zorroztarri Bilatu zorroztarri testuinguru gehiagotan

1
zorroztarri > piedra (6 testuinguru)
eu testuak es testuak
Bi zorroztarri mota daude: naturalak eta artifizialak. Gehiago erabiltzen dira artifizialak, hobeto mozten dutelako eta luzaroago irauten dutelako. Existen dos clases de piedras: naturales y artificiales; estas últimas son más usadas, debido a sus cualidades de corte y duración.

Materiala: Egurraren teknologia

2. Poliki-poliki, ezker-eskuin mugitu behar dugu xafla, horizontalki (ikusi 183.B irudia), lantzerraren zabalera osora egokitzeko eta ez sorbatzean, ez zorroztarrian izurrik ez egiteko. 2.º Mover la hoja lentamente de izquierda a derecha en sentido horizontal (fig. 183-B), para amoldarla en todo el ancho del bisel, y no hacer ondulaciones en el corte ni en la piedra.

Materiala: Egurraren teknologia

1. Lima laua edo zorroztarria erabiliz, hortzaren ertza zuzendu behar dugu, zuzen eta eskuairan utzi arte (ikusi 194.A irudia). 1.º Se rectifica el borde mediante una lima plana o la piedra de afilar, hasta dejarlo recto y a escuadra (fig. 194-A).

Materiala: Egurraren teknologia

5. Lima sendo eta handi bat erabiliz, zorroztarria torneatu behar dugu, erabileraren poderioz gehiago higatu bada zati batzuetan besteetan baino. 5.a Se torneará la piedra con una lima fuerte y grande, cuando el uso la haya gastado en unos sectores más que en otros.

Materiala: Egurraren teknologia

1. Tresnari bi eskuekin eutsi eta egurrezko euskarrian bermatu behar dugu, eta zorroztarriari begira jarri behar dugu lantzerra (ikusi 183.A irudia). 1.º Tomar la herramienta con ambas manos, apoyarla sobre el soporte de madera, y situar el bisel hacia la piedra (fig. 183-A).

Materiala: Egurraren teknologia

4. Tresnak presio uniformea egin behar du zorroztarriaren kontra, eta makurtasuna zaindu behar dugu (ikusi 185. irudia). 4.º Mantener una presión uniforme de la herramienta contra la piedra, y vigilar su inclinación (fig. 185).

Materiala: Egurraren teknologia