kopa

1
kopa > copa (24 testuinguru)
eu testuak es testuak
Gauez, berriz, afaria egin daiteke jatetxe tipikoren batean, edo ikuskizunen batera joan, eta koparen bat har daiteke. Por la noche puede incluir una cena en un restaurante tí­pico o simplemente un espectáculo con o sin copa.

Materiala: Turismo-zerbitzuen produkzioa eta salmenta bidaia-agentzietan

(Platerak, mahai-tresnak, kopak eta abar jarri) (Colocación de platos, cubiertos, copas...)

Materiala: Sukaldaritzako prozesuak

Ur-kopan edo edalontzi altuan (tutu-edalontzian). En copa de agua o vaso alto (tubo).

Materiala: Sukaldaritzako prozesuak

Jarri supremak kopan edo zerbitzatzeko platerean. Colocar las supremas en la copa o plato de servicio.

Materiala: Sukaldaritzako prozesuak

Kopak, mahai-tresnak eta platerak gainbegiratu (zerbait zikin badago garbitzeko, distira ateratzeko...) Se repasan las copas, cubiertos, platos (por si hay algo sucio, para sacar brillo...)

Materiala: Sukaldaritzako prozesuak

Muztioa tutu- edo konbinazio-edalontzian, ardo-kopan, koktel-kopan eta abarrean zerbitzatzen da, hiru izotzekin, laranja- edo limoi-xerra erdi batekin (bezeroaren gustuaren edo establezimenduaren irizpidearen arabera), zotz batean oliba berde hezurduna jarrita, eta muztioa 6-8 ºC-ko tenperaturan dela. El mosto se sirve en vaso de tubo o combinación,en copa de vino, en copa de coctel, etc; con tres hielos, media rodaja de naranja o limón según el gusto del cliente o criterio del establecimiento, aceituna verde con hueso en palillo y mosto a una temperatura de 6-8º.

Materiala: Sukaldaritzako prozesuak

Marianito gorria edo zuria trago laburreko edaria da. Oro har, kokteleko kopa batean zerbitzatzen da, izotz batekin edo birekin, eta trago luzeko bermutaren osagai berak erabiliz. Marianito rojo o blanco, bebida de trago corto, generalmente servida en copa de cóctel con uno o dos hielos, y con los mismos ingredientes que un vermut de trago largo.

Materiala: Sukaldaritzako prozesuak

- Bitter arinak (alkohol-graduazio txikia dutenak) izotzarekin eta laranja-xerra batekin zerbitzatzen dira, tumbler edalontzietan, freskagarrientzako edalontzietan edo janaurrekoentzako kopetan. - Los bitters ligeros, con poca graduación alcohólica, se sirven con hielo y una rodaja de naranja en un vaso tumbler, refresco o copa para aperitivo.

Materiala: Sukaldaritzako prozesuak

1 kopa zerbitzu-plater baten gainean. 1 copa sobre un plato de servicio.

Materiala: Sukaldaritzako prozesuak

Ardo-kopan zerbitzatzen dira guztiak, baina bakoitza tenperatura jakin batean. Todos ellos se sirven en copa de vino, pero cada uno de ellos a una temperatura diferente.

Materiala: Sukaldaritzako prozesuak

2
kopa > copa (1 testuinguru)
eu testuak es testuak
34- Gaueko burukoa, 1950eko hamarraldia, belus beltzeko kopa, Chantilly beltzeko izurrekin eta lumekin apaindua. Erosia. CDM 1997.73.6, Calais. 34- Tocado de noche, años 1950, copa de terciopelo negro, adornada con fruncidos en Chantilly negro, y de plumas. Adquisición. CDM 1997.73.6, Calais.

Materiala: Ehungintza liburuak