elikadura-balio Bilatu elikadura-balio testuinguru gehiagotan

1
elikadura-balio > valor nutritivo (7 testuinguru)
eu testuak es testuak
ELIKADURA-BALIOA: VALOR NUTRITIVO:

Materiala: Farmazia- eta parafarmazia-produktuen banaketa eta salmenta

Pasta-plater baten elikadura-balioa zehazteko, arrozarekin eta eltzekariekin gertatzen den bezala, oinarrizko janariaz gain, prestatzeko erabiltzen diren beste osagaiak hartu behar dira kontuan, horiek platera elikaduraren ikuspuntutik hobea edo okerragoa izatea ekartzen baitute, eta, janaria osoaren kalitatean ere, zerikusia dute. Para determinar el valor nutritivo de un plato de pasta, al igual que ocurre con el arroz y las legumbres, hay que tener en cuenta no sólo el alimento base sino los ingredientes que se adicionan en la preparación culinaria y que condicionan su mayor o menor bondad nutricional, además de su calidad alimenticia.

Materiala: Farmazia- eta parafarmazia-produktuen banaketa eta salmenta

Zenbait fruitu lehorren elikadura-balioa. Valor nutritivo de algunos frutos secos.

Materiala: Farmazia- eta parafarmazia-produktuen banaketa eta salmenta

Bitaminei dagokienez, beste motek baino elikadura-balio txikiagoa du, eta haren gastronomia-kalitatea ere txikiagoa da. Su valor nutritivo en cuanto a vitaminas y su calidad gastronómica es menor que en los otros tipos.

Materiala: Farmazia- eta parafarmazia-produktuen banaketa eta salmenta

Prestatu eta berehala hartu behar dira; bestela, elikagaiak galdu egiten dira (hala ere, fruta oso batek baino elikadura-balio gutxiago dute). se deben consumir inmediatamente después de su preparación para evitar pérdidas de nutrientes (sin embargo su valor nutritivo es menor que el de una pieza entera).

Materiala: Farmazia- eta parafarmazia-produktuen banaketa eta salmenta

Berdura eta barazkiak antzinatik izan dira gizakion dietaren zati garrantzitsu bat, bai basatiak, bai landatuak, eta ultraizozteak aukera ematen digu urte osoan zehar haren kalitate handienaz (zaporea, elikadura-balioa) baliatzeko. Las verduras y hortalizas son alimentos que han constituido una parte importante de la dieta del ser humano desde tiempos remotos, tanto en estado silvestre como cultivadas y la ultracongelación permite disfrutar de su máxima calidad (sabor, valor nutritivo) todo el año.

Materiala: Farmazia- eta parafarmazia-produktuen banaketa eta salmenta

Haien elikadura-balioa bitaminak, mineralak eta zuntza izatean datza. Son alimentos cuyo valor nutritivo radica en la presencia de vitaminas, minerales y fibra.

Materiala: Farmazia- eta parafarmazia-produktuen banaketa eta salmenta