bat edo gehiago, edo zukuak, azukrearekin nahiz glukosa-xarabearekin irakinez prestatzen dira. | Las confituras, mermeladas y jaleas se preparan, como ya hemos visto, hirviendo una o más frutas o zumos con azúcar y/o jarabe de glucosa. |
Materiala: Gozogintza |
Elhuyar hiztegia |
ZTH hiztegia |
EGAmaster |
EHU terminologia |
Trengintza hiztegia |
Danobat hiztegia |
Zurgintza hiztegia |
Automobilgintza hiztegia |
Laneki hiztegia |
Wikipedia |
Elhuyarren itzultzaile automatikoa |
Batua.eus euskarazko itzultzailea |
Eusko Jaurlaritzaren itzultzaile automatikoa |