barazki

1
barazki > verdura (22 testuinguru)
eu testuak es testuak
Artxipelago kanariarreko klima subtropikalari esker, fruitu eta barazkiak modu intentsiboan hazten dira: tomatea, patata (papas arrugás direlakoen oinarri), ilarrak eta uharteetako fruitu bereizgarriena den platanoa. El clima subtropical del archipiélago canario permite el cultivo intensivo de frutas y verduras, como el tomate, patata (base de las "papas arrugás"), guisantes, aunque es el plátano el fruto mas caracterí­stico de las islas.

Materiala: Turismo-zerbitzuen produkzioa eta salmenta bidaia-agentzietan

Hasierako gisa ohikoak dira cocak (barazkiekin edo beste osagai batzuekin egindako opilak), tumbet edo alberjinia eta beste barazki batzuk frijituta, barraskiloak edo pamboli (pá amb oli) sinplea. Saltsei dagokienez, Maók maionesaren sorleku izatea aldarrikatzen du. Como entrantes son caracterí­sticas las cocas (tortas de verduras u otros ingredientes), también el "tumbet" o frito de berenjenas y otros vegetales, los caracoles o el simple "pamboli" (pá amb oli), Entre las salsas , Mahón reclama la paternidad de la mahonesa o mayonesa.

Materiala: Turismo-zerbitzuen produkzioa eta salmenta bidaia-agentzietan

Barazki-zopak edo entsaladak, hala nola trempóa, plater sendoagoen aurrekari izaten dira; azken horien artean daude escalduma (indioilar-gisatua) eta arrozak, beti Binissalem (Mallorca) jatorri-izendapeneko ardoarekin bustiak. Sopas de verduras o ensaladas como la "trempó", anteceden a platos mas consistentes como el "escaldum "(guiso de pavo) o los arroces, siempre regados con vinos de la denominación de origen Benissalem (Mallorca).

Materiala: Turismo-zerbitzuen produkzioa eta salmenta bidaia-agentzietan

Jaki prestatuek mendiaren eta itsasoaren eta kostaldeko klima leunaren eta barnealdeko gogorraren dualtasuna islatzen dute: barazki-arrozak, ijito-eltzekariak (barazki-egoskariak), baratzeko pistoa, entsaladak, Mar Menorreko otarrainxkak; kontrapuntu gisa, Jumilla eta Yeclako gazpatxoa, hestebeteak, ehiza-platerak, Alhamako ogi-mamiak, Lorcako lukainka inperiala eta pebrea (arkume-saldarekin egindako gisatua). Las elaboraciones culinarias son reflejo de la dualidad existente entre mar montaña, y entre el clima cálido de la costa y el riguroso del interior, así­ arroces de verduras, ollas gitanas (cocido de verduras), pisto huertano , caldero, ensaladas, langostinos del mar Menor, ajotomate (plato de pescado y tomate), encuentran su contrapunto en el gazpacho de Jum

Materiala: Turismo-zerbitzuen produkzioa eta salmenta bidaia-agentzietan

Barazki-opilak barazkiekin (cocak) eta esgarraet (barazki eta bakailao-apurrekin egindako jakia) ere aipatzekoak dira. Tortas con vegetales (cocas), "esgarraet" (plato a base de verduras y migas de bacalao).

