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Azkenburuko gisa tradizionalak dira entsaimadak, gazta-opila edo flaóa, eta arbendolekin egindako gatóa. Eta azken ukitua emateko, etxean egindako likoreak, hala nola Maóko gina, Eivissako belar-likorea eta paloa, zalke eta kanelarekin egindako distilazioa. Como postres son tradicionales las ensaimadas, el pastel de queso o "flaó", o el de almendras "gató", dando el punto final licores artesanos como la ginebra de Mahón, el licor ibicenco de hierbas , y el palo , destilación a base de algarrobas y canela.

Materiala: Turismo-zerbitzuen produkzioa eta salmenta bidaia-agentzietan

Edarien artean nabarmentzekoak dira Utiel-Requenako, Valentziako eta Alacanteko ardoak eta cavaren kontseilu arautzailearen mendeko zenbait upelategitakoak; horiekin batera, Alacanteko pattar tradizionalak, hala nola izpiliku-likorea, anisa, Alcoiko kafe-likorea eta Mariola mendilerroko Herbeseta. Entre las bebidas destacan los caldos de Utiel-Requena, Valencia , y Alicante, mas algunas bodegas acogidas al consejo regulador del cava, y las bebidas espirituosas tradicionales de Alicante como el licor cantueso, el aní­s , el café-licor de Alcoy y el "Herbeset" de la Sierra Mariola.

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Menu sendoagoetako jaki dira escudella, arrain-brandadak eta behi-haragiarekin egindako cap i pota. Azkenburukoetan: krema katalana karamelu errearekin eta fruta natural katalana (udarea, sagarra, gereziak...); urteko zenbait unetan gozoki bereziak egiten dira: monak Garizuman, turroia Gabonetan eta arbendolezko panelletsak Domu Santu egunean; belar-likoreekin edo malvasía edo moskatel ardo gozoekin lagunduta hartzen dira. Como platos principales de un menú mas consistente son caracterí­sticos en la cocina catalana la escudella, las brandadas de pescados, y el "cap y pota" de vacuno, cerrando los banquetes postres como la crema catalana con caramelo quemado en la superficie, las frutas naturales catalanas (pera, manzana, cerezas...), en determinadas épocas del año se elaboran dulces especiales como las monas por Pascua, el turrón por Navidad y los panellets de almendra por Todos los Santos, acompañados en

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Eskualdeko ardoak, Madril jatorri-izendapena dutenak, ez dira oso ezagunak. Likore ezagunena Chinchóneko anisa da. Los caldos de la región poco conocidos , se agrupan bajo la denominación de origen Madrid, como licor , el mas difundido es el aní­s de Chinchón.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Ezkur-likorearekin amai daitezke Extremadurako oturuntza tradizionalak. El licor de bellota aporta el punto final a sobremesa tradicional de Extremadura.

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Queimadak egiten erabiltzen den pattarra Galiziako likorerik jatorrena da. El aguardiente empleado en la elaboración de las "queimadas" es el mas genuino licor de Galicia.

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Ardoa, kafea edo infusioa eta likoreak barne. Incluido vino, café o infusión y licores.

Materiala: Turismo-zerbitzuen produkzioa eta salmenta bidaia-agentzietan

Baina horiekin batera, aperitibo gisa, seguru asko bertako edari baten txupitoa eskainiko digute (Becherovka likorea, seguru asko). Pero junto a ellas, casi seguro que nos ofrecerán, como aperitivo, un chupito de bebida local (licor Becherovka, seguramente).

Materiala: Nazioarteko produktuak

Eskualde honek, gainera, produktu gastronomiko ezagun-ezagunak ditu, hala nola calvadosa (sagar-likorea) eta Camembert, Livarot eta Pont l"Evíªque gaztak. Esta región también es famosa por algunos de sus productos gastronómicos como el Calvados (licor de manzana) o los quesos Camembert, Livarot y Pont l"Evíªque

Materiala: Nazioarteko produktuak

Halaber, likoreren batekin aromatiza daiteke, edota txokolatezko Chantilly-aldaera egin daiteke. También se puede aromatizar con algún licor o hacer la variante de Chantilly de chocolate.

Materiala: Gozogintza