Materiala: Turismo-zerbitzuen produkzioa eta salmenta bidaia-agentzietan

Ohikoa da jangalea egiteko piperrada jatea; arrautza, urdaiazpikoa eta barazkiak dituen platera da, jaki sendoagoen atarikoa. Para abrir boca es habitual un plato a base de huevo , jamón y verduras llamada "piperrada" como preámbulo de elaboraciones mas consistentes.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Untxiekin egin ohi dira, batez ere, civet-ak (baita beste ehizaki batzuekin ere). Civet-ean, zatitutako ehizakia salteatu egiten da aurretik marinatuta edo ez, ontzeko barazkiak gehitzen zaizkio (marinatzeko erabilitakoak izan daitezke), sueztitu egiten da, busti, eta, saltsa bukatzeko, ehizakiaren odolarekin loditzen da (kaiku batean jasotzen da ozpin apur batekin, ez gatzatzeko), eta, batzuetan, gibel birrinduarekin. Salmi-ak egiteko, hegazti gogorrak erabiltzen dira. Arinki erretzen dira labean, zatitu egiten dira, garreztatu, ontzeko barazkiekin sueztitzen dira, saltsa-hondo ilunarekin bustitzen dira, eta prestatzen bukatzen uzten zaie. Los civets se realizan generalmente con liebres (también con otras piezas) y consiste en saltear la pieza troceada, previamente marinada o no, añadir verduras de condimentación (pueden ser de la marinada), rehogarlas, mojar, y para acabar la salsa ligarla con la sangre de la pieza (se recogerá en un cuenco con un poco de vinagre para evitar que coagule) y en ocasiones con el hí­gado machacado.Los salmis son unas elaboraciones que se realizan con aves duras, y que consisten en asarlas muy levemente al horno, trocearlas, flamearlas, r

Materiala: Sukaldaritzako prozesuak

Gordinik kontsumitzen diren barazkiak eta ortuariak higienizatu egin behar dira. Horretarako, "edateko ura desinfektatzeko balio duen" lixibaren 5 tanta bota behar ditugu ur-litro bakoitzeko, eta 10 minutuan sartu ur horretan. Las verduras y hortalizas que se consuman en crudo hay que higienizarlas añadiendo 5 gotas de lejía "apta para la desinfección de agua de bebida" por litro de agua e introduciéndolas dentro durante 10 minutos.

Materiala: Sukaldaritzako prozesuak

Barazkiak Verduras

Materiala: Sukaldaritzako prozesuak

Barazkien izozkailua Congelador de verduras

Materiala: Bezeroen aurrean edariak eta janariak prestatzeko eta zerbitzatzeko oinarrizko teknikak

2
barazki > hortaliza (46 testuinguru)
eu testuak es testuak
Barazkien produkzioak xede asko izan ditzake: La producción de hortalizas puede tener muchas finalidades:

Materiala: Nekazaritza

Alegia, barazkiak xede komertzialez ekoizteaz, saltzeko xedez ekoizteaz, jardungo dugu. O sea producir hortalizas con una finalidad comercial, para vender.

Materiala: Nekazaritza

Gure helburua, baratzezain gisa, balio komertziala izango duten barazki salgarriak ekoiztea izango da. Nuestro objetivo como horticultores va a ser producir hortalizas de valor comercial, vendibles.

Materiala: Nekazaritza

Gure oinarrizko helburua betetzat joko dugu barazkiak ekoitzi eta zentzuzko prezioan saltzen ditugunean. Cumpliremos nuestro objetivo básico cuando produzcamos hortaliza y la vendamos a un precio razonable.

Materiala: Nekazaritza

Zer prozesu jarraituko dut barazkiak produzitzeko: ¿Qué proceso seguiré para producir la hortaliza

Materiala: Nekazaritza

Barazki gehienak hazi batetik abiatuta lantzen dira. La mayoría de las hortalizas se cultivan a partir de una semilla

Materiala: Nekazaritza

Ohikoena da barazki gehienetan: Es la más frecuente en la mayoría de hortalizas

Materiala: Nekazaritza

Barazkiak hazten baditugu, gauza bera egin dezakegu, hau da, hazia behin betiko lekuan jar dezakegu. Si cultivamos hortalizas podemos hacer lo mismo, es decir, colocar la semilla en el lugar definitivo.

Materiala: Nekazaritza

laborantza estentsiboan, edo lurzoru merkean, baliteke merezi izatea barazki batzuk zuzenean ereitea, hala nola porrua eta tipula; baina ez genuke halakorik egingo lurzorua garestiagoa balitz eta produkzioa intentsiboagoa balitz. En cultivo extensivo, o sobre suelo barato, puede merecer la pena sembrar directamente algunas hortalizas como el puerro o la cebolla, cosa que no haríamos si el suelo es más caro y la producción más intensiva.

Materiala: Nekazaritza

Barazkiak birlandaketara egokitzea: Adaptación de las hortalizas al trasplante

Materiala: Nekazaritza

barazki > hortaliza (21 testuinguru)
eu testuak es testuak
Barazkiak garbitzeko eta xukatzeko gailua Lavadora y escurridora centrífuga de hortalizas

Materiala: Ostalaritza

Barazkiak zuritzekoa. Peladoras de hortalizas

Materiala: Ostalaritza

Ezkerretik eskuinera: barazkiak zuritzekoa, marmita finkoak eta izpi infragorrizko uhal-labea. De izquierda a derecha: peladora de hortalizas marmitas fijas, horno infrarrojos.

Materiala: Ostalaritza

Barazkiak hozteko ganberan sagarrak eta ananak gordetzeko kartoizko zenbait kaxa daude. En la cámara de refrigeración de hortalizas aparecen diversas cajas de cartón donde se depositan manzanas y piñas.

Materiala: Ostalaritza

1. adibidea. Langilearen sukaldeko trapua/zapia: lan egindako gainazalak garbitzea ( erretiluak garbitzea ( eskuak lehortzea ( barazkiak lehortzea. Ejemplo 1: trapo/paño de cocina del profesional limpieza de superficies de trabajo ( limpieza de bandejas ( secado de manos ( secado de hortalizas

Materiala: Ostalaritza

Barazkiak parrilan Parrillada de hortalizas

Materiala: Ostalaritza

Esate baterako, establezimendu bat egunero irekita baldin badago, azaroko kartako plateren aurkezpen kopurua 30 izango da, hil horrek duen egun kopurua alegia Txandakako plateren aurkezpen kopurua, berriz, eskaintzen diren egunen araberakoa izango da; esate baterako, establezimendu horrek ostegunero barazki-arroza foie-grasarekin eskaintzen badu, plater horren aurkezpen kopurua 4 izango da hil horretan. Así, de este hecho se puede deducir que la presentación de los platos habituales de la carta en el mes de noviembre es 30, todos los días del mes ya que en este supuesto el establecimiento no cierra nunca, y la de los rotativos dependerá de los días en que se presenten. Así por ejemplo, si se ofrece arroz de hortalizas y foie todos los jueves, el número de presentación de este plato será de 4, todos los jueves del mes de noviembre.

Materiala: Ostalaritza

Barazkiak tenpuran Romescu saltsarekin Hortalizas en tempura con salsa Romescu

Materiala: Ostalaritza

Barazkiak tenpuran Hortalizas en tempura

Materiala: Ostalaritza

Beste plater batzuen populartasun-indizea, berriz, 1 baino dezente txikiagoa da, eta, beraz, plater horiek eskaintzatik kendu edota sustatu egin beharko lirateke. Hauek dira aipatutako platerak: fruitu-entsalada arabisagarrezko ozpin-olioarekin eta anis txinatarrarekin; zainzurizko eta itsas trikuzko nahaskia; barazkiak tenpuran Romescu saltsarekin eta La Granjako babarrun handiak txirlekin. Dirudienez, plater horiek eskaera eta populartasun-indize txikia izatearen arrazoia salmenta-prezioa izan daiteke. Los platos ensalada de frutas con vinagreta de pomelo y anís estrellado, el revuelto de espárragos y erizos de mar las hortalizas en tempura con salsa Romescu y los Judiones de la Granja con almejas son platos cuyos índices de popularidad están bastante lejos de la unidad (1), por lo que habría que plantearse su eliminación o proyección. A primera vista, una de las causas de su escasa demanda y popularidad puede ser el precio de venta

Materiala: Ostalaritza